keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Palataanpa eiliseen

Kappas nulikkaa… pyttyjä pukkaa

Aprillipäivästä on selvitty. Melko tuhnuja olivat mediaan ujutetut aprillipilat, jokunen vähän hymyilytti mutta enimmäkseen haukotti. Omat koirat sen sijaan purivat (ei onneksi kirjaimellisesti), Nuorimmainen huijasi aika näppärästi. Täytyykin tehdä ryhtiliike, Teinien ei sovi olla turhan nokkelia.

Koska pyhäilta venähti puolille öin kuvakavalkadin parissa, maanantaiaamuna leukoja revitytti niin maan perusteellisesti. Niinpä palasin aamulla kaupungilta kiireellä kotiin ja rojahdin ihan toviksi vaan soffaan. Sehän on yleensä niin, että kun minä saan perperin penkkiin ja ruodon vaakaan, alkaa jumalaton puhelinralli, koirat haukkuvat, ovissa rampataan ja muutenkin häiriötä riittää. Nuku siinä sitten.

Tämän perusteella en laittanut herätystä, oletin sen tulevan ihan pyytämättä. Ja toistuvasti.
Siinä kävi niin, että havahduin unesta 'johonkin'. Vilkaisin olkani yli seinäkelloa, kahtatoista se suunnilleen näytti. Kömmin ylös ja löntystin viemään hevosten päiväheiniä, onnitellen itseäni täydellisestä ajoituksesta nukkumisen suhteen.

Tupaan palattuani vilkaisin kelloa uudelleen ja kas, näytti kymmentä yli kahtatoista. Eikun… tasan KAHTA! Se olikin pitkä viisari keskellä ja lyhyt kahden kohdalla.

Nukuin kuin possu NELJÄ tuntia yhtä soittoa. Eikä tuottanut minkäänlaista ongelmaa. Eikä huonoa omatuntoa.

Sunnuntain aktiviteetit, paperihommat ja niiden myötä tullut 'nyt on kaikki ajan tasalla' -tunne antoi luvan rentoutua. Todellakin rentoutua.


Sehän nyt on sanomattakin selvää, että koko loppupäivä meni pienessä tokkurassa. Kahden aikaan juodut 'aamukahvit' yleensä vaativat veronsa, viimeistään illalla kun pitäisi asetella ahterinsa petiin yöunia varten. Eipä tällä kertaa. Uni tuli kuin nuijalla kalauttamalla. Hyvää, elvyttävää unta aamuherätykseen asti. Tänään onkin ollut ihan eri fiilis heti aamusta.

Näkyvät vaihtaneen nopeusrajoitukset kesälukemille. Hyvä niin, hyvää tietä on helppo huristella. Toki siellä oli taas joku kaalinpää puskurissa roikkumassa. Johtotähti näkyi se kiesi olevan ja pelkät sumuvalot päällä. Ja ihan kohtissa kiinni. Pari kertaa väläytin jarruvaloja ja älysi ottaa pikkuisen väliä. Eikä sitten kuitenkaan ohittanut kun nelikaistainen alkoi. Kaikkia se leipä elättääkin.

Poliisipojat ovat olleet ilahduttavan näkyvästi esillä liikenteessä, mutta ilmeisesti priorisointi on jättänyt nuo turvavälinpitämättömät ja valottomat kuskit pois nuhdeltavien listasta.

02.04.2013
Tälle päivälle ei vielä mainetekoja ole kertynyt, eipä tosin oma vaatimustasokaan ole tänään kovin korkealla. Nyt on kuitattu niin paperityöt kuin univelatkin joten tästähän on hyvä jatkaa.

Sää on pilvinen ja melko kalsea, ei sentään luminen niinkuin muualla maassa kuuluu olevan. Ei kuraa, ei rapaa, ei sohjoa, eikä loskaa. Oikein mukava kevät tämmöinen kuiva ja viileä. Tästä kun lähtisi hissukseen lämpiämään niin hyvä olisi.

Sitä sopii toivoa, pyytää ja odotella.
Mukavaa päivänjatkoa, missä lienetkin! Älä roiku puskurissa.

02.04.20127 kommenttia:

 1. Univelkojen kuittaus kuulostaa vallan oivalliselle! Minä valvoin lähes viime yön - ensin sänkyyn eksyneen lintukirpun (?) karkoitettua minut olkkarin sohvalle (sitä pirua et pimeässä löydä...), sitten tämän nukkumapaikan muutoksen aiheuttaman kiinnostuksen talon seitsemän kissan osalta. Jokainen kissa kävi vuorollaan hyppimässä päälläni ja kannoin niitä yksi kerrallaan (= x7) ulos. Aamulla kuudelta tikka hakkasi talon antenniin tuottaen mahtavat soundit sisälle. Se siitä yöstä.... Luomakunta osaa viihdyttää * pahio *

  Mä olen vähän väsähtänyt, mutta osaanpa nyt varustautua nukkumiseen turvaten ns. selustan.

  Hattaralla on ollut komea punainen kolli vonkaamassa, mutta maanantaina lähtee Hattaralta viihdevehkeet. Ei tule pentuja, jos siis saan sen pirulaisen pysymään tallessa operaatioon asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varjele tuota teidänkin yöelämää! Maaseudun idyllissä on muutakin kuin kiikkustuolin narina ja seinäkellon raksutus.

   Voi Hattaraa, ei jatku Ellin suku sielläkään. Mutta ymmärrän perustelusi.

   Hyviä yöunia, varo kirppuja.

   Poista
 2. Kunnon uni on maailman paras lääke eikä sitä osaa arvostaa ennen kuin nukkumisen kanssa tulee ongelmia. Hyvä kuitenkin että sait omalta osaltasi kuitattua velat pois ( vaikka pieni kestoväsymys vois jarruttaa sun hillitöntä menoasi silleen sopivasti).

  Kevät tulee mutta vaikeuksien kautta eikä tästä syystä paljon naurata kun ois niin monta hommaa aukeamassa eikä tämä perkeleen elimistö pysy menossa mukana.

  Torpan porukalle kuiteskin terkkuja ja onnittelut Pokaali-Peetulle (ja tietty Nasselle myös [jota reppanaa rääkätään vaatteilla] - muista pitää ittes kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät koittelee kaamoksen kurittamaa ihmispoloista.

   Sulla vielä ne omat kestoriesasi lisätaakkana. Koeta nyt päästä kroppasi ja kuntosi sallimissa rajoissa balanssiin myös työmaitten suhteen.

   Nasse on kuitenkin Torpan korkea-arvoisin koira, lisäsin yhden kuvan tämän kevään karvoista. Komia on Veteraanikin!

   Poista
 3. Hienoja pyttyjä Peetulla! Ja hieno koira. Se vaan miellyttää mun silmää, on sellainen kuin itse russelin ajattelen olevan. :)

  Mä nykäisin sitten tänään sellaiset parin tunnin "power nap" -unoset. Sain nääs Siipan duuniin lomailun jäljiltä ja olen juhlistanut sitä tekemättä mitään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä, tottuneena ilmeisen sisäsiittoisiin tallirusseleihin olin aivan ihmeissäni kun ensi kertaa näin Peetun kasvattajan koirat. Isoja, suorakoipisia ja suoraselkäisiä koiria jotka olivat kaiken hyvän lisäksi hyvätapaisia. Ja ihmeen hiljaisia.

   Peetu on kyllä hieno, on se pyttynsä ansainnut ja lellipennun aseman. Joillekin tuomareille mustavalkoinen on liian radikaali väri, jotkut ovat hyvinkin ihastuneet.

   Kuulostaa hyvältä voimatorkkujen voima. Joko pääset kuopimaan pihaa?

   Poista
  2. Joo, se on ihan positiivista kun ei piski koko aikaa räkytä. ;)
   Niitä tallirusseleita olen minäkin nähnyt ja täytyy myös sanoa, että alkuun kun tappijalat tulivat kehiin, niin kovasti olivat niitä tallimalleja. Britithän tämänkin sitten pelastivat kun sieltä saatiin jalostukseen vähän fiinimpää verta. ;)

   Ei tässä mitään pihaa vielä pääse ruopimaan kun pakkasta pukkaa joka yö. Huomiseksi luvattiin vesisadetta näille huudeille, että jospa se siitä.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com