maanantai 17. joulukuuta 2018

Joulun Zen


Viikko aattoon, pitääkö panikoitua? Ei, en jaksa enkä varsinkaan aio panikoida yhtään.

Tänään kirjoittelin rauhassa ja ajatuksella muutamia joulutervehdyksiä. Lopetin kun alkoi tuntumaan työltä. Jatkan huomenna ja luotan, että posti jaksaa polkea.

Jos luppoaikaa jää ja viitseliäisyyttä riittää, saatan piipahtaa jossain Taitokorttelin putiikissa fiilistelemässä ja ehkäpä tapaan jonkun harvoista ystävistäni kahvitteluhetken merkeissä. Mitään suorituspaineita en nyt kertakaikkiaan suostu ottamaan. Mistään.

Onkohan tämä jonkinasteinen Joulu-Zen -tila?
Aiempina vuosina olen kateellisena katsellut seesteisen rauhallista (harvinaisuus näinä päivinä) ihmistä ja mielessäni miettinyt 'mulle satasella samaa' (lääkitystä). Kulunut vuosi on varmaankin opettanut, ettei hosumalla saa kalenteriin yhtään ylimääräistä suorituspäivää tai kelloon enempää tunteja.

Joulumieli ei tule pakottamalla eikä aina houkuttelemallakaan. Jospa sitä vain ottaisi luvassa olevat laiskat päivät lahjana.

Taidanpa sytyttää kynttilän. Vedä sinäkin henkeä mikäli paahdat joulukiireissäsi !8 kommenttia:

 1. Joulun Zen on ihana ajatus ja minulla on kaunis pyrkimys sitä kohti. Olen ehtinyt hoitaa juttuja ja sitten en, en kuitenkaan aio ottaa paniikkia niistä mitä en ehdi ja nauttia niistä mitä ehdin. Keep it simple, it is my motto! Suunnitelmissa oli ehtiä Karjalan kunnaille, kuitenkaan taivaan kappaleet tai mikään mukaan ei nyt suosi tätä ajatusta, usko pois karautan heti kulmille kun on sopiva hetki<3! hugs from Nemppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa todella mukavaa saada sinut tänne vaikka vuodenvaihteessa!
   Toivottavasti pääset itsekin virransäästö- ja lataustilaan pyhinä, olet sen kyllä ansainnut.

   Poista
 2. Rauhallisia hetkiä kynttilän valossa!

  VastaaPoista
 3. Hyvältä kuulostaa! Joulun zen voisi olla jokaisen tavoite. Itse olen lusmuillut tämän joulun alun niin tehokkaasti, että pian tulee katastrofi. Tai sitten huomaan, että näinkin voi joulua lähestyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne joulunpyhät kalenterissa eteen tulevat, seisoi vaikka päällään marketin kassajonossa. Joten tulevat ne vaikka ottaisikin rauhallisemmin ;-)
   Harmittaa kun en pääse vieläkään kommentoimaan blogiisi. Ehkä se vielä joskus onnistuu. Minulla on edelleen joku täppä väärässä asennossa tilini säädöissä.

   Poista
  2. Bloggerin kanssa on välillä vääntämistä ja omituisuuksia tulee vastaan vähän väliä. Onneksi niillä on ollut tapana korjaantua itsestään. Tai sitten vahingossa täpät vai asettuvat oikeisiin asentoihin.

   Poista
  3. Joo, minä jatkan tätä painimista. Blogger on aikamoinen vastus jos sille päälle sattuu.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com