torstai 8. tammikuuta 2015

Virallistettu suhde


Töttiksen hevospassiin on tänään lyöty leima uuden omistajatiedon sinetiksi. Torpan muonavahvuuteen kuuluu nyt virallisesti kaksi hevosta. 

Se, miksi tänään raviradan toimistossa vartissa hoidettua hommaa virkastelin usean vuoden, voidaan kutsua vaikka vastuunpakoiluksi. Mikäli Töttiksen suhteen olisi pitänyt tehdä raskaita päätöksiä, olisin aina voinut soittaa viralliselle omistajalle. Nyt on mentävä peilin eteen. 


Eipä sillä, on sitä hevosta pidetty kuin omaamme. Eipä tullut mieleen soittaa omistajaa puristelemaan toissakesänä hevosen kaulan alla olleita mätäpaiseita, ihan itse ne putsasin ja huuhtelin monta kertaa päivässä.

Kyllä se pitkänaama on ollut meidän laulamme jäsen koko ajan.

Täytyy nyt toivoa, että kaikki sujuu jatkossakin yhtä hyvin. 

Tähän vielä hevosen passikuva, pään merkit piirrettynä. 

Tässä kaikki tältä erää, muista taputtaa hevosta, missä lienetkin! 


PeeÄäs: eräät tahot mm. Salla, ovat kovasti yllyttäneet nyt ryhtymään Suomenhevostalkoisiin oman varsan muodossa. Jyrkkä ehkä ... eikun EI tähän, mutta nyt tulee lyömätön tarjous lukijakunnalle. Mikäli joku tahtoo oman Suomenhevosen varsasta asti itse pilata, minä kyllä liisaan meidän tamman värkit siihen tarkoitukseen. Eihän tuo meidän tamma häävi ole mutta kiltti ja jostain kuvakulmasta jopa nättikin. Suku on mitä on ja takajalkojen asentokin on sangen omaleimainen. Mutta nätti hevonen, eikös se jo ole jotain se. Ja kiltti. Liinakko. Ja joskus jopa kuvauksellinen.

Isäoriin saa valita ihan itse, en asiaan puutu. Kunhan ei ole mikään ihan kanttura. Liisaaja lunastaa varsan sitten vieroituksen jälkeen loppuvuodesta 2016. Eikös ole hyvä tarjous? Emäänsä jos varsa tulee niin sen kanssa ei mielenkiintoisista tilanteista ei tule pula. Varsan kummisetänä ja mentorina toimii kuka muu muka kuin itse Ihmepoika.

Tahdon 2016 varsan! Tahdothan? :D

24 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon!
  Sitä ollaan nyt oikein hevostilallisia :D
  Ei vaaan, kyllähän se on paljon mukavampaa kun asiat ovat virallisesti vahvistettuja koska se selkeyttää monia asioita.

  Torpan väelle terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri näin se on, asiat ovat paljon selkeämpiä näin. Eipähän tarvitse arpoa hevosen kohtaloa vaan nyt tietää, että se on ihan omissa käsissä.

   Poista
 2. Ei hyvää päivää sentään! Nyt repes naurut niin että tyrät rytkyivät...
  "Eihän tuo meidän tamma häävi ole mutta kiltti ja jostain kuvakulmasta jopa nättikin. Suku on mitä on ja takajalkojen asentokin on sangen omaleimainen. Mutta nätti hevonen, eikös se jo ole jotain se. Ja kiltti. Liinakko. Ja joskus jopa kuvauksellinen."

  Myyntimiehen puhetta...
  * reps ja kops pahan kerran *

  Kampean itseni ylös jakkaralta ja kehotttaisin siirtämään Iso-J:n tehtäväkenttään mahdollinen markkinointi. Sinä voit istua sievän näköisenä tukka ponnarilla ja suu kiinni sen aikaa :D :D :D

  Mutta onnea leimasta ja kaikesta siitä mitä seuraa. Vähän löylyä nakkaan kertomalla, että ystävän kesäkuinen varsa on kyllä aivan mahtava seuralainen! Pieni oripoika on kuin mikä tahansa eläinlapsi. Löytää aina uutta ja ihmeellistä hampaisiinsa. Ja elämä ON suuri seikkailu! Aivan ykkösluokan seuraa!

  Kohti viikonloppua!!!! Hugs for You!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, eikö minusta muka olisi hevoskauppiaaksi? Kokoa nyt itsesi siellä ja ota harkintaan sinäkin oma tilausvarsa. Lupaan pitää suuni kiinni ja hihittää salaa kämmeneeni kun et näe.

   Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 3. Onnea hevoskaupasta! Nyt ainakin tiesi mitä tuli ostettua. Itse kun ostelen hevosia näkemättä aivan värin peusteella... No joo.

  Mietin, että jos "Täti" haluaa oikean rakkauden hedelmän niin oiva isäehdokas olisi ehdottomasti Vallu. Täytyy vaan selvitellä miten saadaan Vallu taas "toimivaksi". Onhan Vallu wannabe suokki, joten ei annettaisi pienen ulkomuotoseikan haitata. Ainakin varsa olisi varmasti tosi suloinen!

  Ps. Itse en ole varsaa vailla, päinvastoin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eihän tuo ainakaan heräteostos ollut, nukuttiin yön yli ja vähän toisenkin.

   Oi, Iso tumma Vallu olisi mitä ihastuttavin isä, valitettavasti ei vaan taida enää onnistua. Ei tule kuin lämmintä ilmaa ja leivänmuruja ruunalta.

   Eikös teillä sinne vielä yksi mahtuisi?

   Poista
 4. Onnittelut!
  Hienon kodin sai teetee, sopii sinne teidän suomalaiseen kulttuuriperinnemaisemaan kuin piste iin päälle.

  En nyt haluaisi mitenkään painostaa, mutta jos kuitenkin tilaisit annoksen corleonen siementä ;) Ajattele miten helppoa teidän olisi lähteä Ihmepojan kanssa kiertueille kun tallissa olisi omasta takaa kaksi kotihevosta. Varsinkin kun siitä varsasta voisi tehdä sen monitoimihevosen jolla ajella kirkkoon, kaupalle ja vaikka suokkien koulumestaruuksiin. t. järjen ääni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvältähän se liinaharja näyttää juu, kaukaa katsottuna perinnemaiseman horisontissa. Senkin villitsijä :D

   Tässä on vaan semmoinen tilaongelma, että meillä on kahden hevosen talli ja mikäli sitä yhden karsinan verran laajentaisi, täytyisi tila näpistää Iso-J:n varaston pinta-alasta. Ei tule sitä päivää jolloin hän vapaaehtoisesti tarvittavat neliöt minulle antaa.

   Joten ei tarvitse tilata siemennyyttejä kevätkylvöihin Korkilta, Vinha-Paanarilta tai muiltakaan komistuksilta. Ihan on tyytyminen kehäkukkiin ja salaattiin, niihin turvallisiin ja harmittomiin siemeniin.

   Torsten kyllä olisi hyvä roolimalli pikkusuokille...

   Poista
 5. Kauheita tarjouksia. Onneks mä olen sopinut ens kevään astutuksesta tammanomistajan kanssa, niin toiseen ei ole enää resursseja. Vaikka haluaisinkin vielä joskus sen liinaharjaisen vanhanajanrakenteisen suokin. Ja lisäksi haluaisin ehdottomasti lämminverisen ex-ravurin ratsukseni. Pitkä lista... Mutta joo, tarkoituksena on liisata kaverin hopeinen issikkatamma ensi keväänä astutettavaksi. Eikä mun miehelle ole vielä kerrottu mitään ja täytyy kertoakin vasta sitten, kun on liian myöhäistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas, kuulen jo pikkutavaroiden töminää :-)
   Ei miehelle kannata turhan aikaisin kertoa, hätäilee vaan turhaan... Siinä vaiheessa kun rahanmenoa ei voi selittää kohonneilla kustannuksilla on syytä mainita (sivulauseessa ohimennen) varsasta.

   Poista
  2. Kirottu tekstinkorjaus... Pikkukaviot tietysti!!

   Poista
 6. Onnea "hevostilalliselle"! :)
  Onneksi minulla ei ole mahdollisuutta tarttua tarjoukseesi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kahdesta hevosesta ei saa edes eu-tukia joten ihan harrastelijoitahan me ollaan oikeisiin tilallisiin verrattuna.

   Eihän sun tarttee varsan asuinpsikkaa miettiä ennen vuoden 2016 loppua. Siinä ajassa ehtii vaikka lotossa voittamaan. Laitat katsos rehvakkaan rantakartanon jonnekin Sipoon rantsuun, Hjallis varmaan myy sulle tontin.

   Poista
  2. Ja sit jos ei voitakaan... Juu tuolla Karhusaaren suunnassahan on aika montakin kivaa "pikkukiinteistöä", joita välillä kaupitellaan. Sinne vaan siis. :D

   Poista
  3. No sinne! Tingit naapurin tontin samaan kauppaan niin saat tilaa parin ponin pitoon. Homma selkee, nyt vaan orikuvastoja tutkimaan ;-)

   Poista
 7. Onnea Töttiksen johdosta. Arki on alkanut Nemppalassa erilaisten IT-haasteiden ratkonnassa...sähköposti toimii vaihdellen ja se aiheuttaa runsaasti päänvaivaa ja ärtymystä sekä suoranaisia raivokohtauksia. Parin päivän keikahdus Isolla Kirkolla mutta eipä muuta varsin mainittavaa ja viime viikonloppuna iki-ihana Joutsenlampi Tampere-talossa. Oli se upea, kunpa sitä vain useammin ryhdistäytyisi ja suuntaisi tekemään jotain avian uutta ja erilaista. Terkkuja Torpalle ja Peetuselle onnea matkaan Kajaaniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuoma.
   Joko sulla se iLuuri toimii? Liukas lätkä se on, pidä silmällä!
   Mulla tökkelehtii lähtevän postin palvelin läppärissä, pitää kai taas vähän koodailla, asia joka ei todellakaan ole luontasin lahjani.

   Minä yritän varata pari pilettiä paikallisen oopperayhdistyksen Talvi-ilta esitykseen mutta jostain syystä lippupalvelu ei tunne ko. tilaisuutta. Vien äitikullan kuulemaan rakastetuimpia aarioita, semmoinen kooste-esitys kyseessä, parhaat palat eri oipperoista.

   Lähden iltatallin jälkeen jo kolmannen kerran tänään kaupunkiin, vien näyttelykaksikon kasvistädille yöksi.

   Poista
 8. Oipperoista... Mitähän vielä tämä ennakoiva tekstinkorjaus keksiikään??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tästä sai hyvät naurut :)

   Poista
  2. :D
   Ja minä sain ne liput. Oli niin hönösti nimetty ettei äkkinäinen heti hoksannut.

   Poista
 9. Ennakoiva tekstinsyöttö tuottaa hilpeitä kämmejä tekstiin. Oi tekniikan ihmeitä :D
  Minä puolestaan teippaan peukut pystyyn Kajaanin keikkaa ajatellen. Olkoon viikonloppu kaikille muillekin antoisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu toi hyvän arvostelun ja ERI:n(omainen). Hyvä ja lupaava alku. Turkki ei ollut parhaimmillaan ja takajalkojen jumit vievät liikkeestä lennon. Kaikki turvallisesti kotona.

   Poista
  2. Buenoo! Onnea kaikille asianosaisille <3

   Poista
  3. Kiitos. Reissulaiset olivat väsyneitä mutta tyytyväisiä. Tästä on hyvä jatkaa, tosin karvojen kanssa vaihdetaan taktiikkaa.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com