tiistai 5. huhtikuuta 2011

Siipikarjaa ja outoja tarzaneita


Kauhtuneempaa lajia pihapuussa, en ole ihan vasta tuommoista riepunahkaa nähnyt. Elähtänyt kurre?
Aamulla oli ankean harmaata ja orava sopi harmaine nuttuineen värikartalle oikeastaan varsin oivallisesti.

Päivä kuitenkin kirkastui ja kotimatkalla olisikin tarvittu arskoja. Valitettavasti ne keikkuvat vieläkin instrun telineessä kun idioottimaisten aukioloaikojensa takia en sinne ikinä ehdi... ja mulle tulee siristelystä ryppyjä! *dislike*

Ja kun aurinkokin hohtelee, on sitä loistoa kanalassakin, katsokaa!


Tässäpä hohtelee Sirkku Kakkonen, bränikkänewes tirpuli. Nuorempi perillinen on taitava kananalusen kopeloija, oikea munavaras. Sieltä hän kaiveli hellästi pikkutipuja kuvattavaksi, joskin meillä meni mustapipojen kohdalla laskut sekaisin. On niitä jo kolme kuoriutunut, voi olla neljäkin. Jos meillä on ollut hetkittäistä ylituotantoa munukoista, on sitä tätä menoa tipuloistakin. Jotta laitetaanko kennostoliittoja jakeluun?


Tämä ei ole se ekaksi kuoriutunut Blip vaan kenties Blop tai joku vielä nimetön. Näyttää  niin tuoreelle että on vissiin ihan just kuoriutunut.  Hirmusöpöjä, eniweis.
Onhan se aika luksusta tosiaan, että on pääsiäistiput omasta takaa.

Se siipikarjasta. Ja se kulahtanut oravakin on esitelty. Mutta koska torpalla ollaan ja eläinkirjo on melkoinen, aina jostain löytyy tämäkin linssilude:


Veli Winston karahti puuhun nuoleskelemaan lätäköissä kastuneita tassujaan. Hölmöistä hölmöin Winston. Varsinainen Plösö-Tarzan.

Ja kun päästiin pölhöihin, pakko kertoa eilisestä. Kuvia ei valitettavasti ole. Käytiin nähkääs Iso-J:n kanssa hevostarvikekaupassa. Oli siinä myyjätytöllä pokassa pitelemistä kun Iso-J kirmasi mitkälie ravurin korvahuput päässään pumpulipallot heiluen ja kyseli "pääseekö nämä päässä ilmaiseksi tai eläkeläislipulla raviloihin ja totoloihin?"  -luonnollisesti mannevibraatolla. Hetken päästä sama virtuoosi hetkutteli alohatanssia kärpäsverkko lanteillaan... voi elämä. Pitäisi varmaan kurkata wanhan kunnon hevostalli.netin palstalta joko myyjä on avautunut kauheasta kokemuksestaan :-)

Mitähän tästä on tulossa kun Iso-J heiluu tuolla vanhuudenhöpinöissään?


Nyt tuiman oravan tuijotuksen syyllistämänä läpsäytän koneen kannet kinekseen ja parkkeeraan itseni petiin. Tänään eräs "humoristinen" asiakas sivisti minua viljelemällä puheessaan sanoja bränikkänewesten (brand new = upouusi) jamesten (farkku) vetskari ei pysy kineksessä (kiinni). Huoh. Syystäkin nyt väsyttää.

Huomenna on jo hätälauantai. Juhuu!

7 kommenttia:

 1. Siis NIIN kuvia, tai pikemmin videoo olisin kaivannut teidän heppatarvikeliike käynnistänne ; )

  Voin kuvitella myyjätypsyn ilmeet ... !

  Ja tervetuloa jälleen takaisin karuun hevosenomistajan arkeen. Näillä keleillä !

  OMG tätä kuran ja ravan määrää. Yhdistettynä karmeaan karvanlähtöön.

  Etenkin meittin tapiiri-laama luovuttaa tirpoille pesänrakennusaineksia ihan täpöllä. Kokolattiamatto vaihtuu vinhaa vauhtia virtaviivaiseen kesäpalttooseen.

  Meidän viikonlopuksi kaavailtu työhevoskurssi peruuntui kun ope hälytettiin Tampesterin heppamessuille töihin. Siirretään parempia aikoja (lue kelejä) odottelemaan.

  VastaaPoista
 2. Harmaata päivää! Jos eilen oli paistetta, tänään taas rapa lentää ja taivaalta kaatuu sateita niskaan. Onneksi kumpparit ovat übermukavat ja ainakin minun tyyliasteikolleni mahtuvat kuljettimet.

  Lumikinoksen helman alta pilkotti jo kevätkaihonkukan vihreä lehti. Hassu kontrasti.

  Niskasärky ei meinaa hellittää millään, auttaisikohan pirteän keltaisella kuorrutettu donitsi ensiapuna?? Pitääpä kokeilla ja keittää ihan ahkeruuskahvitkin. Tänään on puolikas työpäivä mutta täyden työpäivän verran kuskinhommia ja juostavia asioita.

  Mie meen taas.

  VastaaPoista
 3. Jotai tekis mieli kommentoijja, mut pääkopas heittää vaa tyhjää. No, se ei oo uutta tietoo. ;)

  VastaaPoista
 4. Ovarahan vaihtaa kesästailiin, eli ruskeaan turkkiin. On vähän kahden kauden välissä sekaturkillaan.

  Tiput ovat suloisia! Aivan liian suloisia palleroisia...

  Lämmitähän illalla sauna ja haudo veträksi niskasi taas! Lämmitetty jyväpakkaus olis kans ihan jees hautomaan kireitä lihaksia.

  T. Tita

  VastaaPoista
 5. Ihan oikeasti, meillä alkaa kohta olla ahdasta tipulaatikossa. Niitä piippaajia putkahtelee kuin plussapalloja, plop-plop-plop. Koko ajan uusia sirkuttajia liittyy kuoroon. Jos pari päivää sitten kanarouvalla oli mahanalus munia täys, nyt vieressä löhnäävällä rouvalla on mahanalus jalkoja täys. OMG!

  Holtittomia kanoja ;-) Pitääkin lähettää Titan perillisille kuvia...

  Sauna teki tehtävänsä. Sekä oma niska että Iso-J:n iskiaskramppi helpottuivat hitusen. Pitäää kaivella jyväpussi esiin ja ottaa kuumottava kangaskissa niskaan vähäksi aikaa. Ja yöksi piikkimatto, se kaikesta parantava lärpäke.

  Huomiselle on vasta YKSI kuskauskeikka joten toiveissa olisi ehtiä moikkaamaan karvaturpia. Nyt jo yskittää edessä oleva karvanpöllytys.

  Tuokio televiissorin antia ja sitten maate. Torstai on toivoa täynnä? Onkohan?

  VastaaPoista
 6. Nita, en suoraan sanoen tiedä tohdinko enää mennä kyseiseen puotiin. Ne varmaan nakkaa oveen "suljettu" -kyltin kun kurvaan pihaan ;-)

  Onhan näillä kylillä kaikenlaista kulkijaa nähty mutta Iso-J:n hetkutustanssi se ravurin juoksuhattu päässä oli kyllä vertaansa vailla. Tyttöpolo oli niin pätevä ja asiallinen ja yksi hunsvotti heittää ihan lekkeriksi. Pimu varmaan luuli olevansa piilokamerassa :-D

  VastaaPoista
 7. Auts... kysypäs Iso-J:ltä huomenna, että onko iskias pahempana? Meinaa tapaa olla saunan jälkeen seuraavana päivänä yhtä helkkaria. Iskias ei tykkää kosteasta kuumasta. Eli saunasta. Jos siis on vähänkään tulehdusta. Eli hus IsoMies hoitoon. Tiedät kyllä minne sitä toimitan.... se vaiva kun ei vetkuttelusta parane.

  Tita, joka kyllästyy olemaan anonyymi. Tulee ihan AA- meiniki mieleen...

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com