keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Pari sanaa perinteistä


Rakas Norssi (kuva näpistetty netistä)

Perinteet on hieno juttu, niitä pitää arvostaa.
Huomenna on penkkaripäivä, hieno perinne, eikö? Abit rymyävät viimeistä päivää koulussaan, pukeutuvat hassusti ja heidät kannetaan punaista mattoa pitkin koulusta ulos, kuorma-auton lavalle. Perinteinen penkkariajelu kaupungilla, kaikki tykkää.

Mutta nyt kuulin erittäin lannistavia uutisia. Eivät ole enää Norssin penkkarit entisellään. 

Ensin kiellettiin Ykkösten Nahkiaisissa orjakauppa, tuo hieno 80-lukulainen perinne jossa Abi sai ostaa päiväksi ketterän pikkuapulaisen. Nahkakonvaakin on siivottu korrektimpaan suuntaan, ei enää naaman kylvettämistä piimä-ämpärissä eikä ehkä ihan niin reipasotteista huumoria muutenkaan. Ei "Etsi omat sukkasi" -pyykkinarua koulun aulassa. Kaikki on siivottu huolellisesti korrektiksi.

Penkkaripäivänä Abit, nuo päivän kuninkaat ja valtiaat, saivat tehdä jäynää ja kepposia. Vaan eipä enää. Kuulema ketään ei saa enää kelmuttaa koulun pylväisiin, ei saa punata rillejä huulipunalla, ei saa piirtää kirkkovenettä koulun ovilasiin, ei saa suihkuttaa vesipyssyillä tai sumutuspulloilla. 

Abishow (minun aikanani Abiradio) on sensuroitu takuukorrektiksi eli opettajista ei saa enää sanoittaa uusia lauluja eikä muutenkaan kommentoida ketään tai mitään, mitenkään. 

Eisaaeisaaeisaa, mitään ei saa. Koska aina joku pahoittaa mielensä. Ai niin, karkkejakaan ei saa enää viskoa, ne pitää ojentaa.

Voihan ojennus, pyhä jysäys ja hyvä tavaton. Seuraavaksi varmaan kielletään penkkaritkin. Penkkariajeluissa kuorma-autojen kylkeen ripustettavat Abilakanat toki tarkastutettiin rehtorilla jo minun muinaisina aikoinani ylilyöntien (ja koulun maineen) varalta Ja vanhojenpäiväkin on varmaan pian liipaisimella koska se on jossain, jonain vuotena muuttunut kilpavarusteluksi. Ehkä lakkiaisetkin ovat pian vain koruton todistustenjakotilaisuus.

En minä väitä, että kaikki viisaus olisi meissäkään asunut silloin lukioaikoina, mutta uskallanpa väittää, että pikkuisen paksunahkaisempaa oli sekä opettajakunta että oppilasaines silloin, vanhoina hyvinä aikoina.

Hmph!

4 kommenttia:

 1. Tämä yletön korrektius siis yltää jo lukioonkin!?!. Jep jep... AINA joku pahoittaa mielensä, sillä niitä ammattimaisia mielensäpahoittajia piisaa. Miten olisi kunnon siedätyshoito - tuo yliherkkyyden paras nitistäjä? Mieluiten heti täyslaidallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just niin!
   Hauska penkkaripäivä oli kuitenkin ollut.

   Poista
 2. Jollain tasolla ymmärrän, että joku ehkä saa allergisen reaktion siitä kun on kymmenen huulipunalla tehtyä kirkkovenettä naamassa (been there :D), mutta sitä en kyllä jaksa millään tajuta, jos ei enää saa opettajista tehdä lauluja eikä karkkeja heitellä. Meillä ne laulut oli niin mainioita ja osuvia opettajista, että mulla on vieläkin monistenivaska niitä sanoja tallessa oman penkkaripäivän muistona, ihan mahtavia biisejä osasi joku keksiä, siis ihan täydellisiä sanoituksia! Kaikki hauska kielletään nykyään, blaaaaaah....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kelmutusta olikin ollut ja hauskoja laulujakin. Jopa kohdehenkilö oli nauranut vedet silmissä.

   Vähän veikkaan, että 'kielletään kaikki' -polku on kohta kävelty loppuun ja uusi, terveesti anarkistinen sukupolvi osaa ajatella omilla aivoillaan. Eläköön hauskuus ja ilonpito!

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com