perjantai 24. lokakuuta 2014

Pärjäntai


Pärjäillään, vaihtelevasti mutta kuitenkin. Kunhan kasassa kestää niin hyvinhän se silloin menee.
Olen suunnattoman ilahtunut kun eräs on ryhtynyt syömään ihan kunnollisia annoksia. Se nimittäin korreloi heti erään mielialan kanssa. Ja jos jokin, niin erään hymy on suurin palkinto näissä olosuhteissa.

Taas yksi lokakuinen viikko on lopuillaan. Viikonlopuksi ei ole juuri mitään muita suunnitelmia kuin pikkuisen puiden pätkimistä ja pinoamista. Kaupungissa on viikonloppuna kädentaitomessut joilla olisi mukava pyörähtää. Siellä on ollut aika kivoja huovutustöitä, etenkin hevosaiheisia. Voisihan tässä kerrankin ottaa ajoissa huomioon parin kuukauden päässä (tasan) olevan illan.

Iso-J on raatanut viikon ja viikon saldo näyttää oikein hyvältä. Se on hyvä, että homma hoituu ja loput luovitaan. Aikamoinen seilori se on, ei voi kuin kiitellä. Tiedä vaikka palkkaakin voisi vielä tämän vuoden puolella yhtiöstä nostaa. Osingoille en päästä, täytyyhän sitä vähän tienatakin ensin.

Laitoin muuten tuohon ylimpään kuvaan otannan Tukholman Lagerhausin valikoimasta, kaikenlaista edullista ja kivaa sälää. Muki on erityisen kiva ja toimiva, mahtuu auton mukitelineeseen ja pitää sumpit kuumana riittävän pitkään.

Käykää ihmeessä putiikissa jos kulmille osutte, Drottningsgatanilta löytyy heti kohta gamla stanin jälkeen.


Tämmöistä tarraa minäkin voisin kuvitella liimaavani kiesiin, jos vain jostain tuommoisen saisin. Aika hauska. Kiesikin tuli kuntoon. Nyt ei ollut tulpissa vika vaan puola piti vaihtaa. Ei ollut iso vaiva ja tuli äkkiä kuntoon.

Ainahan sitä pitää vähän narista. Korjaaja, niin mukava ja pätevä kuin ikinä onkin, oli tehnyt testiajoa rööki huulessa ja minä vainukoira haistan vieläkin autoon jääneen tupakanhajun. En kuitenkaan koe tarpeelliseksi valittaa. Pääasia, että auto tuli kuntoon ja haju lähtee ajan oloon pois. Ei sitä edes kukaan muu haista kuin minä.

Illan ohjelmassa on seuraavaksi iltatalli, heinäkassien lataaminen huomista varten ja sittenpä sitä joutaakin soffan pohjaan loikomaan ja illan tv-antia vahtaamaan. Posse -porukka on käynyt vähän hyppelehtimässä isoilla hevosilla Jäähallin hevoskinkereiden aattona, odotan mielenkiinnolla. Varmaan vetävät  ihan suvereenisti isoa estettä, ne hullut kun eivät pelkää mitään eivätkä kaihda kokeilla mitään. Ihailtavaa itsensä likoonlaittamista.

Ne onnelliset lukijat, jotka pääsette viikonloppuna kisoja katsomaan, pitäkää hauskaa. Laittakaa vaikka kommenttilootassa tunnelmia. Tänä vuonna jäivät väliin mutta ehkäpä jo ensi vuonna pääsen taas. Takkabaaria ei enää ole... ehkä siellä on joku uusi viritelmä. Ja hevosväen tuntien baareissa on tunnelmaa.

Hauskaa perjantaita, leppoisaa lauantaita ja suloista sunnuntaita, missä lienetkin!

Hajurako eli pierumuuri by Peetu

16 kommenttia:

 1. Hienoa, että eräälle ruoka maistuu. Siitä se lähtee, paraneminen. Superhienoa.
  Pierumuuri kirvoitti naurut. Ei tullut kuitenkaan tilataideteosta tällä kertaa.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräällä on mielialojen vuoristorataa, eilen hieno nousukiito, tänään roilotellaan alamäkeä ja mieliala sitä myötä. Onneksi ruoka menee alas. Se on oikea suunta ruualle.

   Poista
  2. Vuoristorata kuulunee asiaan: muistan vollotelleeni ihan täysiä sitä syyllisyyttä, kun olin syönyt kylässä suklaata, olin myös vihaine sitä tarjonneelle henkilölle. OP

   Poista
  3. Tuo on niin tuttua. Piinaava sairaus. Tuntuu niin avuttomalta lohdutella itkevää ja katuvaa ihmistä, joka itkee ja katuu syömiään keksejä.

   Poista
 2. Täälläkin iloitaan pienistä eteenpäin vievistä askelista !

  Mä hommasin tytöille liput HIHS:n sunnuntain näytökseen, oma osallistuminen on vielä vähän epävarmaa. Meen jos huvittaa ja jos ei sunnuntai aamuna tunnu siltä, niin jään kotio :)

  Rahakirstun pohja kumisee tyhjyyttään viime viikon retkeilyn jälkeen, joten expo-alueella ainakin on käytettävä silmälappuja koko sakin...

  Mitään ihmeempiä ei kyllä tarvita, mutta ainahan satulahuoneeseen pari uutta loimea tai satulahuopaa mahtuu ;)

  Kovasti terveisiä Torpan heimolle, voikaapa niin hyvin kuin olosuhteet itse kullakin antavat periksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos terveisistä ja puumerkistä. Mietinkin just eilen, mitä teille mahtaa kuulua. Sähkökatkos ilmeisesti palautti karuun arkeen? Joko siellä sataa räntää?

   Expohan se kiinnostaisi mutta onneksi ei nyt ole mahdollisuutta sinne lähteä. Tuttujakin varmaan näkisi.

   Poista
 3. Hyvä että ruoka maittaa joten otahan rennosti sinäkin <3

  VastaaPoista
 4. Jospa ne verenpaineetkin laskisi, kun elämän paineet vähän helpottavat! Suotuisia tuulia sinne Kunnaille - lämpenee sentään vielä valkosipulin istutuksiinkin. Ja kuten mainittu, ilman ette jää jos ei onnistu istutukset.

  Pohjanmaa kuittaa reilun 10 sentin ensilumen. Nyt jo nuoskaantuvaa, mutta poika kolasi pihan. Nelivedoilla päästään kyllä kylille ja takaisin. Hyvä että sielläkin on Kiesi taas kulkukunnossa! Lumi kyllä valaisi maiseman ihan ihmeesti, melkein tuli joulukin mieleen... mutta otetaan ensin musta ja liukas marraskuu tähän väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lumessa on se hyvä puoli, että valaisee mukavasti kaamoksen pimentämää maata. Musta ja liukas marraskuu joutaisi minun puolestani pois kalenterista kokonaan, mieluummin voisi ottaa jonkun kivan kukkean kevätkuukauden lisää.

   Poista
 5. Oon niin kateellinen tosta kahvimukista. Vähänkö hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ON hieno, oikealla tavalla retro. Puhutteli minua heti siellä Lagerhausin hyllyllä. En ole tullut katsoneeksi onko heillä nettimyymälää, varmaan on... sieltä siis tilaamaan. Eikä ollut kallis.

   Poista
  2. On niillä näköjää, 69 niiden rahaa. Mun on ehkä ihan pakko jossain kohtaa sortua tohon. Toi on puhuttelevin muki pitkään aikaan ja lisäksi esteettinen. Semmosta yhdistelmää nyt vaan ei voi vastustaa...

   Poista
  3. Jiihaa, sitten joutuu varmaan tilaamaan. Meillä on hyvä mukimaku.

   Poista
 6. Terkkusia UB-humusta, lauantai iltapäivä oli huikea. Illallakin vielä Brondan herkkujen äärellä päiviteltiin GP-luokan upeutta. Lähes tippa linssissä hurrattiin Juulin nollaradalle ja toivotaan että tänään puomit pysyvät ylhäällä. Paljon pieniä edistysaskeleita Nuorimmalla ja Hirnakalle mielen tyyneyttä ja rentouttavia, vaikkapa karvaterapia hetkiä. Nyt nenä kohti Jäähallia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olet kyllä päässyt nauttimaan koko rahan edestä. Ja vielä ratsastajakatsomoon, hyvä sinä! Ensi vuonna kyllä tehdään jonkinlainen rendez-vous, Tukholmaan tai Helsinkiin.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com