tiistai 24. syyskuuta 2013

Vettä vaan


Kurssilla kuvattiin vettä. Rakensimme vesiputouksen ja sitten vaan kamerat sarjatulelle.
Tuossa pelattiin suljinajoilla (Canonin valintakiekon kohta Tv) ja saatiin erilaisia vesikuvia, aina maitomaisesta virrasta pisaroihin.

Jalusta on kyllä seuraavana hankintalistalla. Laitoin kurssilla myyntiin yhden ylimääräiseksi jääneen objektiivin ja sen hinnalla saatan hyvinkin saada ihan kelvollisen keskiketterän jalustan.

Tänään oli hyvin kylmä päivä. Ja kiirettä piti, että pysyin aikataulussa. Esikoisen koululla oli vanhempainilta ja siellähän minäkin sitten istuin ihan ajallaan. Jätin pullakahvit väliin ja tyydyin teehen. Ja totesin, että hyvälle olen itseni opettanut teen suhteen. Keltainen Lipton on kitkerää koska juon mieluusti valkoista teetä tai Rooiboosia tai limemaustettua vihreää (kalanpesuvettä).

Vanhempainillassa ei mitään ihmeempää. Yhtä kiusaamistapausta selvitellään nyt niin, ettei yksikään kivi jää kääntämättä ja teinit tajuavat, että kiusaamisesta ei seuraa mitään hyvää. Hyvä niin. Hienoa, että koulussa on resursseja puuttua asiaan jo varhaisessa vaiheessa, ettei kenellekään jäisi asian vakavuuden suhteen epäselvyyttä.

Salilla heiluttelin puntteja, tänään oli pitkien sarjojen päivä. Onhan se ihan tuskaa jotain vipunostoja veivata kolme kahdeksantoista sarjaa. Ja vipunostoistakin minulla on ohjelmassa kolme eri variaatiota. Siinä saa myös yläselkä kyytiä. Tita varmaan hyrisee tyytyväisyydestä, tämä selkä kaipaa säännöllistä selkäsaunaa. Erilaisia punnerruksia ja vatsarutistuksia... puuh ja lääh mitä ähellystä.

Sinänsä jännä, että mitä enemmän treenaa, sitä nesteisemmäksi kroppa muuttuu. Tätä minun nesteongelmaani pohtii nyt pari muutakin ihmistä, sillä aika outoa on, ettei neste jota ryystän päivittäin useita litroja, mene lihakseen vaan ihon alle. Olen vähitellen ihan varma, että hölskyn ja lotisen kävellessäni.

Aineenvaihdunta kuitenkin toimii, mutta jotain outoa kapillaari-ilmiötä tässä nyt on tekeillä meikäläisen vähäisessä varressa. Jos olisin pidempi ja mies, voisi neste kertyä keskivartaloon kaljamahaksi ja manboobseiksi.

Saisi puolestani tulla jo sateet, enpähän olisi yksin lätisemässä *roima litania manauksia*

Sörsselsonin kinttu ei onneksi ollut nesteinen vaan kuiva ja viileä, ihan normaalit hevosen kuljettimet. Eilisestä kuperkeikasta kun olisi huonolla tuurilla voinut seurata vaikka mitä riesaa ja harmia.

Satulan runko pitää kuitenkin tutkia huolella, äkkiäkös puurunko nasahtaa rikki kun viisi sataa kiloa elämäniloa kiertyy yli ja ympäri.

Hevoset siirtyivät tänään talviaikaan. Marssivat hyvässä järjestyksessä ja ilmeisen ilahtuneina puhtaaseen, kuurattuun ja maalattuun talliin, puhtaille kuivikkeille. Marsutkin lopettivat ainaisen pajatuksensa ja töllistelivät silmät suitsirenkaan kokoisina sisäänmarssivia suurikokoisia kämppiksiään.

Äsken kun kävin lisäämässä lämpimät vedet ja yöheinät, tallista kuului vain tyytyväistä rouskutusta. Ja marsujen pajatus.

Kesä on kiva ja laidunaika jeppisjee -kivaa, mutta näköjään hevonenkin osaa nauttia tallielämän fasiliteeteista.

Mukava palata nyt niihin tallirutiineihinkin.
Saavat kuitenkin olla ulkona päivittäin sen 12 tuntia joten ei niiltä ulkoilmaelämä unohdu.

Havahduin juuri siihen faktaan, että koululaisilla on syysloma ihan pian, olikohan se viikko 42 tai jotain. Mihin nämä viikot ja kuukaudet oikein katoavat? Johonkin valoa ja aikaa ahnehtivaan mustaan aukkoon?

Syksy vyöryy päälle voimalla. Ja sitä myötä talvi. Tänään jo eräs joulufriikki hehkutti fb:ssa että jouluaattoon on tasan kolme kuukautta. Oikeasti. Kolme kuukautta.

Tiedän erään joka aikoo kirjoittaa Joulupukille allaolevan kuvan takia.
Ketterää keskiviikkoa, missä lienetkin.PeeÄäs:

Kuvista puheen ollen, kannattaa tsekata tämä sivusto. Varoitus, se on aikavaras... enjoy!12 kommenttia:

 1. Tuota suljinaikaa kannattaa treenat myös muihin liikkuviin kohteisiin. Ajan kanssa sitä oppii mitä nopeutta kannattaa käyttää eri kohteisiin. Vaan kavio on hieno:)

  VastaaPoista
 2. Näin on, suljinaika on yksi pyhän kolminaisuuden (valokuvan) elementeistä. Mitäs ne muut olivat.... aukko? Ja nyt loppui muisti :D

  Hieno kavio, pitää varmaan kysellä meidän sepältä joko tuommoisia tulee valikoimaan tällä sesongilla...


  VastaaPoista
 3. Nyt ymmärrän mistä tämä kaupunki on saanut nimensä Mar Bella, kaunis meri, niin totesi aikanaan eräs kuningattarista, taisi olla Isabella. On hotelleja ja hotelleja mutta harvassa on niitä, joihin tulet kuin kotiin ja nyt tämä majatalo taitaa saa kiitokset Tripadvisoriin. Niin sydämellistä vastaanottoa saa harvoin kokea. Anyway, täydellinen lomapäivä, pilvetön taivas, ulkona +31 astetta, tyyni, sininen, ihana Välimeri. Se on niin koukuttava. Pieni hetki Mr. Dellin parissa ja sitten nenä kohti Banusta tutkailemaan sataman humua ja ehkä vähän ostoksiakin...ihan vähän vain. Toivon, että *mopo lähti käsistä*-ilmiö heinäkuusta ei toistu:) Bokserineitojen puolesta poikkean ehkä Koko von Knebelille, joten jos onni on suotuisa saattaa Nasse saada jotain Pukin konttiin, koska jouluun on enää kolme kuukautta...Terkkuja Nempalta, joka lomailee isolla L:lla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinä onnenpossu, saat tankata aurinkoa ja lämpöä! Täällä satoi tänään kaikkia veden olomuotoja, myös lunta!

   Poista
 4. *Kantaa kymmenittäin arkkuja täynnä kultaa, useita säkkejä erilaisia eksoootisia mausteita ja askin Sisua*

  Oi kiitos sinä jumalainen nainen! Ollos sinun elämäsi yhtä aurinkoa ja olkoon polkusi keveät kuin leppoinen kesätuuli!

  Kiitos tekstin lopussa olleesta linkistä, se oli jotain mitä olen pitkään kaivannut tähän ankeaan ja harmaaseen arkeeni. Vaan nyt elämäni on saanut uuden tarkoituksen ja voin tähytä kohden taivaanrantaa vailla murhetta ja tuskaa, kaikki on niin ihanan kevyttä...

  *Pyörähtelee klassisen musiikin tahdissa*

  Niin joo..tuota..komea kavio ja hienoja kuvia mutta niitä otoksia saisi sitten ruveta laittamaan enemmänkin :D

  Mitä parhainta keskiviikon iltapäivää ja tietysti myös ilmavaa loppuviikkoa :D
  *lähettelee lentosuukkoja*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas pursuu Torpan porstua kultaa ja suitsukkeita! Kuten sanoin, tuo sivusto vie mennessään, paljon hupia kuvina ja videoina ;-)

   Itse olen tietoisesti pyrkinyt vähentämään, eli en avaa kaikkia uusia koosteita.

   Loppuviikon koettelemuksia varten tarvitaan villasukat ja välihousut. Koska kylmä!!

   Poista
 5. Moi, käytetäänkö Suomessa kompostoitua tallituotosta uudelleen kuivikkeena? Täällä aiheesta pilottikokeilu meneillään ja tulokset lupaavia esim. allergisilla ja jalkavaivaisilla. Ekologistakin. Voin pistää linkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seattlen Suvi siis edellisen viestin takana.

   Poista
  2. Enpä ole koskaan kuullut moisesta. Sehän on siis multaa? Täällä kuivitetaan enimmäkseen turpeella (nostetaan turvesuolta ja kuivataan) tai kutteripurulla. Ja nyt uutena rynnii läpi olkipellettibriketit. Minulla on olkipelletti enkä muuta enää huoli.
   Turpeen laatu on kesästä riippuen mitä sattuu ja varsinkin liian märkä turve on sangen ikävää kun se jäätyy paalinmuotoiseksi kokkareeksi. Irtoturve lienee kivempaa mutta säilytysongelmahan sille tulee jos ei ole varta vasten rakennettu.

   Laita ihmeessä linkki, kiinostaa kyllä.

   Poista
 6. Ei ihan mullaksi asti anneta kompostoitua ;) En saa/osaa puhelimella suoraan näköjään linkittää, mutta löytyy vrmaan näinkin www.betterground.org/composted-manure-and-stall-bedding-pilot-project
  Se nopeaa puhuva ell on mun tuttava noista rescue hommista.
  Suvi

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com