maanantai 20. elokuuta 2012

Mummon rytmikone

Jatkan vielä reissukuvilla, muutama kiva löytyi kortilta. Tässä heti ensimmäiseksi vähän liinaharjaa ja suomineidon palmikkoa, mainio pari ja erittäin yhteensopivat.

Maanantai on ollut pitkä ja kieltämättä tunnelmaltaan vähän painostava. Oli vähän halju olo kun jätin Äitikullan sairaalan pääovelle aamuvarhaisella. En minä siellä olisi kuitenkaan mitään voinut tehdä, joten parempi oli kiiruhtaa kotiin, aamupuuhiin ja päivän hommiin. Sain muuta ajateltavaa ja aika kieltämättä sai taas kerran siivet.

Iltapäivällä puhelin piippasi viestiä; huomenna kotiin, olo hyvä, kaikki hyvin. Helpotuksen huokaus.

Piha on kieltämättä tyhjä ilman siellä piipertävää seniorikansalaista ja on outoa kun mummolan ovi pysyy kiinni. Onneksi tämä on väliaikainen olotila ja huomenna torpanmäen väkimäärä korjaantuu oikeaksi.

Sää oli hieno. Aivan pilvetön taivas ja kirkas auringonpaiste. Lämpömittarin lukemat vähän yskittivät, +5. Ilmankos varpaita kylmäsi ja ilmankos yöksi ulos unohtunut Veli Milton kipaisi kiireesti kotiin kun aamulla raotin töllin ovea. Milton mieliystävä, keinutuolilla ratsastava tupakissa.

Elättelin vähän toiveita, että tämän kesän lentävien tihulaisten lentonäytös olisi kylmenneiden ilmojen ansiosta jo nähty. Katinvillat, iltapuurotarjoilun aikaan laitumella oli niin hirveä määrä mäkäräisiä, että viisainta oli pitää suu visusti kiinni, silti niitä hirviöitä sai kakoa kurkustakin. Yöks. Ei niitä ennen tämmöistä valikoimaa ole ollut.

Ensi yöstä vaikuttaa tulevan kylmä, ehkä peräti hallayö. Eivätköhän ne pikkupistiäiset vihdoin älyä liihottaa talvisäilöihinsä.

Valtte, mitä sie hosut??!
Saa nähdä missä kunnossa yrttimaa on ensimmäisten hallojen jäljiltä. Basilikalle voinen sanoa hyvästit, se hienohelmahan se ensimmäisenä lakoaa rähmälleen kun vähänkin kylmää hönkää jostain puhaltaa. Salaatti ei niinkään herkästi hätkähdä, niillä on se tiuha lehtimassa joka varmaan jemmaa lämpöä.
Chilit eivät ehdi punastua, ne pitää kerätä vihreinä ja kypsyttää sisätiloissa.

Muutenkin kaikki on jotenkin hitaalla. Ensimmäisiä omenoita saadaan vieläkin odotella. Suunnilleen viikko ollaan satokaudesta jäljessä.

Toisaalta, päätimme taannoin pihaparlamentissa, että tämä vuosi on vähän semmoinen välivuosi säilönnässä ja mehunkeitossa. Tyhjennetään pakastimia (mon.) ja käännetään varastot ympäri. Äitikulta on kuitenkin toipilaana seuraavan kuukauden eli kiivaimman mehustuskauden. Ompuista viedään osa mehustamolle ja loput syötetään hevosille. Eikä edes yritetä saada kaikkia herukoita mehuiksi.

Ahneuksissani yritän syömällä syödä satoa pois, tänäänkin hotkin jonkinlaisen herukkayliannostuksen. Ne ovat vaan niin vastustamattoman parhaimmillaan just nyt. Että vielä otan tuon tertun. Ja tuon. *röyh*

Nyt kuittaan itseni petiin, päivä on ollut pitkä. Hyvää yötä, Jadekoiran hassunaaman myötä. Koira, jolla on Mauno Koiviston kulmakarvat ja katse.
4 kommenttia:

 1. Hienoa, että mummolla rytmikone rytmittää tulevia marjankeruuhetkiä ja muita! <3 Aina tuollaiset vetää aika veteläksi, vaikka itse ei tuunaamisen kohteena olisikaan. :/

  Viileää oli tänään, lehmäpipot työmaalla tiukasti päässä, sekä tontulla, että minulla. Näpit kohmeessa ja varpaat viileinä. Huih, mitä taas talvi tulee olemaan! :O

  VastaaPoista
 2. Elekää höpöttäkö talavesta! Siihen on vielä matkaa! Hiukka viileempää tarkoittaa hyviä työilmoja.

  Seniorikansalaiselle paranemisen toivotuksia ja lepoa nyt toipumiseksi! Hurja luonto pitää järjen nimissä saada vähän aisoihin...

  Mulla yks karjalaismummo ahertaa herukkapuskissa. Kyllä on eleämä heleppoa, kun töistä kotiin tullessa vartoo pari ämpäriä marjoja valmiiksi poimittuina! Mummot on huippuja! Kelpaa poimiakin - haettiin tänään uusi pakastin. Entiset on piukassa tavaraa ja uutta satoa pukkaa.

  VastaaPoista
 3. Tita, noin meille juuri meinasi käydä, entiset pakkaset piukassa tavaraa ja uusi sato pukkaa päälle, tarvitaan vielä yksi pakastin. Tänä vuonna jätetään sekä lisäpakastimen osto että enin marjansurvonta väliin.

  Ensi syksynä pitäisi olla useampi pakkaskaappi tyhjänä, Iso-J havittelee jonkinasteista lihaomavaraisuutta kun siihen nyt on ainakin periaatteessa hyvät mahdollisuudet. Se, tuleeko omat lemmikkikaritsat syödyksi on kokonaan toinen juttu. Omakasvattama kinkku olisi kyllä huissi juttu mutta se porsaan pito on vähän...

  Kylmä yö oli. Basilikat eivät ole aivan laossa mutta kylmä hönkä on käväissyt ryytimaalla.
  Hieno aurinkoinen päivät tästäkin tulee.

  Anne, se talvi on onneksi kaukana vielä. Pari toivottavasti kuivaa syksyn kuukautta ja sitten pikkupakkasta, jos saan toivoa. Jäisi kätsästi se kurakuukausi loka-tammikuu kokonaan väliin :D

  VastaaPoista
 4. Jokos mummon rytmikone on "tapsan tahdeissa" ? Terveisiä kovasti myös meiltä !

  V-R on jälleen kunnostautunut isännän kanssa elokuvaroolissa. Toissayönä marhasivat isolla savulla aamukolmeen saakka ja huomenna jatkuu Seurasaaressa.

  Molemmat stuntit olivat eilen väsyneitä, mutta ilmeisen tyytyväisiä, kivaa vaihtelua arkeen.

  Juniori pisti vähän nenää nyttyrään kun viikonloput pikkuestekisat menivät myttyyn suunnitelmien muuttuessa tuon tuosta.

  Mutta sellaista elämä on. Ja syyskuu aloitetaan koulunypyttämisellä. Molemmat blondit aikovat ilmeisesti osallistua kisoihin : )

  Ja jos Hirnakka on pistämässä ruotoaan ruotuun, niin mullakin kadonneen vyötärön (heh, heh...) metsästyskausi pyörähti käyntiin tällä viikolla.

  Josko tammikuussa olisi nk. biitsikondiksessa ; )

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com