lauantai 4. huhtikuuta 2015

Laiska lauantai

Desing Ihan ite
Näin sitä on päästy hiljaisen viikon lauantaihin. Eilinen perjantai oli pään tyhjentävän jumpparytkytysmaratonin jälkeen rento ja vähän väsynytkin, Nukku-Matti ei joutunut pitkiä puheita pitämään kun sai minut matkaansa. Muutaman sivun luin kuitenkin Islanti-kirjaa. Tänään luin sen loppuun ja nyt vähän harmittaa kun se loppui niin äkkiä. Ja sitten iski kiivas matkakuume sille hassulle pikku saarelle joka kelluu Atlantissa.

Pitänee laittaa kenot ja europotit vetämään. Tiedätte sitten mitä on tapahtunut kun Torpan päivitykset haisevat netinkin välityksellä lampaalle ja turskalle. Sitä odotellessa.

Siskolikka kurvasi juuri pihaan, Perilliset ja Nuoripari lähtivät lenkittämään koiria, Iso-J polkee mummolassa kuntopyörää ja minä odottelen ruuan valmistumista. Tänään on tarjolla kanantissejä avec mozzarella ja villiriisiä sekä kylmiä että lämpimiä kasviksia. Huomenna on luvassa lammasta ja pöytään katetaan kymmenen lautasta.

Ainoa ns. kriisi on toistaiseksi se, että olen hukannut pashareseptini. Sen parhaan. Toisaalta minulla on myös ankara valinta minkä sorttisen juustokakun teen... ja lusikkaleipiä tekisi mieli ihan halavatun paljon. Ei minulla ole pashamuottiakaan, joten ei kai tuo iso vahinko ole jos se (kaamea) kaloripommi jää tänä vuonna väliin. Sitä minä en oikeasti tajua, miksi ihmeessä kaikissa ohjeissa käsketään valuttamaan pasha kahvinkeittimen suodatinosassa jos muotti puuttuu kyökkivarusteista. Ja ohjeen mukaan pitää olla noin kilo rahkaa. Siinä yhtälössä ei nyt jokin toimi, ainakin moccamasterin suodatinosaan ei mahdu kyllä rahkaa kiloa... Ehkä minä jonain päivänä ymmärrän.

Jotkut sen osaa
Yksi variaatio
Kissat ja koirat ottavat rauhallisesti. Onneksi edes yhtenä päivänä vuodessa kissariiviöt ovat rauhassa. Tai sitten niillä on jokin 'kerää voimia kesäksi' -bootcamp meneillään. Tiedä häntä, tuommoinen rentoilu ja nukkuminen tietää yleensä kolinaa ja hepulikohtauksia potenssiin kolmesataa.

Tänään on paistanut aurinkokin ja hevoset ovat saaneet ulkoilla nakuina, sadetakit saavat hengähtää tovin tallin kuivatustelineessä.

Eilen kävimme moikkaamassa Ihmepoikaa. Siellä se mennä pötkelsi kentällä, päivän teemana oli laukannoston täsmällisyys ja rauhoittaminen heti perään. Eli ei rakettilähtöä kulmasta keskikenttään. Ponia turhautti ihan selvästi moinen viilaaminen.

Nuorimmainen pääsi herkuttelemaan loppuraveille ja työssä hionnut ratsuoppilas oli ilmeisen tyytyväinen tutun rääpäleen keikkuessa satulassa. Tallissa piti rapsuttaa vielä vähän perskankkusta, se on ihan maailman paras rapsutuspaikka ikinä ja ponin ylähuuli venyi muikeasti alahuulen lopsottaessa rentona. Osui ja upposi se rapsutus.

TyöMies
Tähän loppuun vielä Pääsiäisen virallinen kuva-arvoitus. Mikä on tuo pinkillä merkitty juttu?
Kuva-arvoitus

No, sehän ei suinkaan ole kauhea läskimakkara, ei nestepatti eikä kasvannainen. Se on löysää nahkaa joka ei ole vielä kiristynyt ponin muskeleiden ympärille vaan jäänyt vähän löysänä repsottamaan tuohon satulavyön  eteen. Eli Poni on nyt pienempi kuin nahkansa, toisin sanoen kutistunut. Eli laihtunut. Eli kiinteytynyt. Mikä atleettinen kotletti !

Iloista lankalauantaita sinullekin, missä lienetkin!4 kommenttia:

 1. Ai löysää nahkaako tämä onkin * velloo jenkkakahvojaan * - nyt irtos päivän naurut!!!!

  Aurinkoa toivotan Torpan mäelle - siitä ilosta on saatu täällä nauttia. Ja haravoinnista mustarastaan konsertissa. Odottelen punarinnan lauluhalujen heräämistä. Tiaisilla on puolestaan ollut paljon murteita tänä vuonna. Yksi on selvästi suomenruotsalainen ti-tryyi versiollaan. Joku lukee nuotit väärin päin tyy-ti-ti säkeellään. Ei ole maailma niin kuin ennen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, löysää nahkaa :D

   Täällä on jo toinen aurinkoinen aamupäivä peräkkäin. Taidan avata kanalan luukun jotta isot pääsevät ulos. Tosin sen jälkeen ei kuulu linnunlaulua vaan kukot kiljuvat kurkkuputki oikosenaan.

   Itsellä on kurkkuputkessa jotain karstaa, vähän vaan kipeä mutta yskiessä on inha tunne. Ja yskiminen itsessään ihan uusi vaiva. En tykkee.

   Jätin aamupäivän jumpat väliin ja maastouduin tallin jälkeen takaisin vällyihin. En tiedä auttoiko, kahvia tarvitaan ainakin tuplamäärä.

   Suloista sunnuntaita sinnekin!

   Poista
 2. Iloista Pääsiäistä!

  Muotin puuttuessa saat valutettua isonkin määrän pashaa tavallisessa keittiösiivilässä jonka vuoraat sideharsolla.
  Toimii.

  Mitä tulee Työmiehen habitukseen niin on se hieno! Sillähän on vyötärö ;)
  Hyvää työtä on ponisen kanssa tehty.

  (ylimääräinen nahka näyttää muuten samantyyliselle vauriolle joka syntyy kun liikutuksen jälkeen satulavyö päästetään kerralla auki. Jokainen muistaa kiristellä vyön hiljalleen reikä kerrallaan, mutta se löysääminen sattaa tapahtua kaikki kerralla meinigillä ja herkemmille yksilöille voi pullahtaa pitkäänkin pysyvät pallukat kylkiin. Tämä ihan ohi aiheen ettei ihmiset erehdy luulemaan että jokainen muhkura on iloinen laihtumisen seuraus niin kuin teidän tapauksessa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salla. Löysin Valamon nettikaupasta muotin, ensi pääsiäisenä on aito muotti!

   Joo, Ihmepoika on kyllä hyvässä kunnossa. Tuo kuva on talvikarvan määrästä päätellen vanhempi otos eikä tuota lerppanahkaa enää näy, Luojan kiitos !

   Ihan totta turiset satulavyön avaamisesta, itsekin syyllistyin aivan samaan kerralla auki -tyyliin kunnes minulle asiasta mainittiin. Parilla reiällä höllää kun nostaa jalustimet niin ei pitäisi patteja tulla. Onneksi ei ole herkkähipiäisiä hevosia kohdalleni osunut.

   Aurinkoista pääsiäispäivää teillekin!

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com