tiistai 13. joulukuuta 2011

Valitetut palat
Veli Winston istuu ja ihmettelee paperikassia. Syytä onkin ihmetellä ja ihastella, plussapalloja tulee kuin rännistä ja muutenkin on kiva kun kauppias hoitaa homman.

Joko arvaatte mitä kassissa on? Säästän "yllätyksen" myöhemmäksi. Tähän väliin pikainen kuittaus päiväkirjaan.

Rakas päiväkirja. Tänään satoi lunta. Iso-J kolasi iloisesti aamujumpan hengessä yöllä sataneen kevyen ja kauniin lumikerroksen pois. Ja kaasutteli sitten tietä pitkin kohti Sawon synkeitä perämetsiä. Minä jäin yksin torpalle, sakenevaan ja kiihtyvään lumisateeseen.

Satoi koko päivän. Satoi lopulta vetenä. Mutta satoi niin maan perusteellisesti. Pitkään ja aina maahan saakka.

Ajomatka kaupunkiin oli inha, roiskuvaa loskaa, synkeää, tympeää ja jalkarätteinä likaiseen tuulilasiin lämähteleviä klönttejä. Ihme, etteivät ne ikkunavispilät nyrjähtäneet sijoiltaan, sen verran kiivasta heilutusta piti ylläpitää jotta etuklasista yleensä näki jotain läpi.

Olisin todellakin tarvinnut Lucia-neidon sähkökynttilät päähäni tuomaan valoa pimeyteen.

Kirppariständillä näköjään kauppa käy, hyvin sieltä oli hävinnyt tavaraa. Toivottavasti kassan kautta.
Ja jos joku kokee tarpeelliseksi vohkia jonkun euron arvoisen myyntikaman, menköön sitten edes tarpeeseen.

Niin, rakas päiväkirjani. Kotona torpalla odotti muhkea lumipeite, valkoista uutta lunta. Märkää sellaista. Kola loskassa lotisten rynnistin hangessa eteenpäin ja kirosin Iso-J:n tuuria. Miten se ihminen onnistuu aina olemaan poissa torpalta niinä päivinä kun sitä lunta oikeasti tulee?? Nytkin lekottelee Iisalmessa muhevalla soffalla ja arvatenkin lukee tätä tuskaisaa tilitystäni... tarvinneeko mainita, että auramies ei ole ilmeisesti saanut ajoreittejään järjestykseen. Ei ole traktoria pihassa näkynyt tänään.

Mikäli säätiedotukset pitävät kutinsa, lunta ja pyryä on luvassa lähitunteina lisää. Eikä aihe muutu lähipäivinäkään.

Rakas päiväkirja, tämän päivän merkintä kuuluu Valitettujen palojen osastoon. Suotakoon se minulle. Minua ärsyttää!

Mutta mitä siellä kassissa nyt loppujen lopuksi oli? 
Plussapallon päivitetty muoto ja väri tietysti!

 

3 kommenttia:

 1. Tuskaa lisää se, että kameran runko on nyt matkalla huoltoon. Jonnekin Turkuun *rolleyes*. On aivan kauheat tuskatilat ja vieroitusoireet. Yritän sentään opetella kuvaamaan puhelimella, suurin este taitaa olla oman ajatteluni ahtaus. Hyvä juttu on se, että puhelimella otetut kuvat näkyvät myös läppärillä, heti semmoisenaan. Ilman siirtämistä. Ihme!!

  Timpuri-Paavo väsäsi vinttihuoneen viimeisenkin listan kiinni. Niitä oli paljon. Jokainen kalikka eri pituinen, eri kulmalla ja erilainen muutenkin. Perillisen ei tarvitse enää kauaa laskea sopimusrikon alaisia sakkopäiviä remontin valmistumisaikataulun suhteen, pääsee muuttamaan omaan huoneeseensa vielä tämän viikon aikana. Se on jotain se!

  VastaaPoista
 2. Samallalailla meillä kissat tykkää leikkii paperikassilla. Mukavaa puuhaa moneks tunniks.

  VastaaPoista
 3. Ensin sitä odottaa ihan kamalasti lunta - sitten sitä alkaa kirota. Raja menee jossain 10 sentin lumikerroksen kohdalla :D

  Onnea perillisen valmistuneesta huoneen rempasta! Oma huone on oma pesä lapsellekin.

  Tää lähtee nyt jousen ja nuolten kanssa viemään esikoista ampumaharjoituksiin!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com