maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kauniisti hevosen kanssa


Viikonlopun anti on pakahduttava. Välillä pukkasi silmähikeä silmänurkkaan, välillä otsalla helmeili tuskanhiki. Suuria tunteita ja pieniä askelia kohti auvoisaa yhteiselämää, hevosen kanssa.

On suuri etuoikeus päästä Hassen silmän alle tekemään asioita. Ne tehdään kauniisti, millilleen ja aina hevosta kuunnellen. Reilusti, oikeudenmukaisesti ja eleettömästi. Pois on jätetty kaikki turhanpäiväinen hosu, häsläys, puheenpajatus ja maneerit. Mitä jää jäljelle? Hevosmiestaito.


Kurssilla kehään astui 7 taito- ja kehitystasoltaan erilaista hevosta ja 7 taito- ja osaamistasoltaan erilaista ihmistä. Meistä neljästätoista tuli seitsemän piirun verran toimivampaa työparia. Omalla kohdalla tunteet vaihtelivat lauantain suuren voimattomuuden syövereistä tämän päivän onnistumisen tunteeseen. Nyt kun vähän aikaa asioita työstää ja funtsailee, ne toivoakseni kristallistoituvat työkaluiksi. Minun ja hevosteni työkaluiksi.


Aurinkoinen sää helli meitä talvenkelmeitä pipokansalaisia. Nyt on rusketusrajat ja kuumottavat poskipäät. Ei sitä sitten näköjään ikinä osaa ajoissa panostaa suojakertoimiin.

Siskolikka pakkasi pesueensa ja ovat laskeutuneet kehä kolmosen tuolle puolen onnellisesti, vailla ruuhkasumppuja. Oli todella mukavaa kun kävivät ja innolla odotan kesäillan istujaisia tavernassa. Pannaan niin pitkä pöytä koreaksi ettei ole tällä kylällä ennen nähty!


Kesään on vielä hetki matkaa, sitä ennen syntyy varsoja ja luontokin herää upeimpaan kukoistukseen. Tullasin kotiintultuani pihakierroksella perennapenkit, talvehtineiden kirjoihin uskallan laittaa kaikki pionit *aaltoja*, sinivaleunikot ja noh... monta muutakin. Myös lupaavan paljon sipulikasvien piikkejä tönöttää päivänvalossa. Lumista on sulanut n. 98 % ja pihaa haravoitu 99 %:a joten aika hyvälle mallille pihallakin ovat päässeet vaikken minä pannut ns. tikkua ristiin koko viikonloppuna. Great!

Nyt otan mallia Ellistä ja kellistän itseni vaateriin. Huomenna pääsee töihin lepäämään. Rankkoja nämä lähiopetusviikonloput ;-)

2 kommenttia:

  1. V-a-r-m-a-s-t-i antoisa viikonloppu! Hienoa, että on vielä mestareita jakamassa tietotaitoa. Loppuviimein asiat ovat yksinkertaisia. Kiteytynyttä oivallusta ja pari lainalaisuutta. Sitten paljon sydäntä ja aikaa kuunnella hevosen ajassa. Soon siinä!

    Nauti keväästä, puutarhasta ja elämästä ympärilläsi. Hirnakka ja muutkin blogin lukijat!

    VastaaPoista
  2. Kevät on kivaa- hykerryttävän hienon Pääsiäisen jälkeen alkoi arki ja mukava niin. Eilen ja tänään ymmärsin taas kuinka terapeuttista on jutella hyvän, rakkaan ystävän kanssa puhelimessa. Pidetään Hirnakka kiinni siitä että yritämme virittää aikataulut useammin samoille puhelinlinjoille ja tänään oli niin virkistävää jutella, joskin työsasioista hyvän ja todella tärkeän kollegan kanssa. Kohti kevättä ja kesää- hyväntuulinen Nemppa:)) Terkkuja kaikille, och Skogspojke- hän är så söt!!

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com