torstai 2. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen pelastettu

Ihan paras Pääsiäisylläri
Kiirastorstain iltaa!
Päivän kiirastulet on läpijuostu, kaupat käyty ja asialliset hommat hoidettu. Mikäs oli ruuhkaletkassa kököttää, kun sain bärsseni alle huollon ajaksi ihanan jykevän esittelyauton. Olisin voinut ajella ruokaostoksille vaikka Kuopijoon, mutta aikataulu ei moista huikentelevaisuutta sallinut.

Arkeen on palattu autonkin osalta, oma kiesi kärvistelee omalla tallipaikallaan ja Iso-J:n menopeli tekee seuraa. Mukava oli kyllä ajella ja kauhean kivasti oli kaikenlaista ihmettä auton varusteissa. Peruutuskamera on ihan huippu! 

Kaupoissa oli kyllä väkeä, mutta mielestäni maltillisesti. Kassamiehitys näkyi olevan kunnossa kummassakin hyperissä joista siinä vihreässä hyperventiloin ihan vaan kaupan koon vuoksi. Ei, minä en todellakaan halua ostaa maaleja ja maitoja saman katon alta. Mutta kun jääkaapin Skyr-varasto on alle hälytysrajan, oli pakko uhrautua ja saiturina suunnistaa sinne, missä sitä halvemmalla saa.
Liidelissäkin piti poiketa, koska tuoremehu. 

Posti, apteekki ja vihdoin kotiin. Iso-J haki vielä kunniakierroksen muodossa kylältä unohtuneen kissanhiekan. Phuuh, nyt ei tarvitse liikahtaa ruokakauppaan moneen päivään ja pakastimessa on vielä vaikka viikoksi ruokatarpeita.

Huomiselle, hyvin pitkälle perjantaille on ohjelmassa kiireetön aamu ja kahden tunnin jumppamaraton, oi autuutta!

Sääennuste ei ulkoilua suosi, räntää rätkii maahan saakka. Toki vanhat hanget vajuvat niin, että suhisee mutta onhan tuo aika tylsää kun on koko ajan ja aina harmaata. Ja märkää. Yhtä harmaata, märkää ja haisevaa villasukkaa koko sää. 

Vaan eipä hätää. Huomenna tulee pääsiäisvieraita ja Siskolikka tulee lauantaina. Kyllä tästä vielä hyvät pyhät saadaan! Ja onhan mulla tuo kirja, olen jo vähän kurkkinut sisäpuolelle ja kyllä, taattua lukuiloa ja riemua on luvassa.

Leppoisaa iltaa, missä lienetkin!

Vieno toive Pääsiäispupulle...
PeeÄäs:
vaikka minä miten osuuskauppaa vieroksunkin, on se sentään yhdessä asiassa hyvä. Kumpikin Perillinen sai kesäpestipaikan paikallisen osuuskaupan toimipisteistä. Parissa viikossa saa hyvää työkokemusta ja reilut 300 € käypää valuuttaa Hispaanian lomalle, muy bien.8 kommenttia:

 1. Tuon ruorin tähden tunnistan mistä hyvänsä... :D Mikä malli oli kyseessä?

  Meillä Outbackin vetonivelen ongelmissa on pitänyt tyytyä yhden auton taktiikkaan. Ihan perseestä! Kaksi yhdessä Sitikassa. Juu ei... ei tosiaankaan. Mutta onneksi sentään yksi käyttökuntoinen menopeli.

  Pääsiäinen näyttää suorituskeskeiseltä. Huomenna aikuinen perikunta saapuu kumppaneineen, lauantaina mennää puolestaan valmiiseen pöytää oman perikunnan kanssa isäni luo, sunnuntaina vien äitini sisarensa luo kyläilemään ja maanantaina teen kuin Luoja sunnuntaina. Lepään vain.

  Kevät etenee täällä hyvin harppauksin. Sytkärin kanssa kuloheinää koitin illasta sytytellä, vaan iltakosteus torppasi hyvän pyromaanin yritykset. Kulotukset ovat edessä kuitenkin! Ja kangasvuokon karvaiset nuput kurottivat jo lumen keskeltä!

  Kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Foresterihan tuo. Outbackia ei saatu kun se lähti testiajoon toimittajan kanssa. Räyhän näköinen sekin oli ja tilava.

   Mä näin ne sun kangasvuokon nuput, ihania !

   Koeta nyt kuitenkin joku tovi ihan itsellesi näpistää, se on ihan sallittua, jopa suotavaa. Sinun tapauksessasi määrään mahtikäskyllä pakolliseksi.

   Kulottelet vaikka ja naatiskelet :D

   Poista
  2. Neliveto on vain yliveto. Vaikka tuo Sitikka on tällä hetkellä talouden ainoa toimiva peli, niin vajaavetoisena se tuomitaan lähtevien joukkoon. Hyvältä nelivedolta ei opi millään heikompien kastiin. Kesällä ei tietysti mitään ongelmaa ja Sitikka kulkee Subaruun nähden ns. sukkamehulla.

   Päivä suoritettu Perillisten muonahuollon osalta. Kiva päivä ja ilta pursuilevan keskustelun lomassa. On ne niin ihanoita <3 Vävykokelaat rustasivat Esikoisen läppärinkin ojennukseen. Itselle ryhtymiskynnys 8.1 vintoosan neuroottiseen maailmaan oli liian paha. Delegoin. Onnistuneesti. Esikoinen on taas onnelllisena!

   Happy Easter sinne taas! Mustarastas konsertoi illalla eka kerran täysipainoisesti. Hyvin soi soinnut puhtaasti ja täysin palkein.

   Poista
  3. Teidän selkosilla ja pelloilla neliveto onkin ihan ehdoton. Meillä ei ihan niin nuukaa kun asfaltti on tassujen alla heti kun pihasta pääsee pois.
   Eilen ajeltiin Ihmepojan luo erittäin kelirikkoisten teiden kautta ja kyllä sai rattia sompailla ihan huolella.

   Meilläkin linnut laulavat mutta mustarastaalla on kai nokka jäässä vielä.

   Kaikki munat samaan koriin, se on pääsiäinen nyt!

   Poista
 2. Pääsiäistä rakas Hirnakka! <3

  Suonet anteeksi mutta nä olen hieman väsynyt ja kettuuntunut kun otetaan Karman taas yhteen.
  Kerrohan koiruuksille ja muulle Torpan väelle terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Toivoisin jo Karman vaihteeksi kiusaavan jotakuta muuta, onhan tuota jo kestänyt. Tyhmää.

   Poista
 3. Hyvää pääsiäistä myös täältä Aurinkovuorelta Hirnakan torpan maisemiin !

  Jotenkin vaan tulitte mieleen kun ryhdyin popsimaan tätä Islannin lahjaa maailmalle (mutta Tanskassa valmistettua). Tällä kertaa makuna kiivi.

  Näitä löytyykin meidän jääkaapista jos jonkinmoisina variaatioina ja opin jälkikasvun myötä myös lausumaan tuotteen nimenkin oikein 'Skiir', tai jotain sinne päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skiir se sanotaan joskin minua valistanut aamiaistarjoilija (ehta eskimo) jotenkin myljäytti iit suussaan nurinpäin.

   Täälläkin paistelee nyt aurinko, ihan kiva.
   Leppoisaa pyhien jatkoa teidän mäelle ja naapurikyläänkin.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com