torstai 7. huhtikuuta 2011

Piip piip piip


Onkos somempaa? Juuri kuoriutunut tipuli. Valkea kananen toimii hautojana ja sitten ipana piipertää mustan rouvan helmoihin kasvamaan.  Pitää koettaa kerätä pari kuorenpalasta koristeeksi pääsiäisruohoon, on ainakin autenttinen koriste. Tipu lienee vähän turhan iso pääsiäisen aikoihin, ei sitä ehkä kantsi parkkeerata ruohomättäälle ja toivoa, että pysyy kuvauksellisessa asennossa kunnes korttikuvat on räpsitty.

Tallustelin niskasäryn riivaamana pihalla ja bongasin myös tämän:


Helleborus niger on hengissä! Jokohan se tänä keväänä kukkisi? Ja siinä jouluruusun alapuolella sinnittelee kevätkaihonkukka. Kasvi, jolla on vallan osuva nimi. Kyllä sitä niin kaihotaan. Tuo on semmoinen kukkapenkin kulma johon tupaterrieri yleensä nostaa koipea joten on itse asiassa pienoinen ihme ettei kasvustossa ole suurempia vaurioita.

Tämä riiviö ei ole milläskään vaikka saa niskaansa kanalan kaatovedet, roiskeet ja roskat. Saanko esitellä, viitapihlaja-angervo, a.k.a. viitapiruänkerö:


Siinä se ryökäle tyrkkii uusia nuppuja esille vaikka kaikin mahdollisin konstein olen yrittänyt tätä viimeistä kasvustoa kurittaa. Silloin kun torpalle tultiin, riihen pariovet eivät mahtuneet aukeamaan koskapa tätä mainittua kasvia oli oikea villirytö ovien edessä. Harri-serkku veteli raivaussahalla ja millälie homelitellä kasvustoa sileäksi.

Viime keväänä hakkasin hullunraivolla samaista kasvustoa ja kärräsin juuriversoja kymmeniä kottarikuormallisia tunkioon. Jossa ilmeisesti on kohta julmettu kasvusto ;-) Yhden puskan jätin riihen ja kanalan ovien välille, koristeeksi. Katsotaan tänä kesänä mitä tälle viimeiselle puskalle tapahtuu. Iskeekö avohakkuut vai käykö armo.


Näitä ei tarvitse kurittaa, näitä saa tulla lisää ja näitä jaksaa katsella. Mikä pirteämpää? Ihana keltainen kevääntuoja, pikkunarsissi. Sulapaikoissa nurmikolla ei vielä näkynyt scillan piippoja mutta ei mene pitkään kun nekin saadaan tuomaan sinisävyjä. Ja ensimmäiset esikot, lumikellot ja muut söpöläiset änkeävät valoa kohti. Tuskin maltan odottaa.

Niskajumi käskee nyt pilleripurkille ja sitten lepoon. Ei hyvä heilu mikäli jumitus jatkuu :-(
Huomenna taidan pitää blogipostauksesta välipäivän, jatketaan juttua kommenteissa.

9 kommenttia:

 1. Kevät on nyt sitten läsnä siellä ja täällä. Tipuset on tosi suloisia, onnea vain perheen lisäyksestä!

  Hyvää viikonloppua!!!
  Tita

  VastaaPoista
 2. Pihlaja-angervo on yks perkele leviimää.
  Mä laitoin sit toho yhteekohtaa aidaks ja antaja vannotti etten häntä koskaa syytä, ku se levii jokapuolelle.
  Ei se leviimiin must ongelma sillee oo. Niitten juuriversojen yli tarttee ajaa ruoholleikkuril ainaki jokatoinevviikko.

  Mut kyl se levii!!

  VastaaPoista
 3. Kuinka se niskasärky jaksaa? Ei sattuis olemaan jotakuta hierojaksi mainittua lähiseudulla ja saavutettavissa? Se olis oikeasti vartin homma saada pää kääntymään ja veri kiertämään lakipisteessä asti...

  Niin ja kiitos tuosta kauniista kuvasta, jossa puun kaunis siluetti upeata taivasta vasten. Tekstisikin koin henkilökohtaisesti! Kiitos!

  Tita

  VastaaPoista
 4. Perjantaita! Tämä päivä on mennyt kipukärvistelyissä. Hiljaa jäytävä, päänahkaa repivä kipu kertoo tylysti, että niskanseudulla on jonniinmoinen jumitilanne. Kyysäsin Iso-J:n aamusta kaupunkiin työmaalle ja palasin kotiin piikkimatolle.

  Pari tuntia sain lepuuttaa ja sitten taas kuskinpukille. Ehdittiin nakkaamaan tallille päiväheinät ja tankkaamaan vedet ja sitten aikataulu käskytti eteenpäin. Yleensä minä kiroilen kotikaupungin liikenteessä sarvikuonojen takia, tänään ärräpäät raikasivat päätä kääntäessä. Ja perillinen istui takapenkillä korvat punoittaen. Ressukka.

  Nyt olen parkkeerannut itseni tuvan sohvanrämälle, piikkimatto niskassa. Jos vielä saisin keploteltua ulottuvilleni lasiillisen kylmää valkoviiniä, olisi olo aika kiva. Blueskin meni finaaleihin ;-)

  Enkä voi kyllin kiitellä nykyisten nettikauppojen asiakaspalvelua. Nopeaa, tarkkaa ja täsmällistä. Tietoja tulee sähköpostiin ja tavara liikkuu vikkelästi. Aivan erinomaisen iso kiitos Callisto Horses`n Riikalle. Kiitos kuuluu luonnollisesti kotikaupunginkin ansiokkaille kauppiaille, nyt ei vain ollut oman kylän tarjonta riittävä.

  Tirpuleita on YHDEKSÄN!! Yhdeksän pientä kananpoikaa, elämän parhautta! Kukkopojat tosin joutunevat karsintoihin, valitettavasti se on kukko per lauma ja laumoja on kaksi joten kukon virat on täytetty.
  Noh, ei sitä vielä kannata surra. Kaikki aikanaan.

  Huomenna pitäisi olla työkuntoinen ja hoitaa tulotiessä hevosille heinät ja vedet jakeluun. Pihasauna on koeponnistuksessa tänään. Itse väännyn sinne vasta huomenna. Nyt on oikeasti kurja kondis.

  Ja tervetuloa uusin lukija, Tyty.
  Partapapalle vielä kommenttia; ajatteles että jotkut oikeasti marssivat taimistoille ja OSTAVAT viitapiruängeröistä. Huoh, niillä juurivesoillahan tukkisi pienen puistonkin. Onneksi kasvattaa juuriaan melko matalassa ja maanmyötäiseen, eikä kaivaudu metrien syvyyteen millään pahuksen paalujuurella.

  VastaaPoista
 5. Tjahas - tuleeko kanalan laajennos ja munamarkkinoinnin tehostus ennen hevosten kotiutumista?

  Ei paljon auta Hirnakan niskajumia se, että huomenna starttaa Raahessa taas uusi hierojakurssi. Tulevia niskajumien veivaajia valmistuu 14 kuukauden päästä. Ota nyt hyvä ihminen luuri käteen ja soita paikallisille teräsnäpeille. Sano olevasi hätätapaus ja edes vartin huojennushetkeä vailla. Kerro olevasi yrittäjä, niin viimeistään silloin ne on valmiita ottamaan vastaan vaikka viikonloppuna. Nimim. asiaa tunteva...

  Terkuin Tita, joka ehkä jo ensi viikolla pyytää googlelta uuden salasanan... :D

  P.S. Läppärin kuolema selvisi. Siitä on kuollut vain laturi. Uusi tulee postissa ensi viikolla.

  VastaaPoista
 6. Heipsistä taas!
  Ei siun Tita tarvii muuta kun valitset tuolta profiilivalikosta nimi/url ja kirjoitat nimesi ja jätät url-osoitteen tyhjäksi ja näin et olekaan enää anonyymi :D
  Kevät etenee täälläkin pikkuhiljaa, koirat kasvaa ja elämä soljuu omaa latuaan eli siis kaikki ennallaan ja hyvä niin.
  Meilläkin on joku tänne aikoinaan sitä piruänkeröä istuttanut ja taistelu käy kuumana varsinkin keväisin. Änkeröhän tän sodan voittaa mutta hanttiin pannaan ja kunnolla.
  Ulkona paistaa aurinko pitkästä aikaa joten lienee syytä suoriutua ulos tästä koneen äärestä.
  Emännälle tsemppiä päänsäryn taltuttamiseen! Mulla on ollut vaihteeks tosi hankala kevät sen suhteen. Viime sunnuntaina loppu migrenilääkkeet ja apteekissa huomasin että resepti olikin mennyt kuukausi sitten vanhaks *omg* Onneks sisko on lääkäri ja sain reseptin uusittua suit sait :D

  VastaaPoista
 7. Voi ahteri että on sietäminen tässä jumitilassa. Yö meni tuhtien rohtojen tainnuttamana ja aamulla oli hetken ihan ok olo. Mutta se oli valitettavasti ohimennyt tila. Pitää yrittää tavoitella joku taikanäppi kyliltä vähän veivaamaan jumipaikkaa aukinaisemmaksi. Kaikista pahin kipu iskuu kun seisaaltaan katsoo vinosti alas, eli siinä venyttyy vissiin pahimpaan mittaan?

  Ei tätä nyt olisi tähän tarvittu. Muuten niin mukava lauantai, työn merkeissä.

  Jos en aivan väärin tulkinnut, aurinko saattoi ehkä vilahtaa pilvien lomasta. Lieneekö näin vielä iltapäivällä, se jää nähtäväksi. Olen varustautunut aurinkolasein! Että antaa paistaa vaan, nyt ei tarvitse siristellä. Ainakaan niillä kerroilla kun arskat sattuu mukaan ;-)

  Nemppa on viestistä päätellen päässyt postiin ja saanut lähetyksen. Kiva kun tykkäsit, se oli niin sun oloinen kuva.

  Kotimatkalla käyn hoitamassa heppalaumalle heinää eteen ja tankkaan vedet. Lisäksi pitäisi sovitella kuinka uusi sadeloimi istuu tamman pyöreän pyllyn ylle ja kuinka hyvin kuolaimet solahtavat suuhun. Illaksi ei ole muuta ohjelmaa kuin pihasaunassa rentoilua. Ja se kyllä kelpaa!

  Tirppaset piipertävät jo vimmatusti kotipesähäkissään, hauskoja ja niin pieniä. Ja hyvin äänekkäitä!

  VastaaPoista
 8. Testataan Savun ohjeita...

  Meilläpä muuttaa jouhtenet ja peipot tulivat tänään! Kevät edistyy kaamein harppauksin ja kyllä se tuntuukin hyvältä!

  Menen vielä ulos kuuntelemaan mustarastaskoiraiden laulukilpailua suurten kuusten latvoissa... ja kosken kohinaa... elämä vain on... ihanaa!

  VastaaPoista
 9. Haloo Nemppalasta- kotipesään palattu ja vietetty viikonlopun laatuaikaa. Kotona on kivaa, aurinko paistaa ja kaikki on hyvin. Loma oli ihastuttava ja työmatkakin meni mukavasti, joten tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä ja kesää. Tirpat on sieviä, kovin suloisia. Tsemppiä Hirnakalle, hankkiudu hyvälle hierojalle- tiedän täällä päin yhden, joka on kunnostautunut myös jalkapallon parissa. jos tulet tännepäin milloin, varaan sinulle mieluusti ajan. p.s Teidän kulmilla koulutetaan urheiluhierojia Itä-Suomen Liikuntaopistolla, kysäise sieltä oppilasaikaa, saattaisi tärpätä nopeasti. Kaikille nelijalkaisille, erityiesti Tupaterrierille terveisiä sekä Perillisille ja Isolle J:lle selä Seniorikansalaiselle pihan toiselle puolen.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com