tiistai 27. joulukuuta 2011

Joulunjälkeistä!


Heipähei kaikille liinaharjoille ja teille muille! Joulu oli, meni ja jätti jälkeensä venyneen vatsanahkan lisäksi mukavan leppoisia muistoja. Kiitos vielä kerran kaikille meitä joululahjoin ja joulutervehdyksin muistaneita!

Oikein meidän perheen perinteisin menoin sujui joulunvietto tänäkin vuonna. Isompia mullistuksia ei kukaan kaipaisikaan. Syödään hyvin, löhöillään ja sitten käännetään ehkä kylkeä. Nyt pitäisi varovaisesti palailla arkeen. Pitäisi, mutta onneksi ei ole pakko. Ihan vielä.

Luonto yritti toki omalta osaltaan tuoda jännitysmomenttia Tapaninpäivään, mutta meillä pysyivät sähköt ja toimivat tietoliikenneyhteydet ihan niinkuin ennenkin. Ihan varuiksi lämmitettiin tupa, hirsirunko jäähtyy tuulella nopeasti.

Aattona maisemaan koristanut kymmensenttinen lumipeite suli jäätiköksi eilisissä vesisateissa. Tänään hipsuttelinkin pihalla kuin Jack Sparrow, yöllä satoi sentti lunta jään päälle. Siellon pliukasta alla.

Kuvat ovat aatonaatolta, silloin näkyi vanha kunnon sinitaivas ja aurinkokin helotti lupaavasti.

Metsänpoika, Soppaponi oli meillä se, joka eilisessä myrskyssä otti osumaa. Illalla tarhasta tuotaessa poika teki mahalaskun tallin lattialle. En nähnyt tilannetta koska olin tuonut tamman sisään ensiksi ja Soppa tuli perästä.

Pikaisen tarkistuksen jälkeen totesimme, että näkyviä ruhjeita ei ole. Henkiset ruhjeet tulevat ehkä esiin seuraavana päivänä.
Tänä aamuna poni ei kuitenkaan osoittanut mitään muistijälkeä asiasta. Saas nähdä tuleeko iltasella joku takauma sisääntuotaessa.

Sitten mietitään miten asia hoidetaan. Mitään ovistaryysäämistä en siedä eikähän meillä semmoista olekaan.

Tänään saamme torpalle Siskolikan kahden vanhimman poikansa kanssa.
Nuorimmainen pojista, meidän kummipoikamme, on elämänsä pelireissulla Kanadassa, taisi olla Ottawa se turnauskaupunki.
Saapa nähdä onko tämä reissu tunnustelureissu taalajäihin. Pääasia, että pelaaminen on kivaa. Hieno homma, että poika pääsi reissulle ja että yleensä tuommoisia reissuja järjestetään.

Nyt pikaselaus päivän uutisiin, sitten voisi kysellä varovasti mahtaako jälkikasvu suunnitella ylösnousua tänään laisinkaan. Nukkua tuhisevat vielä. Kissanpennut sen sijaan mellastavat aivan mahdottomasti, en itse asiassa käsitä miten samassa huoneessa voi nukkua. Pentuja mönkii kaikkialla.

Heinävaraston lattialla mönki tuommoinen ötökkä. Hauska. Kuka osaa kertoa mistä on kyse?

Toivottavasti saan kamerani tällä viikolla takaisin huollosta, yritän sitten kuvata niitä pikkuhirmuja enemmän. Päällisin puolin ovat söpöjä ja suloisia, niinkuin kissanpennut osaavat. Mutta aivan mahdottomia villiriehuja.

Helpompi vahtia kopallinen kirppuja kuin kolme kissanpentua!


4 kommenttia:

 1. Joulun jälkeisiä täältä sähköttömästä etelästä : (

  Eilen aamulla klo 8 aikoihin virta katkesi Aurinkovuorelta eikä vieläkään ole tullut takaisin...

  Tänä aamuna suhasin eessuntaas Sjundeåån esikoisen kämpille suihkuun ja hevosille vettä hakemaan.

  Nyt töissä; täällä sai aamusumppia ja katossa helottaa valo : )

  Ja voi käydä vessassa. Voi onnea ja autuutta : ))

  VastaaPoista
 2. Voi teitä etelän poloisia :(
  Facebookissa oli kaikenlaisia myrskypäivityksiä. Ihme, ettei keneltäkään mennyt henkikulta siinä myräkässä. Taloja ja tavaroita saa uusia mutta henkeä tai terveyttä ei niin helposti saakaan takaisin.

  Mietittiin just eilen naapureiden kanssa, että meillä ei ole hätää kun on vaihtoehtoinen lämmitys ja kaivosta saa nostamalla vettä itselle ja eläimille.

  Kamera tuli huollosta, voi onnea!!

  VastaaPoista
 3. Ötökkä on saappaan pohja muottina puristunutta lunta.

  Hitonmoinen myräkkä on natisuttanut Majakarin nurkkapieliä aamuyöstä alkaen. Sähköt poistuivat keskuudestamme klo 10 aikaan ja kokivat ylösnousun klo 15 tietämillä.

  Onneksi on puuhella! Aamukahvit ja parin tunnin hernekeiton keittäminen sujuivat vallan mallikkaasti. Myrskybongausta käytiin meren rannoilla pahimman myräkän mentyä ohi. Sen verran puita retkahteli teille, ettei nyt ehdoin tahdoin lähdetty kokeilemaan onnea.

  Loma jatkuu...

  VastaaPoista
 4. 50 tuntia. Sähköt poissa.

  Aamutoimet sujuivat kynttilän valossa, pieneen sitä ihmisenpoikainen on tyytyväinen jos muuta ei saa : )

  Kyllä tämmöset myräkät pistää miettimään varajärjestelmien kehittämistä. Meillä sentään takka, mutta ei toimivaa rengaskaivoa eikä ulkohyyskää.

  Viimeksimainittu pistettiin ensi kesän hankintalistalle. Kuopus lupasi maalata ja "sisustaa" sen nätiksi.

  Eilen käytiin fiiraamassa tytön 15 v synttäreitä Osulan baarissa. Siellä oli samalta kylältä myös muita, jotka olivat lähteneet lämmintä ateriaa metsästämään : )

  Kulta-aikaa ravintoloille sekä kynttilä-, vesikanisteri-, patteri- ja tasku/otsalamppukauppiaille : )))

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com