torstai 1. maaliskuuta 2012

Yhtenä aamuna

Aamulla rutiineihini kuuluu kaiken muun hässäköinnin ohella kurkata puhelimesta sääsovelluksen anti. Se on ihan näppärä paikkakuntakohtainen palvelu joka antaa suuntaa-antavan sääennusteen. Tähän asti.

Tänä aamuna ruudulle räpsähti tämmöistä informaatiota:


Tänään torstaina, Maaliskuun ensimmäisenä päivänä Herran vuonna 2012 meillä on lumisadetta ja lämpötilalukemat vaihtelevat tunneittain 32-34 asteen välillä.

Pari kertaa rykäisin, näpäytin ruutua uudelleen nähdäkseni Helsingin tilanteen. Siellä suunnilleen samat lukemat paitsi ei sada lunta.

Hitaasti ja varovaisesti käänsin aamusumean katseeni tuvan ikkunan suuntaan. Koska maisema on pohjoiseen ja siellä näkyi pilvinen talviaamu, kurkkasin myös läntiseen ikkunaan. Sama homma sielläkin. Lämpömittari kertoi lukemikseen -3, ei +34.

Huokaisten vedin toppahousut pyjamanpöksyjen tilalle, astuin räjähtäneisiin uggeihini ja vedin pipon silmille, sitten lompsin tuhruiseen aamuun. Kullervo The Kukko karjui kanalassa aamuriemuaan ja Gaddafi rääkäisi oman versionsa aamulaulusta. Välillä vinkaisi kanakin kommenttinsa asiaan.

Ei ollut hellettä eikä lämpöaallosta hajuakaan. Tallissa tuoksui hevoselle ja aamu-unisten lampaiden boksista kuului vain tyytyväinen märehtimismässytys.

Olo oli pitkään epätodellinen ja epäuskoinen, valveilla vai hereillä? Oli pakko kurkata vielä yksi asia...


Jees, tallella ovat :D

Tästä on hyvä jatkaa torstaista taaperrusta. Nieleskelen Porilaisten marssin aikana kurkkuun nousseen palan alemmaksi ja toivotan omalta vaatimattomalta taholtani onnea ja menestystä uudelle Presidentillemme. Meni vapaus ja tuli velvollisuus. En vaihtaisi osia. Näin on hyvä.
9 kommenttia:

 1. Jahas, jo tuli aihetta merkitä muistiin sananen ystävyydestä. Nuorimmainen tuli itkuntyrskyjen vavahduttamana kotiin. Hätä, pelko ja mielipaha astuivat lapsen hahmossa eteiseen. Koululla oli tullut tyttökolmikon kesken jokin hässäkkätilanne ja meidän perillinen oli itselleenkin tuntemattomasta syystä purrut parasta kaveriaan käsivarteen.

  Hän luuli, että kaveri kiusallaan teki kolmannelle kaverille ilkityötä ja todellakin, nappasi hampaillaan kiinni kaveria kädestä.

  Tarpeetonta mainita, että en ole opettanut pentujani puremalla puolustamaan sen enemmän omaa kuin kaverinkaan nahkaa.

  Opettaja oli selvittänyt asiaa tyttöjen kesken ja kolme kaverusta ovat taas kavereita. Saa nähdä miten parhaan kaverin äiti asian kokee, odottelen puhelua.

  Kyllä minäkin olisin valmis (vaikka puremalla) puolustamaan kaverini koskemattomuutta, niin hassulta kuin se ehkä tuntuisikin.

  Epäoikudenmukaisuus ja epäreiluus on inhottavaa eikä sellaiseen syyllistyvä saa minun silmissäni armoa. Noh, ehkä ensiksi pitäisi kuitenkin pyrkiä ratkaisemaan tilanne jotenkin muuten.. vaikka leukoja louskuttamalla. Puremisen sijaan.

  Ei haukku haavaa tee...

  VastaaPoista
 2. Kas vain - aina sattuu ja tapahtuu. Ja ihminen oppii erehtyessään. Erehdykset puolestaan sattuvat. Ei niistä muuten opittaiskaan. Eli opettavainen kokemus. Voimia siitä toipumiseen!

  Yksi viisas tiesi noiden lämpötilalukemien selityksen. Jos vaihdetaan celciukset fahrenheiteiksi, saadaan nuo lukemat. Olishan mun ittenikin pitänyt keksiä se. Auto on jenkkituonti ja näyttää lämpötilan fahrenheitteinä, kulutuksen maileina per gallona ja muutakin tosi turhaa informaatiota...

  VastaaPoista
 3. Ahhhaaahhaaa, faarenheitit tietysti :D Siskolikka ehdotti jo samaa FB:n puolella.
  No silti järkevä selitys ei auta sitä, että aamutötteröinen aivo-osastoni ei todellakaan älynnyt asiaa. Yllättävän pitkälle päivään se aamutötteröisyys riittääkin *whistle*

  Sitä paitsi, tähän saakka nuo lukemat ovat AINA olleet celsiuksina. Nih!!

  Kanalassa todetaan viimeisenkin Britneyn lehahtaneen taivaalliseen kanaparveen. Siellä hän nukkui heltta reteesti poskella, niinkuin aina. Britney kuului kahden jo poislehahtaneen valkoisen kanan lisäksi niiden kuuden tupaantuliaiskanan parveen jotka saimme tänne syksyllä 2009.

  Totesin, että on syytä ja aika pitää väestölaskenta Kanaliassa. Ehkä jo huomenna. Kuvat jokaisesta, naama ja nimi julki. Näin tulee Kanalian väkikin esitellyksi. Kullervo The Kukko varastaa aina show´n... koska se on niin kukkona tunkiolla, aina.

  Meillä on muuten Pesolitossa epsanjalainen mittaristo, nopeusmittarikin parittomilla. Eli 30-50-70-90-110 km per h. Alussa oli vähän outoa.

  Nyt ei särje päätä, särkee vasenta rannetta. Otan yöksi painkillerin, lykkään linimenttiä käpälään ja kömmin petiin. Päivä on nyt minun osaltani valmis.

  VastaaPoista
 4. Heh, mun mielesta noissa lampotiloissa ei ensivilkaisulla ollut mitaan outoa :D Farenheitit kun itsella kaytossa taalla.

  VastaaPoista
 5. Joku juukeli saa nautti Nightwishiä... vähänkö kadettaa! Antoisaa iltaa - näyttäkäähän nuoremmille mallia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehehehehe... ihan kohta ihan kohta laitetaan tukka isosti auki ja siirrytään Areenalle! Wohhou!

   Saadaan Espoosta entiset naapurit visiitille ja jos pihatalkoiden henki yhtään vielä kulkee, isännät eivät ole aamulla ensimmäisenä tinkimässä aamukahvia. Minä kuskina...

   Poista
 6. Mä täällä luurit korvilla otan osaa. Nightwish soi toosi hienosti cd:ltä kuultuna. Vältän kiivaasti eläytymästä livekonsertin fiiliksiin....

  ... ja jollakin on töitä lauantai ja sunnuntai... mut sitten repee viikon loma!

  VastaaPoista
 7. Noooo... kehu nyt vähän... kerro etes jotain. Vältä kuitenkin suuria ylisanoja... :D NightWish on taatusti ollut elämys!

  VastaaPoista
 8. Ei kuskilla voi olla krapula..!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com