sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Joulukuusi viedään pois pois pois 🎶

Ei ole kuvaa mutta mitäpä sitä tyhjää lattiapaikkaa kuvaamaan. Kuusi on poissa.
Enkä ole vieläkään saanut kameraa tyhjennettyä. Miten vaikeaa niin yksinkertainen asia voi olla?

Joulu on pakattu laatikoihin ja kuskattu varastoon. Joulusta muistuttavat vielä amaryllikset jotka huojuvat massiivisten kukkaterttujensa alla sekä kynttiläasetelmat. Onhan tässä tätä pimeää kautta vielä jäljellä joten kiva on kynttilöitä poltella. Felixkin onnistui käräyttämään häntänsä, ehkä oppi kerrasta, ettei kannata pyllistellä kynttilöiden lähellä. Onneksi se törppö ei kaatanut kynttilöitä ja käräyttänyt perskarvojensa lisäksi muutakin.

Jokunen punainen tuolinpäällinen on paikoillaan, tuvan valkoinen pöytäliina saa kaikkine läntteineen lähdöt pyykkiin viimeistään huomenna.

Joulukuusi on kannettu hevosten tarhaan ja aamulla niillä alkaa massiivinen kalttausurakka. Äitikullan kuusi alkaa olla jo työstetty joten ihan sopivaan saumaan tämänvuotinen joulupuu sinne vietiin. Ovatpahan poissa pahanteosta senkin ajan. Ihmepoika etenkin osaa kyllä keksiä puuhaa ja virikettä, yleensä se askaroi aitalautojen parissa.

Joulukuusi oli ennätyshieno ja upea. Vasta nyt se vähän karisti neulasiaan mutta ei vielä(kään) häiritsevissä määrin. Uutta kasvua pullistelevat silmut (vai mitä ne nyt ovat) olivat melko suloisia.
Kyllä minä sen vaan sanon,  että kyllä se on kuusenjalasta kiinni kariseeko neulaset Tapaninpäivänä vai pysyvätkö kiinni yli Loppiaisen.

Se kuusenjalka on hyvä silloin, kun kuusen rungon katkaisukohdan ja kuusenjalan pohjan väliin jää sentin, parin verran väljää tilaa. Kuusi nimittäin imee vettä sieltä alakautta, ei suinkaan kuoren läpi. Ja siellä väljässä tilassa pitää siis olla vettä.

Näin vanhaksi piti elää, että tämäkin fakta tuli todistetuksi. Ja niin monta kuusta pilattua liian pienellä ja ahtaalla kuusenjalalla.

Pakkanen naukuu samoissa -20°:n lukemissa, ikävä viima koillisesta tekee pakkasesta sikamaisen neulanterävän purevan. Ja ilmassa leijuu pieniä, teräviä hiutaleita.
Lunta on tullut ihan kiitettävästi, alkaisi jo piisata.

Alkava viikko tuo omat kiireensä ja kiemuransa, Iso-J lähtee maanantaina pidemmänpuoleiselle reissulle ja me yritetään pitää naisvoimin Torppa kunnossa. Huomenna on heinänhakureissu, naapurin isännän kanssa tietenkin. Kananruoka on finaalissa ja kuivikepellettiäkin täytyy hakea isompi satsi. Suursäkkiä ei nyt tähän hätään ehditä saamaan.

Kiva viikonloppu kääntyy näin lopuilleen ja arki alkaa ensimmäisellä kokonaisella viikolla. Ei yhtään arkipyhää! Miten siitä selvitään, se nähdään loppuviikosta.

Pidä pipo päässä, siellä on kylmä. Ihan varmasti on, olitpa missä tahansa! (nojoo... Hispaaniasta ja muista inhimillisen lämpimistä oloista on turha ilkkua)

---

PeeÄäs: ihan tyhmä, tossa otsikossa oli hienot nuotit laulun merkiksi mutta näkyvätkin julkaistussa versiossa kysymysmerkkeinä. Minä kun niin uskoin wysiwyg -mantraan (what you see is what you get). Petkutusta ja huijauspuijausta :(8 kommenttia:

 1. Meikäläistä on rienattu tästä asiasta (muistaakseni kirjoitin aiheesta silloin kun Luostari oli vielä pystyssä) mutta todistettu - siis muualla kuin tundralla joten skeptikot voivat rauhoittua - että muutaman e-pillerin lisääminen kuusenjalan veteen saa aikaan sen että joulukuusi ryhtyy pukkaamaan kasvannaisia jokaisen latvuksen päähän ja vieläpä nopeasti. Kerron tämän siksi jotta ei pidä miesväen ihmettelemän niitä omituisia ajatuksia jota päässänne liikkuu moisten myrkkyjen takia, nämä kun jäävät pysyvänä muistona teinivuosilta :D

  Heti helvetin kylmää on myös tällä ryteikössä vaikkei pakkasta ole kuin -11 astetta mutta tuuli on todella navakka ja saa ilman tuntumaan ihan sairaan kylmältä. Kävin äskettäin putsaamassa Syyrialaisen lumesta ja tein hieman pihahommia sillä seurauksella että nakkeja piti sulatella tovi jos toinenkin.

  Hyvää alkavaa viikkoa ja mikäli haluat nuotteja otsikkoosi, niin tee ne ensin varsinaiseen tekstiin ja liitä kopioimalla otsikkoon (ts. tee otsikko jonka kopioit). Tällä konstilla meikäläinen on saanut tämän onnistumaan mistä todisteena :
  http://outopaimen.blogspot.fi/2014/05/huarallacin-on-sandaalit-puska-puska.html

  Oikke hyvää söndaagin loppua sinulle sekä Torpan väelle ja hei, sovitaanko ettei yhtään kipsiä tällä viikolla?

  Nöyrin palvelijasi
  Outo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kipsejä ei :D

   Ajattelin, että ne nuotit olisivat ihan nätisti tulleet tuohon ILMAN kikkailuja, sillä kaikenlainen kikkailu ja koodailu on hirmuisen kaukana meikäläisen osaamis- ja mukavuusalueelta. Joten olkoon noin.

   E-pillereitä kuusen juomaveteen? Jopas on joku keksinyt joulunpyhinä oivan idean :D Ei olisi ihan ekana omaan mieleen tuo(kaan) kokeilu pälähtänyt.

   Mukavaa viikkoa sinullekin, Aljohille rapsutukset.

   Poista
  2. Tuo e-pilleri homma on yhden vanhan ukon keksintö. Äijä on muutenkin omalaatuinen mutta osaa tulkita luontoa käsittämättömällä tarkkuudella ja on mm. sääennusteiden suhteen paaaaljon tarkempi kuin ilmatieteen laitoksen ukkelit.

   No eihän tuossa mitään koodaamista ole; kirjoitat tekstin joukkoon (editoriin) otsikon ja liität sen jonka jälkeen voit pyyhkiä otsikon editorin teksikentästä pois.
   Aljoh kiittää ja kun kerroin sille terveiset niin se kysyi että onko tämä se kipsinainen? Mä vastasin että just se ja sitten me naurett...jatkettiin möllöttämistä :D

   Poista
  3. Kipsinainen :D
   En edes muista aikaa jolloin olisin kipsattu, muita kääreitä on kyllä ollut. Vatsanahka kuin haulikolla ammuttu kun on niitä hoppuleikkauksia jokunen tehty.

   Nyt ei ole edes lääkekuuria päällä, asiat ovat siis varsin hyvin.

   Poista
 2. Hassua sinänsä, Bloggerin blogilistassa nuotit näkyvät kyllä nuotteina.

  Meidän tämänvuotinen joulukuusi varisti niin karmeasti, että siirsimme sen tunkion puolelle jo uudenvuodenpäivänä. Ehkä vika oli jalassa, täytyypä ensi jouluna kiinnittää asiaan huomiota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se nuotisto näkyy mullakin mutta ei sitten kuitenkaan. Olkoon.

   Meilläkin oli vanhan kuusenjalan aikaan varisevia kuusia mutta ei enää! Kokeilepa ensi vuonna. Koetan muistaa ottaa kuvan, muistuta jos en muuten älyä.

   Poista
 3. Nemppalassa hukutaan lumen ja ollaan palattu spinningpyörän sarviin onnistuneesti pitkän hiljaisen kauden jälkeen. IT-ongelmat saatiin kuin saatiinkin Attilan, älä naura, ystävällisellä avustuksella ratkaistua ja se mahdollistanut jälleen töiden startin täydellä teholla. Edellenkin harjoitellaan arkea:) mutta pakko on paras motivaattori, joten vaihtoehtoja ei ole näkyvillä. Huomenna kohti Isoa Kirkkoa pikavisiitille. Terkkusia Perilliselle ja Eläinosastolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta pukkaa, tätä kai kutsutaan talveksi.

   Onnittelut onnistuneesta yhteistyöstä itse Hunnipäällikön kanssa, siinä oikenee etäverkkojen solmutkin kun on tekijämies hommissa! Good for you.

   Poista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!