tiistai 7. elokuuta 2012

Kolmas vuosi


Tasan kolme vuotta sitten, suunnilleen näihin aikoihin hyristeltiin tyttöporukalla kutostietä pohjoiseen. Sillä kertaa auto oli tavallista tanakammassa lastissa, muuttokuormaa tuotiin monella autolla ja mulla oli kyydissä myös kissat, marsut ja koira, perilliset ja Äitikulta.

Seuraava yö purettiin rekkaa ja loppujen lopuksi kippisteltiin yöllä kahden aikoihin synttäri- ja tervetuliaismaljoja.

Ensihuuma ei ole laantunut yhtään, arki on edelleen juhlaa ja tätä mäkeä osaan jo ylpeänä kutsua kodikseni. Meidän mäki, meidän torppa.

Tänään vuosipäivän ohjelmistossa on ollut kaupunkireissu. Lomalla ränsistyneistä perillisistä on nyt kampaajan toimesta ruopattu ihmisenlapsen näköisiä, pituutta on kesän aikana venähtänyt otsahiusten lisäksi myös kädet ja jalat. Varsinaisia honkkelivarsoja kumpikin. Loppuviikon etelänreissulta on ilmeisesti syytä hankkia paitaa ja farkkua taas vähän pidemmällä raajamitalla.

Kaupunkireissun jälkeen keräiltiin laidunpullukat talliin ja pikasiivouksella niistäkin kuoriutui ihan uskottavan näköisiä hevosia. Kesäkarva pöllähtelee irti, talvikarvaa kasvatellaan jo. Kavionlaittelija oli tapansa mukaan täsmällinen, tarkka ja huolellinen. Jännää oli se, että kumpikin hevonen nukkui seisaallaan talliin päästyään. Jätettiin molemmat omiin yksiöihinsä huilaamaan iltapäivän ajaksi.

Kun kengittäjä kurvasi pihasta pois, pihatietä ylös hyrritteli seuraava paku, nuohooja. Näinä vuosipäivinä täällä on näköjään aina tavallista vilkkaampaa trafiikkia. Rekkoja ei sentään näy niinkuin silloin ensimmäisenä iltanamme.

Odottelen jo seuraavaa kiesiä pihaan, Iso-J:n arvioitu laskeutumisaika alkaa olla käsillä.
En usko, että tässä mitään isompia vuosibileitä kehitellään, ulkona sataa ja muutenkin on vähän matalapainetta.

Sitäpaitsi, huomenna on kuntovalmentajan tapaaminen ja se perhanan ruokapäiväkirja pitäisi tulostaa. Ainoa asia, joka siinä on varmasti kohdillaan, on juodun VEDEN määrä. Viinitilkkasia ei luettelosta löydy ja muutenkin olen syönyt aivan liian vähän. Sapiskaa tulee ja aiheesta. Eipä siihen enää kehtaa pientäkään kankkusenpoikasta hankkia joten paukkukorkkijuomat jääkööt tänään(kin) viileään.

Uusi vuosi torpalla tuo varmasti eteen kaikenlaista, toivon julkeasti kaikenlaisen pitävän sisällään pääsääntöisesti tasaista, tavallista arkea. En kyllä protestoi jos lottovoittoa tyrkkää ja reippaana tyttönä kestän jos semmoinen taakka kannettavaksi annettaisin.  Ei toiveissa mitään ihmeempiä highlightsejä mutta ei kiitos murheen alhojakaan.

Uuteen vuoteen lähdetään myös sillä tavoitteella, että Esikois-Perillisen askartelema Koira-Kassa  -purkki tursuaa pian seteleitä ja saadaan Nasselle partiokaveri. Vainua on jo... pennunhajua *puspus*
Me mennään näillä, toivottavasti muillakin on mukava ilta. Missä lienettekin...PeeÄäs: otsikko johtaa vähän harhaan... kolmas vuosi takana, neljäs alussa. Tämä torpan ajanlasku on vuosi vuodelta mielenkiintoisempaa

9 kommenttia:

 1. Onnittelut vuosipäivien (mon.) johdosta ! Mullakin on kellarissa pullo aitoa kuplajuomaa odottamassa ensi viikkoa. :)

  VastaaPoista
 2. Onnea juhlapäivistä! :)
  Nopsaan se aika menee. Meillä tulee ensi talvena kuusi vuotta(??!!!!) tässä huushollissa. Ja miulla mualaisena tuli heinäkuussa kahdeksan vuotta täyteen. Sonnan haju seuraa jo ihan kiitettävästi paikkaan kuin paikkaan. ;D

  VastaaPoista
 3. Kiitos Nollis, Suvi ja Kanaemo :D Vuodet vierii mutta ajan kiitämisen näkee lähinnä vain puolison rupsahtamisesta.

  VastaaPoista
 4. Ai ai... että oli osuva kommentti Hirnakalla. Tuon lanseeraan salaa käyttöön täälläkin!!!! Päivän paras!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut täältäkin!
  Ja niinhän se on, että kaikki ympärillä vanhenevat ja rupsahtavat, mutta onneksi itse pysyy hoikkana, kauniina ja nuorena. ;)

  Itsellä on tasan viikko aikaa siihen kun yhdessä yössä vanhenee vuodella...

  VastaaPoista
 6. Arki on kolkutellut kantapäillä viime viikosta lähtien Nemppalassakin Huoh- olenko tulossa vanhaksi ja mukavuudenhaluiseksi, vai miten tämä tuntuu tänä vuonna niin haasteelliselta? Anyway, olisi mukavaa jos ehtisitte suunnata näille kulmille nyt lomareisssullanne. Syksystä on tulossa monipuolinen ja taitaa olla useampi kerta kun Poliisiauto suuntaa keulansa kohti Pohjois-Karjalaa, nyt sitten töiden myöstä kun saamattomana en sinne lomalla saanut rattia käännettyä. kivaa kiertomatkaa ja hyviä shoppingeja koko poppoolle:) toivottelee N

  VastaaPoista
 7. Niin ja LAPSISTA sen ajan kulumisen huomaa myöskin oikein hyvin. Ajatella että MIULLA, tällaisella juuri teini-iän ohittaneella ;D on täysi-ikäinen lapsi!! Härregyyd, kohtahan se on jo kaksvitonen, ihan niinkuin minäkin! :D

  VastaaPoista
 8. Kiitti ja kuitti Tita, Ässä, Nemppa ja Kanaemo.
  Niin se aika rientää. Pitää vain yrittää sätkytellä mukana edes jossain tahdissa. Minä en ole edes samalla vuosikymmenellä ikävuosieni kanssa, perästä tullaan ja omalla tahdilla, sanoi vat ajokortin vuosiluvut mitä tahansa.

  Taisi jäädä Jyväskylän reissu tältä keikalta sivuun mutta se on toki ns. työn alla.
  Koetetaan Nelson sovitella kalenterit synkkaan, turhan pitkä aika on viime kerrasta. Ja kyllä, tänään tajusin, että silläkin suunnalla on synttäreitä vietetty. Minä kelvoton ystävä en taaskaan ollut kalenterin kanssa samalla sivulla, en edes samalla viikolla :-/

  Eräs ihminen kommentoi ikävuosien ja elämänasenteen epäsuhtaa jokseenkin näin: it´s better burn than fade away. Juuri noin se meneekin. Eletään. Nyt.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com