torstai 22. joulukuuta 2011

Aromipesä

Kuka muistaa takavuosien ostoskanavan ainutlaatuista ihmettä, aromipesää?
Meillä se ainakin vääntyi aromiperäksi sangen nopeasti ja helposti.

Torppa on tänään aromipesä. Uunista leijuvat lanttu- ja porkkanalaatikoiden muikeat aromit. Ilma on sakeana piparkakkutaikinan aromeita.

Hyasintit ja kuusi tuoksuvat vienosti, hajumaailma on sangen kirjava mutta erittäin jouluisa.

Karvaiset kaverit eivät ole milläskään, Huimat veljekset lojuvat pitkine koipineen uunin lämmössä, Nasse vaipui jonkinlaiseen nirvanaan saatuaan voisulan jämät ja Ellin pennut hääräävät pentuhommia omassa rauhassaan.

Tallissakin oli rauhallista, Metsänpoika ei vaivautunut edes jalkeille kun kävin tankkaamassa vedet yötä varten, tamma notkui puoliunessa vielä jalkeilla.

Huomisen työlista on loppujen lopuksi lyhyt. Käväisen kaupungissa ja sitten palajan torpalle. Jonkinlaisia siivoukseen liittyviä pakkoliikkeitä olisi syytä suorittaa, onneksi Iso-J on huomattavasti lahjakkaampi siinä lajissa. Minä seison hellan ääressä hyvillä mielin. Perunalaatikkosatsi on imeltymässä ja ainakin yksi kakku pitää ehdottomasti veivata. Sekä niitä pipareita, niitä pitää olla paljon. Isot kasat!


Jouluhan on siinäkin mielessä mukava juhla, että silloin syödään lämmitettyjä eilisen jämiä monta päivää.
Joten mielelläni minä pari päivää aherran kyökissä, oman toimen ohella.

Mikä parasta, säätila kylmeni huomattavasti ja sain runsain mitoin lisää kylmäsäilytystilaa, ulkoa.

Tänään oli oikein idyllinen talvipäivä. Lunta sateli hiljalleen ja vaikka valoisa aika olikin vuoden lyhin, valkea lumi kirkasti senkin ihan mukavasti. Pakkasen puolella olemme nytkin ja toivottavasti näissä samoissa, maltillisissa lukemissa lähipäivätkin. Paukkupakkasia en kaipaa sillä se tietää vimmattua lämmitystä ja ylimääräistä jumppaa kaikille.

Perilliset saivat tänään välitodistukset ja vapautuksen joululomalle. Todistukset olivat käsittämättömän hyvät, kumpainenkin oli entisestään parantanut. Kiitettäviä ja kaseja vanhemmalla, nuoremmalla vielä sanallinen arvio. Nuoremman opella oli näköjään rasti jumittunut erittäin hyvä -arvion kohdalle, suora nätti rivi.

Aromipesä vaikenee tältä päivältä nyt tähän.
Jokunen paketti olisi syytä näinä yön hiljaisina hetkinä kietaista kääreisiin.

Huomisesta lähtien olisi muuten lupa odottaa piteneviä päiviä.
Think positive :D


4 kommenttia:

 1. Oikein hyvää joulua Hirnakan torpan väelle!
  T:Minna

  VastaaPoista
 2. Yks vuoden parhaita kuvia toi kissat saappaissa.
  Mukavaa joulunaikaa koko poppoolle!!

  VastaaPoista
 3. Loppusuora aukeaa! Joulu on pian täällä, ja hommat on aika tavalla ns. vaiheessa. Eli joulusiivot tekemättä. Tarkoittaa kyllä ihan viikkosiivousta vain, mutta se kuulostaa sopivan mahtipontiselta :D

  Päiväpostin mukana oli tullut ruskea pehmustettu kuori. Sitä pyöritellessä kuului klunks... klunks... Kulmakarvat hiusrajassa aloin aukoilla pakettia. Sieltä kuoriutui esiin Meukow-pullo - Majakarin fiineintä joulujuomaa! Hämmästys vaihtui hymyksi ja repesi nauruksi asti :D Kiitos Nitalaan muistamisesta ja joulun ajan vapautuneimmasta naurusta.

  Päivä sujui kaameassa räntäsateessa Ouluun pärtsätessä. Kolme kyläpaikkaa ja kirotun paljon kahvia. Takaisin ajellessa yksi ojaan sortunut vedettiin takaisin tielle. Ajelkaahan varovasti, jos tien päälle pitää mennä.

  Mulla ei ole muuta tekemättä kuin joulusiivot. Vetäisen parit siivut kinkkua ja siivoan sen minkä kohtuudella jaksan ja viitsin. Jos alkaa ahistamaan, niin otan siivut Meukowia ja istun persiilleni tuijottelemaan kynttilän liekkiä. Nih.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Minnalle ja Partapapalle, oikein mukavaa ja leppoisaa Joulun aikaa teillekin! Kumpparikissakuva on erityisesti omistettu Partapapalle, jätkät jäähypenkillä. Kuva on vanhempaa tuotantoa, uusia kun ei kameran puutteessa nyt heru.

  Konjakkiposti on aina oikein mukavaa vastaanotettavaa. Minä tosin en niistä konjakeista isommin ymmärrä, tänään laitoin kolme ruokalusikallista XO:ta kakkuun... onkohan se ihan kerettiläistä hommaa??

  Nyt teen joulupostauksen ja sitten se onkin levolle lomps!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com