torstai 27. joulukuuta 2018

Valaiskaa mua Tampereesta


Vuoden viimeiset päivät vietän näillä näkymin Tampereella.
Perikunnan nuorimmalla on valmentajatapaaminen ja kukapas muu kuin Torpan joutilas lähtee kuskiksi.

Olisin vailla hyviä suosituksia mitä nähdä ja tehdä siellä sunnuntaina. Ja uudenvuoden aattona päivällä. Illaksi olisi jo meininki palata Torpalle. Näitä valmentajatapaamisia on kevään ja kesän aikana liki kuukausittain, joten kaikki kivat tipsit joutoajan varalle otan ilolla ja kiitollisuudella vastaan. Keväällä toki riennän paikallisiin kauppapuutarhoihin ja taimistoihin, kertokaa vaan suosituksia niistäkin.Kävin jo teatteritarjonnan netistä katsomassa, Billy Elliottia en pääse näkemään ainakaan tällä reissulla, nämä välipäivät ovat ilmeisesti vähän stand-by myös komeljantterien hommissa. Cats on ilmeisesti myös taputeltu, harmi.

Shoppailu ei hirveästi nappaa, joskin kivoja osto-ja myyntiliikkeitä tai muita vanhain tavarain puoteja saisi nyt mainita. Auto on käytössä.

Ruokapaikoista kiinnostaa kaikki muut paitsi ketjujen laitoskeittiöt ja überfiinit finedining -paikat. Pizzeria Napolin tiedän.

Majapaikkakin meillä on vähän auki, keskustan ketjuhotelleihin menen vain viimeisenä vaihtoehtona. Mieluummin jotain pientä ja persoonallisempaa. Valmentajan valtaistuinsali on käsittääkseni Nekalan alueella, siihen oli ainakin etelän suunnasta helppo kurvata.

Ahlmanin kartano kiinnostaa majapaikkana todella paljon, ilmeisesti se on nyt vuodenvaihteessa kiinni?

Kerro mulle lisää, kiitos nääs.
32 kommenttia:

 1. Kirjoitin parikin viestiä, mutta jonnekin ne hävisi! :) Hih, mutta katso visittampere.fi .Jospa sieltä löytyisi. Ja ois kiva nähdä, jos käyt keskustassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh hävinneille viesteille :I
   Visittampere.fi sivusto on aika kätevä ja Tripadvisor kertoo paljon. Aika keskustaan tullaan, ilmineeraan varmaan täällä sijaintia kunhan se huomenna tarkentuu. Olisipa kiva saada kahvitteluseuraa.

   Poista
 2. Tampesterissa peippailin viime talvena opiskelujen vuoksi, mutta kaikkinainen tarjonta jäi tosiaankin siihen opiskeluun vain. Kesällä siellä olisi Hatanpään arboretumia ja vaikka mitä mielenkiintoista. Kato aluksi linkki https://www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto/puistot-ja-viheralueet/puistot.html
  Inspiraatiota mukaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kartasta jo kurkistelin Arboretumia ja mieli kävi kevättä. Onneksi sinne on luvassa reissuja enemmänkin ja aivan varmasti kartoitan seutukunnan puutarhat ja taimistot. Tällä talvireissulla luuhaan varmasti paljon keskustan alueella. Kesällä sitten Särkänniemet sun muut. Pikkuisen arveluttaa ratikanrakennustyöt mutta eiköhän siellä pääse etenemään.

   Poista
 3. Jos aiot syödä muuta kuin pizzaa niin suosittelen ravintola Tampellaa. Listalta löytyy lähiruokaa, vaikkapa karitsaa, aivan täydellistä. Ja jälkiruuat, ummmm. Maisemat ovat tammerkoskelle.
  Ja keväällä sitten Pinsiön taimitarhalle, palan matkaa pohjoiseen päin kolmostietä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, kuulostaa hyvälle tuo Tampella -ravintola. Ja Pinsiön taimisto pääsi visiittilistalle myös, sinne sitten keväämmällä.

   Poista
 4. Laitoin kommentteja tähän, mutta ne meni edellisen postauksen kommentteihin, Pyynikin munkit, kauppahallin ruokapaikat ja Nekalan kirkon lähellä oleva kahvila (joka on alkuaan joku kotiapulaisten lepokoti tms), Tampella juu, Tampere-talon ravintolan lounas, ja joskus olen käynyt myös Ravintola Heinätorilla. Ja Viikinkiravintola Harald -vaikka ketju onkin.


  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nekalassa Cafe Lillan on tarkoittamani kahvila. Kirkon edessä on pakkipaikkoja.

   OP

   Poista
  2. Kiitos OP, tuossahan oli vaikka mitä kiinnostavaa. Meidän hotelliksi valikoitui Tamperetalon läheinen Lapland Hotel, ainakin Trip Advisorin mukaan on oikein hyväksi kiitelty hotelli.

   Pitääpä käydä Lillanissa kahvilla jahka saan naperon valmentajansa hoteisiin.

   Poista
  3. Lillan on siis Viinikassa, mutta ei ole kaukana Nekalasta. Siinä kirkon vieressä, keltaiset puutalot.
   Keskustorin liepeillä on sellainen kuin Kaffila. Ja Pyynikin munkkeja pitäisi saaman myös kauppahallista.
   Ja vaikka Tillikka on aika hieno paikka, sen pyttipannu ja paistetut silakat kannattaa käydä kokeilemssa, jos se vielä on olemassa.

   Hotel Lapland Tampehreela? Hoo, sannoo napapiirin kupheesta oleva

   OP.

   Poista
  4. Onkohan tuo Lillan samaa kokonaisuutta kuin se ihana boutiquehotelli Lillan?
   Meidän piti aloittaa hotellien koeponnistus jostain ja tällä kertaa Iso-J:n kokemus Lapland hotellien tasaisesta laadusta siellä pohjoisessa ja ylivertaisesta aamiaisesta voittivat huutoäänestyksen. Sijainti on kutakuinkin täydellinen ja autonkin saa halliin parkkiin, hyvä se. Tarkoitus on kävellä mahdollisimman paljon ;-)

   Pyynikin munkit on kirjattu to do -listalle.

   Poista
  5. Mun mielestä se on, samaa kokonaisuutta, tullut sen jälkeen kun itse kävin Lillanissa aamupalalla. Se kahvila on yhä kuitenkin olemassa siinä Viinikan/Nekalan kirkon vieressä fb-kuvista päätellen. En tiedä onko se auki ennen loppiaista.

   Kumma muuten, en itsekään ole käynyt Tammelan torin ympäristössä tai edes siellä päin. Pitää ottaa asiaksi joskus. Ja Pispalaa voisi kierrellä tarkemmin myös.

   Joo, olen kuullut Lapland hotellien aamiaisesta sitä, että hyvä on. Pitää joskus reissun päällä korkata sekin. Ja se Tornihotelli on kai must myös. Tosin ketju.

   OP

   Poista
 5. Vuosia sitten kävin useamman kerran Tallipihalla, koska tykästyin paikkaan kovin. Ostin söpöstä pikkupuodista nappeja villatakkiin ja söin kahvilassa hyvää keittoa ja todella hyvää suklaakakkua. Mutta tästä on ainakin neljä vuotta, joten en tiedä, että millaista siellä on nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallipiha on minullekin tuttu paikka joskin edellisestä käynnistä on yli kymmenen vuotta. Silloin siellä oli jokin ratsastusvarusteliike josta ostin vähän ex-tempore saappaat. Kultasuklaan vitriinien edessä vietin pitkän tovin. Käyn kurkkaamassa paikan ja kerron miltä siellä nyt näyttää.

   Poista
 6. Jaa että Tampereelle olet tuloillaan! Mielenkiintoinen pieni hotelli Viinikassa on Lillan, sinne voisin mennä yöksi. Hatanpäällä Arboretum on ihana paikka. Hyviä taimistoja ei ole täällä suunnalla montaa, mutta Pinsiö menettelee ja voitaisiin tehdä treffit ja mennä kaksi seikkailemaan, jotain löytyy! Ruokapaikkoja alkaa olemaan pilvin pimein, kaikkea löytyy ihan mitä tekee mieli niin tarjontaa on. Laita viestiä niin tehdään keveemmällä oikein retki vaikka yhden päivän ajan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, mulla on kissankarvoja aamukahvissa aina kotonakin.

   Ihan ehdottomasti pitää nähdä Pinsiön merkeissä keväällä kasvukauden alettua ja se Hatanpään arboretum katsastaa myös. Opas on aina tervetullutta seuraa. Pysytään kuulolla ja nähdään sulan maan aikaan.

   Tuo Viinikan Hotelli LIllan on aivan varmasti listalla kuin myös se Ahlmanin kartano jahka herää talviuniltaan.

   Poista
 7. Lillan on todennäköisesti pieni boutigue-hotelli, josta olen kuullut vain hyvää. Vaikka et pidä kestjuhotelleista, Tammer ja Torni on kokeilemisen arvoisia. Tammer on todella kaunis sisältä ja Torni on kuuleman mukaan erilainen, ainakin huikeat näkymät tarjolla sekä huippu hyvä parkkihalli, jonne mahtuu aina. Ruokaravintola vaihtoehtoja on paljon, Kehräsaaressa on kreikkalainen, Kreeta, tosin on todella pitkä aika kun olen käynyt. Mieluusti tulen joku kerta seuraksi Tampereelle ja Nemppalaan voitte aina landata matkan varrella. Hugs from Nemppa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas puoltoääni Lillanille <3

   Minulla on suunitelmissa pistää napero Jypinkylässä mansen bussiin, jahka kaupunki tulee hänellekin tutuksi. Itse jään sinne Nemppalan sohville lojumaan. Taidanpa ottaa Lellukan mukaan.

   Ilmoittelen kyllä kun suunnilleen tiedän mihin aikaan suhaan Jyväskylän rantaväylää. Mikäli aikataulu sallii, voin ehkä stopata jossain pikaisen näkemisen merkeissä. Tuliko rahtipaketti perille?

   Poista
 8. Tampereella on ihana (olut?)ravintola Plevna. Sinne on taas joskus päästävä. Jos se vielä olemassa...

  Jos kirpparit kiinnostaa niin kannattaa googlettaa paikat, Radio kirppis rannassa ollut hyvä, mutta tuuristahan se on kiinni mitä löytyy :) Kirppiksiä löytyy hyvin, kun auto käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Plevna on hyvä, siitä on tosin aikaa, kun siellä kävin, mutta ruoka muistuu mieleen vieläkin.

   OP

   Poista
  2. Heidi, meinasin pari kirppistä katsastaa kun ovat aika hyvin hollilla siinä Tammelan torin laitamilla. Joku antiikkiliikekin siellä pitäisi olla. Kierrän toria niin pitkään, että edes jotain löytyy :D

   Poista
  3. OP ja Heidi, Plevna pääsi listalle. Mää oon näin helppo, nääs.

   Poista
 9. You are so warmly welcome ja itse asiassa Pendolino/Intercity hurauttaa tästä autoa nopeammin Tampesteriin...Ystäväni Sufferi käyttää paljon junaa ja käteväksi on todettu. Lellua voidaan kaupungistaa Rantäväylällä, on Leif ihmeissään koirakaverien paljoudesta. Tänne on avautunut myös kortteliravintola Remy, jonne koirat ovat tervetulleita ja monta muuta mukavaa juttua. Huomenna on vuorossa juniorijääkiekkoa, sunnuntaina teen töitä...huoh..joita on paljon, joten kaffittelu kyllä onnistuu kun vain tiedän aikataulusta. Rahtipaketti löysi perille, kiitos Kuoma<3! Tsemppiä Naperolle, voisi tulla tänne KLUB1:lle palauttamaan minut ruotuun...Terkksia Torpalle! Erityisesti Seniorille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma, että junakin kulkee hyvin. Lykkään naperon kyytiin ja jään itse Lellun kanssa sun soffalle. Lellu tosin voi järkyttyä jos liikaa koiria osuu saman lenkin varrelle. Olisitpa nähnyt pojun taannoin Olavinlinnassa kun silittäviä käsiä tuli oikealta ja vasemmalta, ihan oli reppanakoira hädässä.

   Parin päivän päästä tiedänkin jo, milloin olisi seuraava kuntotsekki Tampereella, kuskin nakki napsahtaa luonnollisesti mulle.

   Poista
 10. Empä ossoo neuvv sinnuu noissa Tampereen käyntikohteissa. Miehen sukkuu on siellä ja hyö on meitä kierrätänneet noissa yllämainituissa paikoissa. Käsityömessuilla yövyttiin Tornissa. Yhellä seinällä huoneessa ol tapetti, muuten rosonen elementti näky. Ol miusta erikoinen. Syötiin illalla alakerran ravintolassa ja ruoka ol hyvä. Tampellassa on syömässä käyty ja ihmetelty suurta olut valikoimoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla. Tampere on ilmeisesti aika ylivoimainen pienpanimoiden ja yleensä olutkulttuurinsa suhteen. Niihin tutustumisessa olisi ainakin meikäläiselle semmoinen työmaa notta kädet nousee pystyyn het oitis.

   Kamalan positiivisen kuvan olen ainakin lyhyellä tutustumisella ja näiden kommenttien perusteella kaupungista saanut. Ehkä meillä karjalaisilla ja manselaisilla on enemmän kuin yksi yhteinen geeni.

   Poista
 11. Hepskukkuu. Tuo Lapland hotel oli mullakin ekana suosituslistalla :) Tamperetalo on näkemisen arvoinen siinä toisella puolen katua.
  Sunnuntaina voisit tutustua Tuomiokirkkoon, ja hienoihin Hugo Simbergin maalauksiin, sitten Finlaysonin alue Plevnakin on siellä, vanha tehdasalue ja museo on ilmainen sisäänpääsy. Tampella siinä kosken toisella puolen. Torni-hotellin Moro skybarissa kannattaa käydä katselemassa maisemia. Kauppahallissa kannattas käydä. Jos sulla ei oo parempaa seuraa, voisin kävelyttää sinua täällä. Hihhih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt älysin kopioida tekstin minkä sain kirjotettua :)

   Poista
  2. Aamiaissuositukset ratkaisivat nyt valinnan Laplandin puolelle. Seuraava hotelli voisi olla ehkä se Lillan (on ilmeisesti melko hinnoissaan ja siksi helposti korvattavissa jollain edullisemalla omanrahan paikalla). Pitääpä kurkata maanantaina Tamperetaloakin kun kerran ihan liki ollaan ja sorsapuistonkin arvelin käydä morottamassa. Sunnuntaina mulla onkin varmaan jokunen tunti aikaa, ehkä vilahdan Tuomiokirkon ovesta sisään jos mahdollista. Napero on valmentajansa luona osan iltapäivästä ja alkuillasta, silloin se mun joutoaikani on.

   Moro skybariin olisi myös kiva ennättää, sitten kun päivän ajot on ajettu ja voipi vaikka jonkun kivan drinksun siemailla maisemia ihastellessa.

   Ihan varmasti nakitan sulle paikallisoppaan keikan, kenties jo seuraavalla keikalla.

   Poista
  3. Jeps, vaihellaan joskus puhelinnumeroita, kun oot tännepäin tulossa. Yhtenä yönseutuna, ei kyllä paljoa kerkiä, meinaan kokemusta on nääs:)

   Poista
  4. Näin me teemme, ja ihan olit oikeassa. Paljoa ei ehditty ja silti sai ajaa paikasta toiseen ns. nilkka suorana.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com