perjantai 19. tammikuuta 2018

Lumikaaos?


Ja taas ollaan perjantaissa.
Nämä viikot laukkaavat nyt aivan järjetöntä vauhtia. Niin paljon olisi tehtävää ja muistettavaa ja kuitenkin on ihan varma, että jotain unohtuu kumminkin. Kaikkein tärkeimmät asiat ovat kuitenkin hoidossa, uskoakseni.

Viikko on mennyt kuitenkin ihan hyvässä järjestyksessä ja tämän päivän suurin ponnistus taitaa olla iltapäivän kauppareissu. Toki minä käyn numeron piirtämässä äänestyslippuun jos ennakkoäänestyspaikka osuu sopivasti kohdalle.

Eniten minua tässä leppoisassa perjantaissa taitaa rassata kuitenkin nykyinen uutisointitapa jossa aivan tavallisista asioista paisutellaan isoja lööppejä.

Jos tammikuussa sataa lunta, keltaiset lehdet kirkuvat lööpeissään kuinka Talvimyrsky iskee Helsinkiin, Katso kuinka myräkkä iskee Sanomataloon, Varaudu myrskyyn ja samaa rataa blaablaa.
Onhan se nyt ihan älytön ihme, että täällä pohjolassa tammikuussa sataa lunta ja joskus jopa samalla aikaa tuulee navakasti. Sitä sanotaan lumipyryksi eikä asian pitäisi olla tässä maassa kenellekään vieras tahi jymy-yllätysuutinen.

Eilen täällä satoi kevyttä pakkaslunta noin 3 cm. Tänä aamuna portaalla oli yhteensä n. 5 sentin kerros poislakaistavaa lumihöttöä. Tuuli sen verran, että tuulikellot kilkattivat. Myrsky? Ei.

Merenrannalla asuneena tiedän, millainen mereltä puhaltava tuuli ja talvimyrsky voi olla, jopa sellainen 'aika paha keli'. Pahin minkä muistan, on vuonna 2002 tai 2003 satanut tammikuinen yllätyslumi. Uudenvuodenaattona kukkapenkistä puski krookusta, tammikuun lopussa hesarinjakaja työnsi fillariaan keskellä ajoväylää ja lunta oli polveen saakka, kaikki satanut yön aikana. SE oli lumikaaos. Harmi, ettei tuolta päivältä ole yhtään valokuvaa muistona, lunta oli todella paljon ainakin siellä meidän kulmilla Espoonlahdessa.

Muistan asian hyvin, koska meillä oli Perikunnan vanhimman synttärijuhlat ja kaikki vieraat myöhästyivät tunnilla tai parilla auraamattomien teiden ja kinostuneen lumen takia.

Ehkä työelämässä, lööppienlaatijoinakin on jo nuorempi sukupolvi joka kertakaikkiaan ei muista entisaikojen karuja talvia, jonnet ei muista. Ai että mie oon jo vanha!

Tämmöistä tänne, vietetään vaihteeksi viikonloppua!


PeeÄäs: Tältä istumalta meinaan soittaa ja tilata ajan kampaajalle. Kuvissa näyttää siltä, että haahkalla on hervoton juurikasvu ja likainen tukka. Näemmä muodikas liukuvärjätty balayage -tekniikka ei aina ja kaikille sovi. Shit.

Kuvista kiitos taitavalle Tarulle.

JiiKoo: päivitin muuten Hirnakan Talli -osionkin, pitkästä aikaa.

4 kommenttia:

 1. Piti ihan googlettaa balayage, mutta selvisihän se. Silloin kun värjäsin hiuksiai, niin juurikasvu hoiti tuon puolen ihan itekseen. Näyttävät kovin samalta. Haaveksin hakevani raidat - ne vanhanaikaiset ja toimivat kirkastajat, joiden kanssa ei tarvitse tuppuroida tyvikasvun kanssa.

  Pisteet sitten ruunapojalle, jolla tukka on huomattavan hyvin ja tyylikkäästi. Raitakin ihan särmästi kohdallaan.

  Terveisiä täältä "hyytävistä Siperian pakkasista", eli -12,3 asteesta. Pian paukkuu "talven pakkasennätykset", sillä edellinen alin lukema on -13,7. Voisi näistäkin koittaa totisella naamalla repiä otsikoita :)

  Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin. Raidat raikastaa. Muistin juuri, että kuvia ottaessa satoi jotain märkää ja siksipä hiuslaite liiskottaa pitkin päätä kuin kissan imemänä tai kyljyksellä kammattuna.

   Täällä on hyytävät arktiset hirmupakkaset, yöllä menee varmasti -20° rikki. Varuilta lämmitin pitkän kaavan mukaan.

   Poista
 2. Se että täällä etelärannikolla on juuri nyt talvista ja lunta tuntuu ihanalta. Sitä ootettiin. Joulukuu oli niin valoton että se testasi tehokkaasti taipumuksen kaamosmasennukseen. Nyt vois olla pari kolme kunnon talviviikkoa ennen kevättä ��

  Itse lopetin lopoukesästä hiusten värjäämisen ja lopputulos on täydellisesti hämännyt pari ystävää. Väri on raitojen auttamana vaalentunut pitkin syksyä ja alkutalvea. Kampaajakaan ei ensin tunnistanut kun kolmen kuukauden tauon jälkeen tulin leikkauttamaan loputkin värjätyt latvat pois. Aika vinha kokemus kun olet sopinut treffit ja hyvät ystävät katsovat parin kolmen metrin päästä sinusta läpi. Sitä miettii näyttääkö sitä hyvältä vai hirveeltä :D
  Ylen jutussa kerrottiin että harmaat ovat nyt in (ainakin nuorilla), termi on granny chic. Yritän yhä itsekin tottua peilikuvaan, sillä takaisin värjäyssirkukseen en palaa.
  Seuraavan kerran kun tapaa kavereita pitää ehkä ottaa neilikka rintapieleen...

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, granny hair :D Oot ihan trendien aallonharjalla surffailemassa, go on!

   Mukavaa, että sinne eteläänkin on nyt tullut talvi vähäksi aikaa näytille. Loppuviikosta kuulema lähtee sieltä lumet ja paluu mustaan loskajaksoon koituu kohtaloksenne.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com