sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

KehäkettuSuuri vääryys on herätä sunnuntaiaamuna kl. 6. Nyt syy oli hyvä, joten turhia torkkumatta kävin herättelemässä Peetun ja Esikoisen tekemään paluun näyttelykehiin.

Onneksi ajomatka ei ollut pitkä, pysyttiin kotiläänissä.

Peetun ilme..
Minä vähän jännäsin, miten Peetu sietää pienen sisähallin ahdasta kehää mutta jäppinenhän esiintyi oikein mallikkaasti. Rusetit menivät sivu suun, mutta luokkavoitto sentään napsahti.

Ja näin lausui Rouva Tuomari:

Ryhdikäs, mittasuhteiltaan sopusuhtainen spannattavissa oleva nuori uros. Hyvät pään linjat. Saisi olla paremmin kulmautunut edestä. Hyvin kulmautunut takaa. Hännän kiinnitys voisi olla hieman korkeammalla. Sivuliikkeissä askel jää lyhyeski. Hyvät takaliikkeet & etuliikkeet.
ERI, NUK1

Kotona oltiin sunnuntaiaamulle soveliaamman aamukahvin aikaan ja nyt on tovi aikaa huilata ennen iltapäivän treenejä. Peetu treenaa, minä yritän saada muutaman russelin kuvattua. Kasvistädillä oli hieno päivä, yksi kasvatti valioitui ja kasvattajaryhmä oli tietysti ROP.

Vasen, oikea, vasen oikea...
Hei me spannataan
Peräpeili

Hevoset olivat hieman närkästyneitä kun kävin heitä hätistelemässä ulos niin aikaisin. Poni S. haukotteli niin, että meinasi kompastua alaleukaansa. Töttishän harvemmin säkenöi, eikä tuottanut tänäänkään yllätystä. Löntysti puoliunessa tarhaan, parkkeerasi ahterinsa porttiin ja jatkoi nukkumista.

Eilen lauantaina heinänhakureissu muuttui astetta haastavammaksi kun lainakärryn sähköt eivät toimineet ja piti lennosta hankkia toinen kärry. Onneksi se oli yhden puhelinsoiton päässä ja päästiin sujuvasti matkaan.

Matkalla minä kartanlukijana keskityin ahtamaan itseeni lakuja (karkkipäivä) ja ajettiin erreyksissä risteyksen ohi. Kiekko ja käännös takaisin. Seuraavan kartanlukuvirheen tein muutaman kilometrin päässä, se tiesi jo 12 km:n rankkarikierrosta. Autossa oli hieman jäähileinen tunnelma, sillä tietä riitti ja riitti ja riitti. Juuri kun minulta alkoi usko loppua, löytyikin oikea kinttupolku jota pitkin jyristeltiin aina vain korkeammalle ja ylemmäs.

Tähän väliin on syytä puolustuksen huomauttaa, että minä olen yleensä pettämätön kartturi ja pystyn sijoittamaan itseni kartalle nopeasti. Eilen kovalevy jumitti.

Kuorma saatiin tehtyä ja kotimatka suoritettiin asvaltoitua tietä pitkin huomattavasti paremmissa merkeissä sekä puheväleissä.

Purku sujui neljän heittäjän ketjulta hetkessä, kaikki hyvin taas.
Sauna kruunasi pitkän päivän ja siitä olikin hyvä kierähtää yöunille. Herätys oli, kuten jo ylempänä mainitsin, kello 6. Samoilla silmillä kukutaan tänään iltaan asti. Iso-J kurvaa eteläntielle ja me jäämme pitämään Torppaa paikoillaan.

Leppoisaa sunnuntaita, missä lienetkin!

Nuorimmaisen zoomailuja11 kommenttia:

 1. Leppoisaa sunnuntaita sinnekin ja onnittelut Peetulle - tuolle varsin ilmeikkäälle kaverille :D
  Hieman on kiirettä pitänyt ja koitan tässä nyt katsastaa mitä blogspheren väelle kuuluu kun aamulla saa nukkua jopa kuuteen asti.
  Pisti muuten naurattamaan tuo "jäähileinen tunnelma" koska mun on helppo kuvitella tilanne (puhinaa, hiljaisuutta, lakupussin rapinaa etc. :P )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Peetulle ei pidä ääneen kehua, tulee koppavaksi.

   Hyinen ja jäähileinen, teki mieli kääntää penkinlämmitin täysille, kuskilta ;-)

   Poista
 2. Spannaus??? Mä olen tippunut terminologiasta pihalle - suomenna ihmeessä!!! Pinnauksen muistan kouluvuosilta, pannaus on vanhaa uskonnollista perimätietoa - mutta spannau? Span on ruotsiksi ämpäri, mutta en löydä syy-yhteyttä tässä tapauksessa...

  Valoisaa ja rentoa arkiviikkoa Torpan henkilökunnalle!!!! Täällä kevät yrittää hiipiä, mutta vuodenaika on sangen pelottavasti aikainen. Näsiät yrittää kukkia jo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spanning on rintakehän mittaus käsin, koiran pitää mahtua luolaan ja noilla terreillä kropan levein kohta on (toivottavasti) rintakehä.

   Englanninkielinen termi.

   Ihana aurinkoinen kevätpäivä, sininen taivas, ihan eri fiiliksellä viikkoon.

   Poista
 3. Onnittelut Peetulle! Hyvinhän se meni kun kuitenkin luokkavoittoa pukkasi ERIllä.
  Mä en tiennyt (aukko sivistyksessä siis), että russelinkin pitää olla spannattavissa. Luulin, että on lähinnä bordereiden juttu. Aina oppii uutta. ;)

  Kasvattaja mahtoi olla onnellinen hienosta menestyksestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, en minäkään ole russeleiden spannaukseen ennen törmännyt, bordereilla jotka ovat nimenomaan ylösajavia kettukoiria, spannaus on ihan vakioasia arvostelussa.

   Kasvattajalla oli hyvä päivä, yksi uros valioitui, toinen oli ROP ja vielä kasviskin roppiryhmä. :D

   Poista
 4. Kiitos uuden opettamisesta!

  Meillä kolme hapanta kissaa on eläinlääkärireissun jäljiltä. Kaikilta lähti lisääntymisvehkeeet ja nyt on pönttöpäisiä tyttökissoja ja yksi Puffle, joka mielestään on saanut huikeat kännit ja muistinmenetyksen. Muuten sillä menee jo kohtuullisen lujaa. Nämä trikoosukkiin puetut pönttöpäät ahdistautuvat tilanteesta täysillä.

  Kulottaminen on mukavaa! Olen tuuskannut tulen jumalattarena - jossain minäkin olen hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ankeuden huippu, herätä krapulassa ja ilman palleja :-)

   Helpottaa elämää kummasti muiden kissojen ja ihmisten osalta. Hyvin tehty. Oikein tehty.

   Täällä ei saa tulia rikitellä, on niin kuivaa.

   Netti on ollut nurin eilisestä joten ei tule päivitystä. Pahuksen Elisa....

   Poista
 5. Eikä toimi netti tänäänkään :(

  VastaaPoista
 6. No voihan nenä tuumii Nemppa. Kuten totesit aiemmin, aina ei ole elämä kuin Linnanmäellä, ei toimi Elisa eikä saa siitä mitä toivoisi... mutta palataan tähän tarkemmin. Mutta se mikä ei tapa, se vahvistaa ja on vain tehtävä jatkossa duunia enemmän ja vielä paremmin..Mutta 29.4 aamulla kiipeän Turskayhtiön koneeseen ja lennän punaisin siivin Malagaan, kokeillaan espanjalaista Vappua:) cavaa ja golfmailoja, vaikka ei välttämättä samaan aikaan hyvä yhdistelmä! Soitellaan, huomenna suunta Turkkuseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä varmaan saat kohta Kim Jong Unilta Pohjois-Korealaisen Työn Sankarin mitskun ja parin muun itäisen maan kunniakonsulin tittelin tuolla työtahdilla.

   Vappu Hispaaniassa ei kuulosta pöllömmältä, etenkin kun tietää sun työtahdin... Työläisten juhla avec Cava, ei paha :D

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com