maanantai 3. marraskuuta 2014

Arki rullaa


Kuva kertoo oikeastaan kaiken olennaisen.
Tälle viikolle osuu kyllä niin paljon kaikenlaista sovittua ja velvollisuutta, että eipä millekään spontaanille oikeastaan jäisi aikaakaan.

Heinäkuorma on tänään haettu ja saattaapa mennä pikkuisen täpärälle keväällä, heinämies tuumaili jotta taitaa tulla vielä heinästä pula, menekki on nyt kova. Meille on toki varattu oma kiintiö joten uskon, että pitkälle kevääseen mennään.

Iso-J lähtee aamulla reissuun, tällä kertaa useammaksi päiväksi, joten Torpalla on ohjelmassa myös jokunen likkojen leffailta.

Viikolla täytyy täydentää kauravarasto, hakea jokunen paali purua ja kanoille vehnää.  Rehuvarasto on muutenkin hyvä tullata samalla, ei pääse mikään tuikitärkeä juttu unohtumaan. Ei nimittäin pätkääkään kiinnosta ajella nyt näillä arveluttavilla keleillä tuolla sivuteillä. Siellä kiesi lipsahtaa äkkiä raviojan puolelle jos ei kuski ole tuntumalla tiehen.  En sitten enempää kritisoi maakunnan tiestön kuntoa, kun saatiinhan me se motarinpätkäkin valmiiksi. Onhan sekin jo jotain.

Perillisistä molemmilla menee tasaisesti. Nuorimmainen on kihnuttanut painonsa uudelle kymmenluvulle joten nenä yltää pinnalle pikkuisen paremmin. Esikoinen aloitti sen rippikouluhomman ja se tietää entistä tarkempaa almanakan silmälläpitoa. Huomasin juuri tehneeni muutaman tuplabuukkauksen omiin menoihini mutta onneksi sain veivattua tärkeimmät uudelleen.

Hevosten vaihtopäiväksi on nyt sovittu tuleva lauantai, toivottavasti silloin on pikkuisen paremmat autoilukelit ja traikuissa talvirenkaat alla. Poni S. oli onnistunut venyttämään liitoravinsa uusiin sfääreihin niin, että upouusi hokkikenkä kilahti irti. Nätisti oli irronnut, voi laittaa takaisin semmoisenaan. On se hyvä, että askel venyy ja irtokenkiä nyt maailmaan mahtuu. Niiltä ei voi välttyä.

Näillä mennään kohti viikon rientoja, mitä se eteen tuokaan.
Pysy tarkkana, missä lienetkin! Talvi on tulossa, halusit tai et.



21 kommenttia:

  1. Voimakkaita kelin vaihteluja on luvattu tännekin. Tänään oli ihan hellettä eli +8 meni rikki. Tulossa on lumisadetta ja kovaakin pakkasta. Laittelin talvetettavat taimet maahan talvehtimaan ja tyhjäsin lämpökompostorin odottamaan talven jämäaineksia. Koiralle olis tarvista keventämään kompostin taakkaa :D

    Olen koittanut päästä arjen mukaan edes pienin nykäisyin. Eilen hinkkasin pesuhuoneen kaakelit ja ne välit. Paskamainen homma, mutta tuloksekas kolmen pesuaineen ja harjan kanssa. Tänään analysoin ja pesin jääkaapin. Vihannesosasto oli jälleen järkyttävän mielenkiintoista setvitettävää.

    Onnittelut +40 lukemista ynnä naimaluvan hankinnan aloituksesta! Ja Iso-J:lle turvallisia (ja sakottomia...) kilometrejä! Minä olen jo viikkoja odottanut Haukiputaan poliisilta kirjettä, jonka syynä oli yksi räpsäys peltipoliisista. Ei ole kuulununna, enkä hirveesti harmittele jos kuva olis liian suhru tuomion lukuun. Ei olis väliksi.

    Lempeää viikkoa Torpalle ja muillekin kulkijoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä, Tita, etkö sinä pidäkään salamavalojen räiskeestä, kaikkihan nyt haluavat olla kuuluisuuksia... Valokuvaajien kohtaamista voi harjoitella noiden peltipoliisien kanssa. Seuraavan kerran: muista hymyillä. OP

      Poista
    2. Kyllä anonyymiteetissä on tietyissä tilanteissa etunsa :D Hymyn sijasta taisipa olla sätkä suupielessä... Seuraavat harmittomammat räpsyt on torstaina lehdistötilaisuudessa Oulussa, ettei tässä mitenkään osattomaksi jäädä :)

      Poista
    3. Yhhhhm, en yhtään tykkää olla kuvattavana, etenkään poliisin kuvattavana. Edellinen tolppalaukaus toi 85 €:n rapsut.

      Säät ovat yhtä oudot täälläkin, välillä lunta ja nyt taas nihkeän lämmintät, tulee toppatakissa hiki.

      Poista
    4. On muuten rankat PMS-oireet jos olet oikeasti hinkannut kaakelit saumoineen, kiesus! Onko perhe toipunut??

      Poista
    5. Perhe antoi työrauhan :D Tänään keskityin vain ruuan laittoon. Hyvää tuli...

      Pohjanmaa kuittaa sankean lumisateen, joka märkänä tippuu taivaalta. Semmoiset 10 senttiä märkää lunta. Jep - huomenna on mielenkiintoista luistella kiesillä töihin.

      Poista
    6. Siellä on uutisten mukaan melko haastava autoilukeli.

      Täällä oli kuuden aikaan vielä reilusti plussaa, sitten nousi tuuli ja nyt on nollassa. Brrrh!

      Poista
  2. Hienoa, hienoa. Onnea uusista vaakanumeroista. Ajehan varovasti.
    Tuota, miten paljon hevoset sitä heinää tarvitsee? T.
    OP, joka on hevosasioissa tosi tyhmä.
    Ps tein työtä käskettyä ja laitoin privaattimeiliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hevonen syö kuin hevonen :D
      Meillä annetaan Ikeakassilliset (täyteen ahdetut) kolmesti päivässä ulos ja yöksi jokaiselle oma. Lisäksi pellavarouhepuuroa ja hitunen kauraa. Kivennäiset ja kausittaiset vitamiinikuurit puuron seassa.

      Kun eivät kovin isolla rasituksella, tuo riittää hyvin. Hevosen ruokinnassa tärkeintä on säännöllisyys, hyvä heinä ja vesi. Myslit ja murot ovat hevoskohtaisesti arvioitavia asioita. Vuonis ja suomenhevonen ovat hyviä rehunkäyttäjiä joten ei ole tarvista kikkailla lisäravinteilla. Porkkanat, omput ja leipä herkkuna.

      Poista
    2. AI joo, nyt kun Ihmepoika on Urheilija, saa jotain uutta rehua, täytyy selvittää mikä se on. Kauraa ei kuulema syö nyt ollenkaan.

      Poista
    3. Mulla on sitten hevosten herkut. Tykkään. OP

      Poista
    4. Jep, terveellisiä ainakin :D

      Poista
  3. Teilläkö on siellä jo talviset kelit? Sori kun en ole mukamas ehtinyt poikkeamaan mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja isot onnittelut painonnoususta - se on hiton hyvä juttu!

    Täällä mennään +10 asteen keleissä ja ottaisin kyllä mileuusti vastaan muutaman pakkasasteen kelit vaikka talvea vihaankin mutta toi Aljoh muistuttaa näillä keleillä enemmän sorakasassa pyöriteltyä pyyhettä kuin kunnon beaglea.

    Ylimmäinen kuva on varsin hyvä ja miteinkin että pitäiskö mun anastaa se ja printata siitä itselleni uus huoneentaulu...
    Kaikkea hyvää Hirnakka rakas - ajele varovasti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on juuri nyt perusenglantilainen talvi eli sataa aamusta iltaan. Vettä. Ja muulloin on sumua.

      Pikkupakkanen olisi kiva, kiviset ja soraset on kiva telkassa mutta ei koirina.

      Poista
  4. Näyttäisi teillekin tupsahtavan vähän lunta säätiedon mukaan. Meillä mennään -15 asteen lukemissa ja 10 sentin lumen suojissa. Teillä on siinä nollan tuntumassa. Tää pohjoinen ulottovuus on... kylmää. Onneksi on lämmitetty takka, leivinuuni ja puuhella. Näillä pärjää mukavasti. Ja huomisen lämmityksen puut on kannettu jo sisälle lämpiämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lunta tulee juu. Lämmitystä huutaa tämäkin torppa, onneksi halkolaatikollinen on täynnä ja lisää saa liiteristä.

      Poista
  5. Hiljaa supatan Hirnakan korviin, että Talvivaaran kaaduttua sen sijoitukset Fennovoimaan sulavat helvetin lieskoihin. Näin meiltä muutaman kilometrin päähän rakennettava ydinvoimala on ehkä vähän mahdottomampi toteutuja. Päivän ilonaihe minulle, vaikka monelle tosi vaikea paikka.

    VastaaPoista
  6. Toivottavasti tää tapaus ei liity mitenkään residenssin ponipopulaatioon:
    http://www.iltasanomat.fi/ravit/art-1288762557009.html

    Aikamoisia nuo ponit, kyllä! XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Polga - ponit ovat aikamoisia jääriä. Muistan elävästi Chiquita-nimisen pienen shettiksen, joka lähti miehen kuin miehen talutuksesta niin halutessaan. Kuin ohjus.

      Poista
    2. Oi, poneilta voi todellakin odottaa mitä vaan. Ne nyt vaan ovat supervoimilla varustettuja hämäävän söpöjä otuksia. Mutta niillä on pienet sarvet siellä korvien välissä <3

      Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com