sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Päivi-Ö:n tapaus


Pääsiäislomalla on tapahtunut niin paljon, etten yhdeltä istumalta, etenkään tässä väsymyksen tilassa (kooma), kykene laatimaan kaikenkattavaa päiväkirjamerkintää jälkipolville ja nykylukijoille.

Pääsiäisenä pääsimme sentään yhdestä epätietoisuudesta. Päivi-Ö on kukko. Varsinainen Miesten Mies.
Tässä on nyt muutamana iltana käynyt niin, että kanojen vesienvaihdon ja iltahuollon aikaan Päiviö on puikahtanut osastojen väliovesta 'isojen' puolelle ja kipaissut oitis lähimmän valkoisen kanan selkään.
Eihän siinä ole kahta sanaa mikä kukolla mielessä. Blondit, vain blondit kelpavat. Ne Britney-rotuiset Hy-Line kanat.

Muita ei vilkaisekaan, mutta on tikkana valkoisten niskassa. Rasistikin vielä.

Tässä kukkojen kohtaaminen, verkon toisella puolen Kiuruveteläinen savolaisisäntä ja etualalla nuori Päiviö, voimiensa tunnossa.

Nyt sitten sopii toivoa, että Päiviö ei käy päsmäröimään viimeisten sisäruokintaviikkojen aikana vanhaa Gaddafia. Kukkovanhus ei jaksa enää tapella.

Ja toki, kun Pääsiäisen aikaa eletään, kanat pukkaavat munaa kuin viimeistä päivää. Munajakeluauto starttaaa tiistaina, paikalliset varautukaa.

Muilta osin Pääsiäisloma on kulunut lämpimässä kevätsäässä,  linnut hoilaavat ja lurittavat kevään huumasssa aamusta yöhön ja yöstä aamuun.

Epäusko Veli Winstonin äkillisen poismenon takia on vieläkin niin kova. Milton etsii ja naukuu, minä en oikein ymmärrä, että kahta kiiltävän mustaa (paksua) pantteria ei enää näy, vain yksi musta haahuilee epätietoisena pihalla. Enimmäkseen köllöttelee joko Mummolassa tai Torpalla.

Ainoa lohtu asiassa on se, että sain itse kantaa kissan kotiin, ei jäänyt mitään epäselvää rakkaan kaverin kohtalosta.

Nyt Torpan Armo kyykähtää toviksi soffan kulmaan ja siitä suorin sorkin petiin.
Huomenna on uusi päivä ja toivottavasti harmiton sellainen.
Samoin toivon sinullekin, missä lienetkin!

Ah ma laulan, ma laulan… Vappupillin vihlova soolo

Kukko, kukompi, kukoin

Päiviö ja Herra 47, sissos!

4 kommenttia:

 1. Hyvä että Päivi Ö avautui omalta osaltaan, joskaan rasisimiin ei liene aihetta Päivi Ö:n ulkomuodon osalta, ei kannattaisi kovin pullistella. Nemppa kannattaa vanhaa kunnon Gaddaffia. Kukon täytyy näyttää Kukolta:) Pitkä Pääsiäisvapaa kääntyy lopuilleen aivan huomaamatta. Täällä minäkin kurkistelen sitä vilkuttelevaa tähteä tai ehkä aamulla juoksulenkillä hassusti pomppivaa pilveä ja toivon että Veli Winston siellä tömähtelee pilven reunasta toiseen. Hugs, hugs from Nemppa. Viikko huristelee aika pitkälti Isolla Kirkolla ja Turunlinnan katveessa kohti lomaviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päiviö on vikkelä epeli, tänään se kipaisi oven raosta isojen puolelle ja melkein hyppäsi kukon niskaan.

   Soitetaan heti alkuviikosta, tästä se arki taas lähtee.

   Poista
 2. Nauttikaahan keväisistä säistä - kylmää on taas ikävästi luvassa ensi viikolla. Leppoisia pyhien jatkoja Torpalle siis!

  Meillä on haaskattu aikaa huushollin syväsiivoihin. Nyt on puhtaat matot puhtailla laittioilla ja kesäverhot ikkunassa. Kyllä otti kupoliin kaksi tuntia hinkata silitysraudalla verhoja, mutta nyt kesäverhot roikkuu ikkunoissa. Done it. Pitäis vielä ikkunat pestä, mutta olkoot johonkin toiseen ajankohtaan.

  Huomenna on 10 hengen grillibileet jos säät suosii. Jälkikasvu ja mummo tulee Maestron synttäreille. Eli mä olen keittiöpalveluksessa koko päivän. Illalla istun kuusen juurella ja juon valkoviskiä annoksen. Täysin palvelleena.

  Musta Pantteri Milton kaipaa tuoretta opetettavaa - tai kahta. Minusta on todella hyvä ajatus ottaa pentuesisarukset, eikä vain yhtä. Onnea etsintään - täällä on narttuklaani pistetty vehkeettömiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veli Miltonista voisi tulla setä Milton. Kahta pentueveljestä tämä torppa kaipaa, eihän meillä ole kuin vanha Huojuva Haamu Justiina.

   Varmaan meni jotain lämpöennätyksiä tänään rikki, oli todella hieno ja lämmin sää.

   Ei grillattu vaan syötiin jämiä. Toivottavasti teillä sää suosi ulkoilma-aktiviteetteja.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com