torstai 13. joulukuuta 2018

Valon ja toivon tuoja


Sitä on jo tultu Lucianpäivään. Hurjan nopeasti nämä viikot vilistävät. Tänäkään vuonna ei Torpalla mussutettu sahramipullaa, en taaskaan saanut aikaiseksi. Tunnustan, että minulle on kertynyt jo aika monelta vuodelta sahramipusseja maustelaatikkoon, näitä hyvien aikomusten vuosia on eletty ennenkin.

Mutta valoa ja toivoa ei koskaan ole liikaa! Etenkin vuoden pimeimpään aikaan sijoittuva Lucianpäivä on paikkansa ansainnut -ilman pullaakin. Missasin harmikseni kaupungilla käydessäni Luciakulkueet, niitä on täällä ettäänperälläkin aina järjestetty lukioiden toimesta. Minä jonotin kuoron esiintyessä ärräpakettiani.

Lucian kunniaksi sytyttelin kynttilöitä jo aamupäivällä. Vaikka ulkona on muutama tunti valoisaa tai 'valoisalla tavalla hämärää', kynttilöiden pehmeä valo rauhoittaa.

Laita sinäkin tuikut tulille ja hiljenny hetkeksi.


PeeÄääs, kuvassa sangen simppeli kukka-asetelma. Löysin kirpparilta kuparipannun jonka vuorasin hyasinttirondellan muovilla. Laitoin vähän sammalta pohjalle, hyasintit kököttävät sammalpatjalla ja pinnalle jääneet kolot tukin pienemmiksi sammalella. Helppoa ja yksinkertaista.

Hyasintit ja amaryllikset ovat minulle kynttilöiden lisäksi toinen tärkeä joulun ajan elementti.  Niiden määrä lisääntyy mitä pidemmälle joulukuu edistyy ja lopulta niitä on jokaisessa huoneessa, enemmän tai vähemmän.

6 kommenttia:

 1. Ooo, tommosen kuparipannu mieki huolisin! Minullakin jäi Lucianpäivä juhlimatta mutta haitanneeko tuo, kun muutenkin osuu kahdet juhlat samalle viikolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minustakin se oli hyvä löytö. Yleensä minusta tuntuu, että osun aivan väärille kirppareille, tarjolla on vain jonninjoutavaa rättiä ja roipetta. Tuohon pannuun ihastuin heti. Joskin saituuttani en ostanut sitä ekalla kerralla, vasta toisella jolloin se jo huuteli nimeäni aika lujaa ;-)

   Poista
 2. Voi, meni Luciat ihan ohi. Meillä on koululla aina oma kulkue, ja nyt vapaaherratarvuotena en tietenkään ollut näkemässä sitä. Sahramipullia en ole koskaan tehnyt, mutta joulutorttuja tein kyllä eilen. Kovin näyttää kauniilta. Meillä piha näyttää jo kovin jouluiselta, ehkä hiljalleen olisi sisätilojen vuoro. Valoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lumi tekee paljon tunnelmalle.
   Meillä sitä on suunnilleen 10 cm, ehkä vielä vähän lisää saisi tulla, jotta suojaa vähän kasveja vääjämättä lähestyviltä sydäntalven pakkasilta.

   Poista
 3. Nätisti kuvattu ja kerrottu. Joulu tulee ja menee pikaiseen. Sopii minulle. Talven pimein hetki ei ole minulle valon juhlaa, joten olen iloinen päästessäni helmikuuhun. Minä nukun talviunta arjen pakollisin kääntein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin tänä talvena, jolloin rämmin tavallista syvemmissä ja synkemmissä vesissä, huomaan kynttilän liekin rauhoittavan vaikutuksen. Terapiaa kai sekin on? Siksipä täällä on aina joku tuikku tulilla jos kotona olen.

   Pimeys on kuin paksu peitto, juuri nyt ei edes jaksa pelätä pimeää. Onneksi kohta sarastaa.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com