maanantai 27. lokakuuta 2014

Kelpo päivä


Lämmin mutta sateentuhruinen aamu lähti käyntiin yhtä uskollisesti kuin vanha kiesini. Nyt on nähkääs sen verran tuhdimmat polttoaineet kuskilla. Kupillinen kunnollista vahvaa Löfbergsin tummapaahtoa superhienosta mukista, sillä on pirteät aamuihmiset aikaansaatu.
Noh, minusta ei ehkä pirteää aamuihmistä saa isolla rahallakaan, mutta suurinpiirtein yhteiskuntakelpoisen olennon kuitenkin.

Iso-J lähti taipaleelle jo aikaisemmin ja tällä kertaa tiensä vei aina pohojammaan lakeuksille saakka. Kotiin tulee jahka joutaa, loppuviikosta viimeistään.

Me kävimme Äitikullan kanssa tankkaamassa rehukierroksen, kanoille ja hevosille pussia ja pänikkää. Ja kanoille isompi vesipytty. Mokomat juovat ällistyttävän paljon ja vähintään potkivat ja paskovat pienemmät juoma-automaatit tukkoon.

Äitikullan silmälääkärikeikka poiki lähetteen paikalliselle silmäklinikalle eli ei päästy valkkaamaan uusia prillejä vaan se homma siirtyy ensi vuoden puolelle.

Kotona otin ihan hyvällä omallatunnolla verenpainetta tasaavat päiväunet ja elvyin sen verran, että sain tallin siivotuksi.  Kyllä se ihan oikeasti pikkuisen rajoittaa tekemistä se verenpaine, pistää puhaltamaan aika vähästäkin ja sitten on taas 'kivi rinnalla' -tilanne. Yhtään en tykkää en.

Samaan aikaan Nuorimmainen hääri kyökissä ja loihti pöytään kylmäsavustettua lohta, salaattia ja muuta tykötarvetta. Hyvin syötiin.


On muuten pahuksen hyvää semmoinen vanha ja vahva cheddarjuusto. En osannut päättää kumpaa otan salaattiini, sitä vai savujuustoa joten otin molemmat. Ja munukankin leväytin kyytipojaksi. Hyvin upposi.

Ja kun likkojen iltaa vietettiin,  jätettiin siivoaminen ja pirtin puunaaminen vähemmälle ja siirryttiin katsomaan leffaa. Pahatar oli pinossa päällimmäisenä ja ihan viihdyttävä kokemushan sekin oli. Ei mitään elämää suurempia leffoja ole tuo,  mutta hyvää maanantai-illan viihdyksettä kuitenkin. Ja onhan se Jolien likka nätti kuin mikä.

Esikonen osasi valistaa, että leffan meikit on tehty MAC-tuotteilla. Joskohan ne auttaisivat ihan reiluun rupsahtamisen vaivaankin? Tänään(kään) en kyllä totisesti hehkeimmilläni ollut, vallan säikähdin kun laahustin peilin ohi. Se pahuksen riihipirun anoppihan se mulkoili peilistä takaisin. Sähähdin ja sylkäisin, se on nykyisin jo refleksi aina peilien äärellä.


Iltatalli sujui rutiinilla ja äsken kävin hyssyttelemässä hevoset yöpuulle. Vallupappa on muuten varsinainen houdini. Kun tulin päivällä kotiin, se ruunanrietas seistä pönötti tarhassa ilman loimea. Hirnui kuuluvasti ja vaativasti päiväheinien perään. Kaivelin loimen maasta ja totesin kaikkien lenkkien ja lukkojen olevan tukevasti kiinni. Loimikin oli aivan ehjä.

Miten se hirvenpuolikas onnistui luikertamaan loimestaan ulos sitä rikkomatta tai lukkoja aukomatta?
Heidi, voisitko hieman valistaa Pappahepan salatuista taidoista?

Eiväthän ne loimia olisi muuten tarvinneet, mutta arvelin sateen olevan kuitenkin vähän viileämpää sorttia kuin vilvoittavat kesäsateet. Vallu ilmoitti täten mielipiteensä, rotsi pois ja heinät esiin.

Illalla tuli viestiä, että Poni S. alkaa olla valmis kotiinpaluuseen, ratsuttajan vatsa haittaa kuulema ratsastamista. Enpä kyllä ihmettele. Katsotaan nyt miten me saadaan vaihto junailtua.

Hyvää yötä ja parempaa huomista, missä lienetkin!

Tähän loppuun vielä Oscarin klassikko: koira sen teki, katso nyt miten rypisti matot.


PeeÄäs:
on tämä Suomi omituinen maa, samaan aikaan toisaalla suomalainen valitaan maailman hauskimmaksi persoonaksi ja toisaalla perheenäiti päätyy pahimpaan mahdolliseen ratkaisuun.
Ironista, hyvin ironista. Tai mikä nyt onkaan oikea sana. En minä tiedä. 








20 kommenttia:

  1. Jolie on liki ainoa uskottava naisnäyttelijä. Mun makuun kaunis ja jotenkin tarpeeksi kova mimmi. En kestä semmosia pikkusieviä näyttelijättäriä, menee koko leffa pilalle. Jolie taas tekee leffaan sen jonkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kovalla tavalla kaunis. Ja ihmeen ilmeikäs, ei mikään muovinaama. Eihän tuo leffana kummoinen ollut, vähän taustoitti Prinsessa Ruususta, mutta omalla tavallaan mainio.
      Kaikki leffaversiot Taru Sormusten Herrasta ja Hobbiteista nähneenä, mitkään erikoistehosteet eivät enää näytä miltään. Mutta AJ on aina yhtä hyytävänä ihana.

      Poista
  2. Ettet sittenkin kokeilisi lääkitystä - edes tilapäisesti? Korkea verenpaine kun on niin salakavala. Toisaalta itsekin pitäisi mennä lääkäriin, korvat soivat siihen tahtiin, että tiedän vp-lukeman lähtevän jostain kahdestasadasta ylöspäin. Ja kyllä - olen koittanut himmata kaikkea tekemistä. Ynnä rentoutua. Loppujen valkosipuleiden istutusta ei lasketa työksi - se on viihdettä. Mutta nyt on julmetun suuret kynnet hevonpaskakompostin, tuhkan ja ripauksen kananpaskon kanssa haudattu maaha sekä katettu. Tulkoon talvi, mutta ennuste lupaa löysiä kelejä vielä hyväksi aikaa. Mutta että osaa olla tyytyväinen olo! 600 kynttä odottaa kevättä ja maukas sato on turvattu! Pysyy loitolla pöpöt ja ruoassa riittää potkua.

    Uusi kuu on syntynyt lauhoihin merkkeihin, eli kolme viikkoa pitäisi olla selvästi syksyn eikä talven puolella. Olkoot kelit suotuisat sielläkin!

    Sitä paitsi Sami Hedberg on muuten paljon parempi stand-up koomikko! Jos joskus ottaa päästä, niin kato juutuupista Hedbergiä! Sillä on kivoja salitreeni kommentteja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, lääkkeet on jo aloitettu. Ei mulla ollut pokkaa jättää pillereitä ottamatta kun kuitenkin on melko vakavasta asiasta kyse. Ne nitrosuihkeet ja muut toimenpiteet viikko sitten pistivät kyllä ajattelemaan asioita laajemmaltikin. Kardiologille varaan ajan pikimmiten, pitäähän tämä pääoma nimeltä Terveys hoitaa mahdollisimman hyvin. Eivät tule vävyt pääsemään helpolla, sen varmistan :D

      Poista
    2. Ja vielä, kyllä nämä nykyiset Stand up -heebot ovat loistavia. Hedbergin spinning-tunti on yksi klassikoista; "Ei v-ttu välttämättä jaksa!"

      Käyvät säännöllisesti meidänkin kaupungissa mutta keikat myydään loppuun ennenkuin mainokset ovat ehtineet nettiin/lehtiin.

      Poista
  3. UB oli kyllä joka euron arvoinen ja nyt on parempi touch ostaa ensi vuodelle lippuja kun tietää mitä mistäkin Jäähallilla löytyy ja täytyy todeta että Pius on varsin tyylikäs ja elegantti vierustoveri katsomossa. Tn TOD häätänyt hanta paikaltani vaan istahdin vieressä vapaana olevalle paikalle. Komppaan nyt Titaa vahvasti lääkityksen aloittamisen suhteen. Kuten puhelimessa mainitsin tehokkaan ja hyvin siedetyn lääkkeen olet saanut ja tiedän että jatkotutkimuksissa tulee kylmää kyytiä kardiologilta, jos et ole annettuja hoito-ohjeita noudattanut. Verenpaine on saatava alenemaan ja lääkitys suojaa sydäntä ja aivoja. Kahdensadan lukemat eivät ole kaukana hypertensiivisestä kriisistä:( Tulipa nyt oikein tiukka saarna mutta haluan tosiaankin sen rendez-vous UB:n tai Tukholman ensi vuonna. Terveisin Matkasaarnaaja Nemppalasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä jo viime viikolla aloitin ne lääkkeet, ihan oikeasti :-)
      En minäkään niin puupää ole, ettenkö totista terveysriskiä taistelukumppanina kunnioittaisi.

      Poista
  4. Johan on Pappa pistänyt kekkerit pystyyn. Voin vannoa, ettei ole meillä ollessa IKINÄ riisuutunut loimesta. Mikä lie sitä vaivaa, nuori rakastettu näköjään kirvoittaa ihmetekoihin. Jalkalenkkejä olen ollut tuomassa jo monta päivää, aikaa vaan hupenee jonnekin.

    Nyt taas sulan maan aikaan, olisi Papparaisen kotiutus kotilaumaan paras toteuttaa. Meidän puolesta ei ole kiire, mutta haetaan eläkeläinen lomalta het kun tarvii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Hirmuisen tyytyväinen oli kun sai hikirotsin niskastaan pois. Olisin todella halunnut nähdä miten se tapahtui. Varmaan nylkyttänyt aika tavalla, että pääsi matelemaan loimesta ulos.
      Nyt on niin lämmin, että olen pitänyt nakuna pihalla. Silloin kun sekä sataa, että tuulee, olen loimittanut.

      Parin viikon sisään varmaan se kotiuttaminen olisi ajankohtaista, ilmoittelen sitten.

      Poista
  5. Kommentoin näin jälkijättöisesti kun olen viime aikoina valinnut läppärin sijaan sen sukankutimen enkä ole paljoa blogistaniassa luuhannut. :)

    Erityisesti ilahduin tuosta, että Nuorimmainen oli tehnyt ruokaa. Olisiko valoa tunnelin päässä näkyvissä sittenkin?

    Sitten vähän huolestun noista sinun verenpaineistasi. Toivottavasti tutkitaan kunnolla ja lätkäistään stressin piikkiin. Vähän betasalpaajia naamariin ja se siitä. Niin siis toivomme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukankutimista hieman kateellinen, nimim. en osaa kantapäätä.

      Kyllähän se 'eräs' on ruokaa tehnyt jo useamman tovin, yksi keino kontrolloida oman lautasensa sisältöä... hyvä ja huono juttu.

      Ensi viikolle sain Terveystalosta kardiologin ajan ja odotteluajan nappaan pillerit iltaisin (en tiedä pitäiskö ne ottaa aamuisin?) ja yritän saada vähän lukemiakin, eilen olivat 180:n kieppeillä. Lähtivät kyllä uuteen nousuun illalla kun hermo hirtti pahemman kerran. Melkein jo tein hevoskaupatkin... :(

      Poista
    2. Elä oo kade. Mä kun elvytin kauan uinunutta kutomisharrastustani joku vuosi sitten olin autuaasti unohtanut miten villasukan kantapää tehdään. Vaan ei hätää, Novitalla on todella hyvät kuvalliset ohjeet hommaan. :)
      Niillä kun aikansa väänsi niin nyt ei tartte enää taas tsekata kuin silmukkamäärät ja kantalapun kerrokset, loppu menee ittekseen.

      Ai katos mä en osannut ajatella noin kierosti tuota ruuanlaittoasiaa! Mutta ihan järkeenkäypää nyt kun sanot. Ja kai se eräs kuitenkin tajuaa, että "poliisi" tarkistaa syötävän ja määrän kuitenkin...

      Aika huikeat on sulla paineet! Koita nyt ottaa lungisti vaan ja toivotaan, että kardiologi löytää syyn sekä osaa antaa oikeat opit ja tropit paranemiseen.
      Elä nyt vielä meetvurstiksi myy kuitenkaan...

      Poista
  6. Toivottavasti mielenkiinto ruuan tekemiseen liittyy sen terveellisyyteen.muutoin se voi olla osa oirekuvaa ja tarjota hallinnan tunteen sekä mahdollisuudeb ns ruokkia muita ja sitä kautta vaikuttaa lautasensa sisältöön. Toivotaan kuitenkin edistysaskeleita Asian tiimoilta. Hyvä että kardiogille on aika varattuna:) Good girl! Soitellaan jossakin kohtaa kun ehdit:) ja siltä tuntuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kontrolloi ruuan kautta omiakin syömisiään... asia joka antaa hänelle hallinnan tai ainakin tunteen hallinnasta. Pienempi paha tuo kuin epäluuloissa syömättä jättäminen.

      Soitellaan vkl.

      Poista
    2. Juuri näin. Mutta tosiaan tietyissä painolukemissa - ja indekseissä on hyvä, että ylipäätään syö, vaikka sitten itseään ja myös muita kontrolloiden. Eikä tuo sapuska pahalta näytä, tykkäisin itsekin...

      Poista
    3. Siis tuo oli mun kommentti. Hyvää on myös se, ettei siinä ole pelkkiä vihanneksia.

      OP

      Poista
  7. Hyvä että verenpaine asia on hoidossa, vielä kun saat aiheuttajat kuriin, niin ongelma poistuu kuin itsestään ;) (eikö olekin helppoa;))

    Terveitä ja iloisia päiviä Torpalle toivottelen !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan itsellesi, peukkuja pitelen parantumisesi puolesta!

      Mullakin löytyi magneettikuvissa joku ohimosuonen syherö joka hetkittäin painaa kolmoishermoa, onneksi vain hetkittäin. On varmasti vain kalpea aavistus siitä kivusta mikä sulla ollut kroonisena. Hrrrrh, puistattava ajatus.
      Pikaista ja tehokasta paranemista sinulle ja parantavaa hevosenhönkää täältäkin!

      Poista
    2. Ou nou. Kurja löydös, mutta hyvä siinä mielessä että jos vaiva kroonistuu, sen voi (yrittää) poistaa. Kolmoishermoleikkauksista 80% onnistuu. Kuulemma.

      Mulle tehtiin kroonisen kivun lievittämiseksi aivohermon vapautusleikkaus ja nyt voin ryhtyä vaikka poliitikoksi sillä mulla on kirjaimellisesti teflonia päässä.
      Kivut jäivät tosiaan leikkaussaliin, vaikka eilen iskikin kahdesti kummallinen kipukohtaus joka säikähdytti, oli niin identtinen entiseen :( Toisaalta olin juuri silloin tekemässä pyykkihuoltoa ja muita kotihommia, että ehkä olenkin vain allerginen kotitöille... ;) Noh, nyt otan iisimmin, tosin jos saan vaatteet niskaan yritän käydä Torstenin luona tänään. Kamala ikävä sitä riiviötä !

      Poista
    3. Siistiä, teflonaivot :D
      Ilmiselvästi sulle tuli kotityöallergia tilalle. Koeta väistellä altistusta ja ota rauhallisesti. Torstenille rapsutuksia.

      Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com