torstai 16. huhtikuuta 2015

Uusi ajanlasku

Nassen villahousut

Kevät etenee kyllä, mutta sangen omituisin askelmerkein. Pari päivää jatkunut vesisade muuttui yöllä rännästä lumeksi ja haihtuneet hanget ovat vaihtuneet ohueksi lumipeitteeksi. Joka päivän vanhetessa sulaa pois. Viileää on ollut, muutaman asteen plussalla eli sillä keväisemmällä puolella kuitenkin.

Penkeistä punnertaa esiin piippaa ja töyhtöä, silmut turpoavat ja routa sulaa. Suuria myyrätuhoja ei ole vielä näkynyt, ehkä ne ryökäleet kuolivat maksakirroosiin kun täällä on ollut myyrille avokätinen viskitarjoilu suoraan tunneliin. Nyt on viskit loppu ja näyttääpä siltä, että myyräkantakin on harventunut. Ihan turha iloita, ei tätä riemua kauaa kestä siltä uusi, entistä hanakampi myyräsukupolvi on varmasti jo kasvamassa. Ne vanhat palaisivat viikon sinisellä liekillä, viskimarinoituja kun ovat.

Isot kanat ovat päässeet ulkoilemaan niin halutessaan. Ja päivittäin ne ulkona touhuavatkin. Nuoret kukot ovat kauhean tohkeissaan kun hangen alta paljastuu jotain nokittavaa. Titalle on kasvamassa kiva kukko. Se lennähti käsivarrelle yhtenä iltana, vahingossa tosin mutta ei hätääntynyt yhtään. Tiirasi minua silmiin pää kallellaan ja selkeästi pohti mitä pitäisi tehdä seuraavaksi siirroksi. Samainen sankari lennähti aiemmin talvella hartioilleni ja ryhtyi lähentelemään pipon isoa tupsua.
Minä, lievästi lintupelkoinen ihminen, olen oppinut roimasti lisää itsehillintää, kukko on kuitenkin ihan kunnioitusta herättävän näköinen ja kokoinen lintu.

Pienten puolella talvi on muuttanut muutaman varman kanatipun kukoksi ja nyt sitä sakkia pitää harventaa reilusti. Kolme on saanut häätökäskyn, täytyy vain miettiä ensin mihin niitä tarjottelen. Pataan en tohdi laittaa. Eikä noissa pikkuisissa ole syötävääkään.

Nyt on Oscarilla jännää
Eilen istuin illalla Esikoisen rippileirin vanhempainillassa. Siinä hiljaa istuessani tajusin, että tässä tulee muuten oikeasti melkoista hässäkkää keväälle jos meinataan kaikki kuviot veivata ennen Hispaaniaan lähtöä. Parilliset viikot saivat nyt uuden merkityksen, Heidi raportoi eilen, että Töttiksellä oli hännän alla keväthulinat. Se meinaa sitä, että suunnilleen parillisina viikkoina olisi ottipäivät. Pikaisen kalenterin selaamisen jälkeen ynnäilin, että toukokuun viimeisillä viikoilla olisi hyvä kyörätä neitihevoinen orin luokse ja pois se kannattaisi tuoda juhannuksen tienoilla.

Siitä sitten seuraava kuukausi näyttääkin jo onko ns. pulla uunissa vai lähdetäänkö heinäkuulla uudelle reissulle. Aikaahan on aina elokuun loppuun saakka joten ei tässä ihan jäniksen selässä olla. Eikähän nämä asiat ikinä mene niinkuin ihmisen kalenteriin passaa vaan elämä jatkuu tai on jatkumatta ihan omien sääntöjensä mukaan. Sattuma hoitaa loput.

Tutkin eilen tietokannoista tamman emälinjan tiinehtymishistoriaa ja melko säntillistä sakkia ovat sekä tiinehtymisen että varsomisen suhteen. Tähänkään ei voi uskoaan nojata, sattuma on hauska veikko ja sekoittaa pakkaa aina tilaisuuden tullen.

Joka tapauksessa tämän kevään parilliset viikot ovat nyt ajanlaskuni virstanpylväitä ja niiden mukaan mennään.

Rippileiristä sen verran, että me vanhemmat äänestimme yksimielisesti siitä, että puhelimet annetaan yötelakalle jokaisena leiri-iltana. Hyvä niin. Eikä leirille tulla mopolla tai mopoautolla. Sekin on hyvä.
Näissä kuvissa on muuten kirjanpitäjäni uusi assistentti. Kerrassaan hurmaava labbispoika jolla on vielä pennunhaju tallella ja piikit hampaina. Onneksi olen suhteellisen immuuni koiranpennuille, ukkovarpaassa kirvelee vieläkin yhden russelipennun hampaan ote, se yritti ravistaa varvastani hengiltä!

Näissä alkuviikon sutinoissa unohtui ennakkoäänestäminenkin, pahus. Toisaalta en ole ollenkaan varma kenelle ääneni annan ja mitkä numerot lappuun taiteilen. Tein kolme eri vaalikonetestiäkin. Kaikista tuli sama puolue, mutta eri tyyppi.

Olkoonkin niin, että täällä ehdokkaan täytyy läpi mennäkseen kerätä iso potti, ei se vielä takaa mitään. Puoluekuri on tiukka ja kaikkihan ne jollottavat puoluejohdon laulua. Enkä oikein tykkää tämän puolueen linjauksista kaivosten, ydinvoiman ja EU:n lainoitustalkoisiin osallistumisen suhteen. Kovasti ovat yrittäjän kavereita vaalien alla, mutta eiköhän siellä ole jo uusia suunnitelmia pienyrittäjien kuristamiseksi. Ainakaan pienyrittäjille ei ole luvassa sosiaaliturvan helpotuksia, ei edes teoriassa. Sinä päivänä lehmät lentävät!

Päivä jatkuu nyt sillä, että lykkään luurit korville ja koetan taas uppoutua olemaan visuaalisesti virkeä ja luova. Ei helppoa kun remppamies ulisuttaa sahojaan muutaman metrin päässä ja paineilmakompura jyskyttää. Onneksi työmaa päättyy tänään. Sen verran olen suojamattojen alle jo kurkkinut, että harmaa-valkoinen värimaailma on todella seesteinen ja nätti, ihan meni nappiin materiaalivalinnat ja sävyt. Kalusteita pitää pohtia pitkän kaavan kautta. Eikä siihen tarvita parillista viikkoa.

Näin täällä. Ole tarkkana liikenteessä, missä lienetkin! Se nyt vaan on tyhmää ottaa sakot tänään kun on suuri valvontapäivä. Ettäs tiedät.

Joutsenet naapurin pellolla (Esikoisen kuva)
16 kommenttia:

 1. Minä en ole immuuni koiranpennuille. Katsoin eilisen fb:stä beaglen pentuja ja pari päivää sitten yritin etsiä sumuisten saarien löytökoiratarhoja tulevasta kotikaupungistani (?), ööö.. äh...ne haut veivät minut suoraan adoptio-sivuille, siis ihmislasten. Ei mennyt ihan niin...(hehehe, vai oliko tuo universumin antama merkki, etiäinen...nö höpö höpö). OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaapa ketä ajattelin kun kaivelin nuo koirakakaran kuvat puhelimen muistista? Kyllä, ole hyvä vaan :-)

   Eikö resque -haku antanut yhtään kenneliä?

   Poista
  2. Tämä oli siis ansa. Ok, olen vietävissä olevaa tyyppiä. Ja sitä paitsi koirasta on periaatepäätös jo. Mielummin kuitenkin aikuinen kuin pentu.

   Eivät antaneet kenneleitä. Meni suoraan kaupungin adoptiosivuille...kyllä nämä hakukoneet tänään toimii oikein, kun asunnonvälittäjiä kattelin. Mitenlie tähtien asennot olleet tai jotain. OP

   Poista
  3. Tästäpä lähtee:
   http://www.rspca.org.uk/findapet
   Hakusanaksi 'adopt a pet' tai 'rescue dog' (ei resQue)
   Ja siitä sitten vaan toimenpiteisiin!

   Poista
  4. Skotlannissa tuo putiikki on sspca - niillä on erillinen organisaatio. Sihteerimme oli yhdistyksen aktiivi ja itsekin maksoin sille kannatusmaksua. Töissä meillä kävi puolivilli Millie-kissa joko saamassa herkkuja ja puhdasta vettä tai sitten vain suojaa sateelta.
   OP

   Poista
  5. Parahin OP, minä toivon sydämeni pohjasta että sä löydät jostain beaglen (oli se sitten pentu tai aikuinen) sillä nuo luojan luomat jätemyllyt ovat jotain mihin sanat eivät riitä ♥

   Poista
  6. Minä tiedän, meillä oli kotona sekä beagle että sen lyhytjalkaisempi läskimakkaraversio dreeveri ja samassa pihapiirissä asusti pitkään myös Suomen ajokoira. Kaikki samannäköisiä, eripituiset koivet vain, kaikki ihania, Täysverisiä ajokoiran ja sylikoiran yhdistelmiä, sosiaalisesti älykkäitä, eivät kuitenkaan mitään puudeleita. Ja juu, ruoan kanssa ei nirsoilla.

   Tosin ulkomailla ne taitavat olla enempi seurakoiria, ja ominaisuuksia on pyritty kehittämään sen mukaan. Tosin onhan sitä pitkään käytetty ketunmetsästyksessä.
   OP

   Poista
  7. Kyllä se läppäkorva sieltä vielä löytyy!
   Onnea jahtiin :D

   Poista
 2. Onneksi olen immuuni noutajille, isoille sekä pienille. Sillä vanhan sanonnan mukaan mieluummin syön matoja kuin otan noutajan. ;D

  Toivottavasti teillä kaikki sujuu onnellisten tähtien alla varsahommissa ja muutenkin. Hommaahan siellä riittää ennenkuin kesäloman matkalaskuri on nollassa.

  Mun piti tänään kirjoittaa yhtä ja toista, ajatus sinkoili eilen lennokkaasti, mutta enpä nyt sitten kirjoitakaan. Jääköön iloisempaan mielentilaan ne raapustukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä rakastan noutajia ja muitakin isoja koiria mutta niille ei taida löytyä meiltä kotia koska eräs nimeltä mainitsematon täällä asuva mieshenkilö on henkisesti allerginen rapatassuille ja hänen sietokykynsä kestää vain pienet koirat. Onneksi edes pienet terrierit.

   Kuule niitä onnellisia tähtiä ja biorytmien oikeita taajuuksia tarvitaan vielä monta kertaa ennenkuin terve ja elävä varsa on terveestä ja elävästä tammasta ulos saatu. Varsamaksukin maksetaan vasta 10 päivän ikäisestä varsasta koska riskit.

   Pitäisi miettiä lisävakuutusta Töttikselle, ehkä?

   ---

   Surullinen päivä sinulle ja kennelmaailmalle, hieno herrasmies lähti, onneksi rauhassa ja levollisesti.

   Poista
 3. Mun elämään nuo labbikset sopivat enemmän kuin hyvin. Neljäs saman rotuinen perheen jäsenenä ja en voi muuta kuin tykätä :)

  Riuureissulle Iso Käsi, toivotaan että lemmen liekki leimahtaa ja ensi suvena päästään korjaamaan satoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkin erittäin hyvä, että saan sylin täydeltä labbisrakkautta aina teillä käydessäni. Vähän lievittää omaa puutostilaa ;-)

   Toivotaan totisesti onnea ja itävyyttä, sadonkorjuuta silmällä pitäen.

   Poista
 4. Ai että minä paheksun Torpan armotonta alkoholin väärinkäyttöä! Myyrien marinointi on ihan viimeisiä arvotavaralla tehtäviä toimenpiteitä. Hyväksyisin siihen oluen ja kirkkaan viinan (pois lukien Ginit) Voiko tästä valittaa julkisen sanan neuvostoon, THL:ään tai Luonnonsuojeluliittoon?

  Naimahommille peukutan kovasti hyvää myötätuulta! Jännät paikat eivät lopu piiitkäään aikaan :D

  Jos se kukkopoika sattuis kameran linssin eteen, niin olis meillä teinien kanssa nimikilpailuun enempi evästä...

  Monenlaista piippaa nousee täälläkin penkistä ja haravoida koitan maltilliseen tahtiin. Penkkejä on kiva siivota ja jälkenä näkyy rojottavat roskakasat. Niitä kottikärryjen kanssa koitan kanniskelle kompostoitumaan. Kevät ON kuukautta aikaisessa ja hyrisen tyytyväisyyttäni.

  Valoa ja Iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkopojan kuva on ns. toimenpidelistalla, kunpa vain säät sallisivat ulkokuvaamisen. Sateenpieksämä kukko on kurja näky.

   Minäkin eilen siivosin liljapenkin, tekipä hyvää tönkää multaa ja tutkia nousukkaita.

   Mukavaa perjantaita!

   Poista
 5. Omituinen on kevät, sitä ei käy kieltäminen sillä eilenkin täällä tuli lunta kenties sakeammin kuin kertaakaan talvella. Sitä tuli itseasiassa niin paljon että se pysyi maassa muutaman tunnin ja mietin niitä autoilijoita joilla on kesäkiekot ja raskas kaasujalka koska asfalttiteillä oli oikein kunnon sohjo.
  Tämän viileä kevään aiheuttamien kelien takia kun on peltiä rytissyt ihan tarpeeksi.


  Onnea hevosasioihin ja riparileiriä koskeva päätökset olivat mielestäni enemmän kuin hyviä, varsinkin kännyköiden osalta koska some - karenssi tekee hyvää. Ehkäpä olen liian Spartalainen mutta vielä parempi olisi jos kännykät kiellettäisiin rippileireiltä ja vastaavista kokonaan. Näkisivätpä ettei se elämä lopu vaikkei sitä luuria räplää koko ajan.

  Mukavaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tismalleen! Kesäkiekoilla täälläkin sompailevat ja jälki on sen mukaista, näin eilen hyvin lyhyellä matkalla kaksi metsähallituksen puolelle luiskahtanutta maanteiden kuningasta, sen minkä talvirenkaiden kulumisesta 'säästävät', sen korjaamolle maksavat.

   viikon somekielto tekisi hyvää teineille. Mutta eipä se olisi helppoa minullekaan ;-)

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com