keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Kesä on tasan, on kesä!

Kävin lisäämässä kuvat tekstin kirjoittamisen jälkeen enkä kiusallanikaan muuttanut noita alkuhöpinöitäni...


Paeonia 'Many Happy Returns' tai joku muu...


Ja koska kuvalataus jumittaa taas, tulee tälleen visuaalisesti tylsääkin tylsempi rykäisy. Enkä mä nyt tiedä onko tämä muutoinkaan minkään laatukriteerien myötäinen tai mukainen. Tuskin.

Eilen taisi olla kesäpäivän tasaus. Ja ensimmäinen joka tulee mulle naukumaan, että nyt ne yöt jo lyhenee kaamosta kohti... -semmoiselle minä haistattelen iloisesti luritellen pitkät huilut. Nyt on tasattu kesä ja se on tasan kesä! Menkää Joulun odottajat vielä jonnekin makuupussiin murjottamaan, kyllä se talvi tulee sitten kun kalenterin mukaan on Joulukuu. Nyt on Kesäkuu.

*tuohtunutta puhinaa*
Mäkämäkämäkä.... nää on mun kavereita ;-)

Eilen tuli ukkosta, vettä ja vissiin jotain rakeitakin. Hevoset olivat hyvin hierotun näköisiä, taivaalta taisi tulla hierovia suihkuja useampikin. Laidunta siivotessani tulin tietoiseksi mitä painaa märkä lanta...

Metsänpoika oli illalla raivostuttavan ärsyttävä pikkujannu joka kiusasi tammasielua huolella ja hartaasti. Koskapa laiskana vainusin oitis tilaisuuden hevosten irtojuoksutukseen, usutin ja yllytin rontteja entistä riuskempaan liikehdintään. Nätit ja matkaavoittavat raviaskeleet molemmilla ja mukavan näköinen tiivis laukka, myös tammasielulla.

Iso-J junttasi kaikki loputkin jykevät paalut hevosaitausta varten maahan. Tuloo hieno ja komia! Ei muuten ole mikään kerjätyn näköinen riukuaita vaan ihan uskottava. Ja käsittääkseni hevosenpitävä.

Illalla piti päästää yksi Wanhan liiton rouva vaivoistaan, lehahti taivaalliseen kanatarhaan muiden siipiveikkojen parveen. Tänään taitaa olla lähtökiidossa seuraava. Ne ovat oikeasti jo kananelämänsä ehtoossa. Nyt pitäisi löytää neljä Isa Brownia tilalle, ne vaihdetaan mieluusti chabotipusiin. Että puskat suhisemaan ja telefoonit laulamaan. Kanakauppoja olisi tarjolla.Vappu(naamari)

Tänään olen jo aamusta istunut kuulemassa analyysiä pikkubisneksestäni. Nyt olisi kuulema järkevää vaihtaa yhtiömuotoa. OMG, haiskahtaa byrokraattiselta ja sitten menee jo työksi ;-)
Pitää nyt Juhannuksen aikaan syventyä tekemään ajatustyötä ja pohtia mikä minusta tulee isona.

Toisaalta olisi houkutteleva ajatus heittäytyä vapaaksi taiteilijaksi. Mutta kun näillä mun kirjaillisilla ansioillani ei vielä kustantamoja kyykytetä eikä kuvaräpsyillä kantsi kehuskella... Että herätys todellisuuteen ja elämän realiteetteihin. Harva maksaa asuntolainansa haaveilemalla.

Juhannusblondi, Neiti Elovena

Juhannustakin taitaa tällä viikolla tyrkkiä. Meille ei ole kuulema tulossa, vielä ainakaan, juhannusvieraita. Eikä tuttujakaan. Aika omituista jos ihan omalla koplalla ollaan. Pelkäävät arvatenkin kaikki, että meillä joutuu oikeasti töihin ;-) Niin joutuukin!

Pitää vielä kerran kommentoida Inkoon iloisia asioita, iso kivi vierähti sydämeltä kun Herra V-R laskeutui takaisin kotitilan tantereelle. Älyttömän hieno homma. Olkoot tuulet suotuisat ja paljon lisää uusia aamuja Hienolle Hevoselle.

Kokeilen kuvalatausta uudelleen joskus illemmalla, olisi ensimmäiset pionitkin valmiina kuvattavaksi ja sitä myötä esiteltäväksi. Sinänsä merkeleellistä, kotikylän taimistolta kaksi vuotta sitten ostetut pionit ovat vähäpätöisen pieniä. Mutta tanskanmaalta tilatut pukkaavat kukkaa jo ensimmäisenä kesänään.

Maamon ruusu, tunnistamaton ihanuus

Pessimisti minussa supisee jotta ne tanskan pionit kukkivat nyt ihan hulluna, kuin viimeistä päivää... ja kupsahtavat sitten ikiuneen. En ihmettelisi. Onnistuttiin murjomaan Olga -päärynän latva katkipoikki. Toivottavasti Olga on Onnekas ja älyää vaihtaa piikkipaikan pitäjää viereiseen versoon.

Suunnittelin muuten jo Titan innoittamana avaavani blogiin lisäsivuston: Suurimmat munaukset ikinä, pihalla ja puutarhassa. Sinne kootut törpöntyöt niin remontissa, ruuanlaitossa kuin pihatöissäkin. Ei aineistoa puuttuisi. Kehitellään ja katsotaan rohkenenko moiseen. Inhorealistinen itsensäruoskimisen häpeäpaalu, sehän sopisi suomalaiseen huumorintajuun?

Nyt on syytä ruoskia itseään töihin, pari tuntia vielä!

Veera yrttimarinadissa

12 kommenttia:

 1. Voi voi, Nelson viruu tautivuoteella :-( Pikaista elpymistä sinulle kuomaseni. Soitellaan ja päivitetään statuksia juhannuksen aikoihin!

  VastaaPoista
 2. Justnäin, housut repes! Oikeasti, pienyrittäjä repi juuri pelihousunsa. Kumarruin tutkimaan yhden saapuneen laatikon sisältöä ja runts, haaroista ratki. Se siitä onnistuneesta painonpudotuksesta sitten :-(

  Taisi tulla lähtö varmarikangashousuja myyvään kauppaliikkeeseen.

  VastaaPoista
 3. Elä sie, ystävä hyvä, pelihousujais revi rikki ; )

  Kiitos V-R:n muistamisesta, vien terkkuja pollelle.

  Eilen illalla harjailin hellästi toipilasta, selvitin muhkean hännän ja nypin Hyvinkään tuliaisina kotiin asti matkanneet purut pois "outiheiskasmaisesta" viritelmästä ; )

  Hirnu tietänee mistä puhun ; )))

  Meilläkin juhannus menee kotona lallatellessa. Ei kiiru mihinkään, ollaan vaan ja ihmetellään. Ja välillä raavitaan hevoisia : ))

  VastaaPoista
 4. Nemppa kävi lääkäritädin tykönä ja loppuviikko sairaslomaa, lepoa, rauhaa, nestettä. Tänään jo vähän parempi, iltaa kohti alkaa toki väsyttää. Palaillaan!

  VastaaPoista
 5. Nempalle toipumista!

  Hyvä ja pitävä hevosaitaus on erittäin kannattava satsaus tulevaisuuteen. Nitan kokemuksia ajatellen - ehkä teidänkin olisi hyvä laittaa ns. varalta ylimääräinen karsina? Nitalassakin se oli aikansa varusteiden jemmapaikkana - kunnes tuli tarpeeseen. Lampaitahan teillä menee kolmanteen karsinaan, mutta lisempää... ns. kasvunvaraa...

  Syksyn fiiliset oli tänäään vastassa aamulla. Kylmää, kosteaa ja sateista. Ja perin pilvistä. Ei tästä sen kummempaa ole tullut. Tuuli on rieponut kuivat oksat puista - onneksi tuin kaikki pienimmätkin pionit.

  Huomenna on luvassa iltapäivästä myrskyä ja sadetta. Sitä ootellessa olen siivonnut. Viimeksi siivosin kunnolla äitienpäivää varten. Nyt on vastassa juhannus... mutta huolettaa kun seuraaviin kuukausiin ei ole laitettu mitään juhlia. Eli pakollista syytä siivota. Näillä näkymin seuraavakasi siivotaan lokakuun lopulla kuopuksen synttäreille.... kuulostaa pahalta. Pitää luottaa pms-päiven siivouttavaan voimaan.

  VastaaPoista
 6. Titalla on loistava asenne huushollaukseen... ;-)

  Sain nyt sitten noita kuvia vihdoin latailtua, paljon jäi varastoonkin. Yritin niin tulittaa hevosia kohti, tavoitteena kelpo kuvat sukuposti.net -sivustolle. Mutta ei, meidän possut muistuttavat kaikissa kuvissa lähinnä turkkilaista kaivoshevosta (Seijan osuva kuvaus vuosikkaista varsoista) joten ei noista vielä taida herua isompaan jakeluun yhtään kuvaa.

  Sateita oli meilläkin, pieni tuulimyrsky pyyhälsi yli muttei onneksi kaatanut puita eikä tehnyt isompia tuhoja. Aika haipakalla paineli itään.

  Nyt on saunan jälkeen sopivan löysä ja laiska olo. Huomenna olisi jokunen tunteroinen töitä, sitten kauppahallin juustopuodin kautta torpalle Juhannuksen viettoon. Enkä tosiaankaan aio siivota.

  Ikkunoiden pesukin odottaa edelleen sitä suurta inspiraatiota. Sitä paitsi, aivan hukkaan heitettyä nuoruutta olisikin nyt hinkuttaa ikkunaklaseja puhtaaksi. Joka ikinen poka hiotaan ja maalataan tänä kesänä. Siinä hoituu pesutkin samalla. Laiskuudelle pisteet, ei ois kantsinut keväällä pestä ;-)

  VastaaPoista
 7. Hah, se outiheiskasperuukki oli hieno! VeeÄrrälle lähetän postia heti nousuviikolla!

  VastaaPoista
 8. Katkera takaisku, ei ole tuo pioni Many happy returns. Se on kerrottu ja tuo on niin simple kuin olla voi... t. Hirnakka

  VastaaPoista
 9. Oletko ostanut pionia Scarlet O'hara? Näyttäis vähän sille...

  Jussin siivot alkaa olla selvitettynä. Maestro haki kaupungista päheen kaasugrillin. Kiva palapeli koota... mutta kyllä se siittä valmistuu. Varasin jääkaappiin muhkean setin harjoittelukappaleita. Voi olla että ekaksi syödään vähän kittanaksi "kypsyneitä" ennen kun yhteisymmärrys masiinan ominaisuuksien kanssa löytyy. Mutta minkä tahansahan voi huuhtoa viinillä alas....

  Sunnuntaina olis hääpäivä. Sitä varten tuo viimeisillä hienouksilla varustettu grilli tänne varmaan on haalattu.... Mutta kyllä minä tykkään - kesällä hellan ääreen linnoittautuinen on erittäin tylsää puuhaa. Nyt voi heitellä uudet potut kiehumaan ja samalla kannen alle lihat/kalat/whatever kypsymään. Salaattia vaille valmista syötävää samalla kun vaikka kitkee penkkiä.

  VastaaPoista
 10. Nyt en jaksa enää kirjailla päiväkirjamerkintää. Kenties huomenna. Riuska rupeama pihalla ja kaksi lasia valkoviiniä aikaansaavat mukavan raukean olon...

  Ennätin kyllä kauppahalliin ja haukkana vartioin omistamaani Piave -juustokannikkaa. Se on ylihyvä! Mutta en muistanut kaahata tervamönjäkaupan kautta. Ja aitanauhaakin tarvitaan uudet rullat. Hepat siirtyvät taas naapurin puolelle kesäduuniin. Kunhan ensin aidataan työmaa.

  Jääkaappi pullistele lohta, perunoita, lihaa... huomenna syödään hyvin.

  Titalaan onnittelut uuden grillin johdosta!

  VastaaPoista
 11. Ai joo... en ole ostanut Scarlettia... ton lapussa lukee selkeästi Many Happy Returns. Viereinen istuja pitäisi olla Karl Rosenfeldt (tai jotain) ja se on kadonnut... Ne ovat kyllä perin pottumaisia kavereita noi peijoonit.

  VastaaPoista
 12. Pionidepressiota ilmassa? Aina ei mene kaikki kuten sarjakuvissa.... monta katkeraa pettymystä on vallan pitänyt paikata uusin hankinnoin... ja sitten taas suu messingillä.

  Majakarilla on tulossa kaikkien aikojen pionivuosi. Viimeinkin... on tätä saanut odottakin moooooonta vuotta. Samoin liljavuodesta tulee aivan huikea. Jos ei harmaahome ehdi ensin... kosteaa ja lämmintä - silloin harmaahome iskee. Se katala tappaa verson ihan juuri kun sen nuput olis auenneet. SE jos mikä syö hermot riekaleiksi. Just kun näet kuinka upea kukinto tuleekaan - kaikki lakastuu. Ihan sama kärhöjen lakastumistaudin kanssa. Että luonto osaa vittuilla kyllä... puutarhurille.

  Tämän syvempää sanomaa miettiessä poistun takavasemmalle ja tuijotan konjakkilasin pohjan läpi valaistumista siitä, miksi puutarhurin elämä on joskus niin kovaa...

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com