tiistai 18. joulukuuta 2018

Jouluun liittyviä pakkoliikkeitä

Kippurahäntiä

Kauppareissuista ensimmäisen aion suorittaa tänään. Sitten saan rauhassa väsätä lanttu- ja porkkanalaatikot. Jonkinlainen diplomi pitäisi ojentaa sille, joka älysi pakata valmiit juuressoseet pötköiksi. Helpottaa huomattavasti.

Yritän hienosäätää ruuan määrää, porkkanalaatikkoa menee eniten (hyvä resepti), lanttulaatikkoa menee myös kaikki mitä teen. Imellettyä perunalaatikkoa tulee aina liikaa ja nyt yritän tehdä vähemmän. Eihän siinä mitään isoa vahinkoa tule, kanalan väki ilahtuu jokaisesta suupalasta joka ei ole teollista rehua.

Koetan myös tullata vihdoin kuiva-ainekaapin ja maustelaatikkoni, piparitaikinan ainesosien pitää olla ehdottomasti tuoreita. Tarttuukohan leivontamausteiden maku helposti kananmuniin? Meinaan jos teen rouwille yllätyksen ja maustan kanalan ruokasatsia vaikkapa pomeranssilla? No vitsivitsi, vanha kikka on nakata maustepussin jämät lattialle ja imuroida ne siitä. Joulun tuoksua tupaan ilman leipomista, nääs.

Voisikohan tämän vuoden joulukepponen olla neilikalta maistuva munavoi karjalanpiirakan päällä?

Perikunta hoitaa piparien kanssa värkkäilyn, minun tarvitsee vain toimia rauhanturvaajana ja koemaistajana, se on se mopen osa jonka hoidan mielelläni.


Keskiviikkona arvelin nakata isot ja painavat matot ja muut tekstiilit hankeen ja nuohota nurkkia.
Torstaille olen varannut hellan ja uunin pesun sekä jääkaapin tyhjennyksen.
Perjantaina haen karjalanpiirakkatilaukset, lauantaina sienisalaatin ja paistilihat.
Lauantaille ei ole vielä mitään 'virallista', sunnuntaina kaupasta kalat ja muut.
Joulunviettäjiä elikkäs etelän veteliä tippuu Torpalle viikonlopun aikana.

Tänään olen jo ahertanut muutaman tovin paketoinnin kanssa. Kun ei ota paineita eikä ole kiire, selvisin kääreistä ja ruseteista ilman verenpaineen vaarallisia virtapiikkejä.

Illalla käydään Äitikullan kanssa onnittelemassa vastavalmistunutta kasvatustieteilijää. Jätän varmaan smalltalkista pois uutisissa olleet opettajien kokemat kiusaamiskommentit.

Tallissa pönöttää kaksi komeaa kuusta, Ottokin nyökytteli tyytyväisenä. Se nimittäin jo tietää saavansa kuuset loppiaisena jälkikäsittelyyn. Kasper ei oletettavasti tajua kuusista mitään, tokkopa niitä huomasikaan.

Kyllähän tämä homma näköjään etenee eikä se edellisessä postauksessa visioimani joulun zen ehkä olekaan mahdoton tehtävä. Olen jo vuosia sitten antanut itselleni anteeksi sen, ettei kaikki ole täydellistä, en minäkään ole. Vielä ei kukaan ole jäänyt nälkäiseksi tai janoiseksi ja ilmeisesti vieraatkin viihtyvät koskapa tulevat joka vuosi uudelleen.

Joulun Zen, täältä tullaan !


4 kommenttia:

 1. Nemppalassa Joulun Zen on lipumassa jonnekin kauas pois:) Tänään seurustellaan koko päivä Mr. Dellin ja exceleiden parissa. Huomenna Isolle Kirkolle eestaas. Perjantaina tulee luottosiivooja ja ehkä siitä sitten pikkuhiljaa rauhoitutaan jouluun. Huoh!!!

  VastaaPoista
 2. No voi kehno, älä karkuuta!

  VastaaPoista
 3. Jonkinlaisia suoritteita pitää Joulun eteen tehdä, vaikka kuinka onkin jo minimoinut hommat. Eilen otin lasin valkoviiniä assistentiksi, kun nakkelin matot ulos, imuroin ja luutusin. Sitten kaivelin vähän joulukoristeita näkösälle. Palkintona oli toinen valkoviinilasillinen. Homma sujui ilman stressin häivääkään. Paitsi kissat stressaantuivat, kun eivät halua olla käynnissä olevan imurin kanssa samoissa tiloissa.

  Talvipäivänseisaus ohitettiin just, joten kevättä kohti mennään. Tuokoon se iloa ja valoa sydämiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa oikein mainiolta lähestymistavalta tuo valkkarilla loiventaminen ;D

   Eikös se pesäpäivien auringonpilkahdus tiedä hyvää kesää? Muistelen, että jos pesäpäivinä aurinko paistaa sen verran, että ehtii hevosen valjastaa, tulee hyvä kesä. No, eipä tarvitse auringon perässä matkustaa kauaskaan, täällä paistoi tänään komeasti sen vähän aikaa kun päivää kesti.

   Joko saa kohta niitä ruusutilauksia rustailla? Mopo keulii jo kovasti.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com