perjantai 24. kesäkuuta 2011

Johannes, Juhani, Jussi


... ja moni muu viettää tänään nimipäiväänsä. Onnittelut heille ja hyvää Juhannusta kaikille!

Torpan Juhannus näyttää  kuluvan arkipuuhien parissa. Äitikullan etuverannan työmaa on hyvällä alulla, Iso-J ja Harriserkku kuorivat maata. Sovittiin, että kuudelta keskitytään grillauspuuhiin ja kesäillan viettoon. Sääkin on mukava. Sininen taivas, jokunen pilvenmöhkäle ja mukavasti etelänpuoleista tuulta.

Sain siivottua hevosvoimien laitumen, kertaalleen syötyä heinää on kärrätty neljän kottarillisen verran jatkojalostumaan. Yritän vielä tänään kipaista uuden laidunlohkon ympärille kepit ja nauhan, huomenna siirrettäisiin pollet siihen. Sitten aidataan iso ala naapurin puolelta (itsepähän pyysivät) ja päästään hyvällä omallatunnolla laudoittamaan isoa hevostarhaa.


Monimutkainen projekti tuo hevosten aitaussysteemi. Mutta älyttömän kätevä kun hevoset itse putsaavat tarhansa.

Koirat näkyy kahtena, kaksi ruskeaa resupekkaa läähättää, juoksee, nylkyttää ja läähättää lisää.  Tupaterrieri sai juhannusvieraakseen nuoren kaupunkilaishöntin ja hupia piisaa. Juhannuksena voisi toki ottaa villahousut pois myös koiralta.  Laiska trimmaaja soimaa itseään ja toteaa, että tämä tuli taas kerran niin yllättäen...


Eipähän tässä oikeastaan muuta, Nasse näyttää mallia: sorkat suoraksi ja kroppa rennoksi.
Hauskaa ja leppoisaa Juhannusiltaa. Viisaasti vesillä ja ohkaisia siivuja!

9 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Tiedoksi, poistin ylläolevan kommentin. En sensuurin vuoksi vaan syytä siitä, että en ole varma haluanko pakistaniin viittaavan mainosrobotin hyökkivän tänne.

  Tita, olen mielestäni tunnistanut Maamonruusun Pohjolan Kuningatar -nimiseksi. Jos tahdot, voit vielä tämän kuvan linkittää. Aika selkee homma! Kiitos avustasi.

  Nyt käyn sukimassa hevoset juhannuskuosiin ja siirryn sitten rakentelemaan kevyttä kesäbuffetia.

  VastaaPoista
 3. Hyvää Juhannusta ja olkoot grillaamuksenne onnistuneempia kuin täällä meillä :D. Uuden kaasugrillin ensikäytössä tuli vähän harjoiteluta. Possupihvit olivat kuivia kittanoita. Seuraavaksi kokeillaan kuinka se savustaa lohta. Lohta ei nyt saa kuivatettua... eihän?

  Nauttikaa Juhannuksesta, kohtuudella - sanovat vanhat ja viisaat.

  VastaaPoista
 4. Tämä teki suuren rikoksen ja klippasi meidän kultaisen. Loppui muuten se lattioiden kuorrutus kultaisen karvoilla. Johan siihen menikin aika totaalisti hermo...Mutta perustelen tätä myös sillä, että kaipa sitä koirallakin on vähän vilpoisempi kun on vähemmän turkkia päällä. Onhan..?
  Oikein mukavaa Juhannusta Torpalle ja kaikille muillekin täältä aurinkoisesta Loviisasta!

  VastaaPoista
 5. Mukavaa Juhannusta Nemppalasta! Nelson on back in business again, vei kylläkin yllättävän monta päivää. Kiitos Nita VR:N kuulumisista ja Titalle juhannusterveisiä! Palaillaan!

  VastaaPoista
 6. Heipähei, Tita, Pauliina ja Nelson ynnä muut nimettömänä pysyttelevät lukijat!

  Täällä syötiin paremmin kuin hyvin, mehevää ja makoisaa. Nyt kyllä kiinnostaa miten sen Titan lohen kävi...?

  Ruuan päälle minuun ja Harriin iski hepuli ja niinpä me laitettiin hevoset pikkusiivulle ja kerättiin ison laitumen kepit kainaloon. Sitten ne kepit levitettiin nauhoineen päivineen uudelle, isolle alalle. Iso-J kulki peräsässä ja mourusi työleirin huonoja oloja...

  Huomenna hevoset pääsevät uudelle kesätyöurakalleen. Aivan loistavaa, laitumia on näillä näkymin enemmän kuin tarpeeksi kahdelle hevoselle.

  Kaupunkilaiskoira jäi Metsänpojan rynnistysreitille ja kinkkaa nyt takajalkaansa... toivottavasti menee levolla ohi ja ainoa kolhu jää itsetunnon puolelle.

  Edellisessä postauksessa Tita mainitsi omalla ihanalla tavallaan pionidepression... joo on se just sitä! Pahuksen pionit... sitä niin hullun kiilto silmissä odottaa Tietyn Himokkilajikkeen kukintaa ja plääh... se ei ookaan se mitä piti. Vaikka ihanahan tuokin on mikä mulle tuli Many Happy Returns' n tilalle. Mutta silti... se ei ole se mikä piti ja se mitä odotin. Huoh.

  Nyt taitaa olla aika syventyä hetkeksi lehtipinon antiin. Onhan tälle illalle jo liikehditty laitumessa kaikenlaisten yrttien seassa. Oli siellä sen seitsemän sorttia erilaisia inisijöitä ja verenimijöitäkin seurana.

  Yö on lyhyt... kirjaimellisesti. Onneksi huomisen hommia on tehty jo tänään eli jää aikaa kenties ihan vaan laiskotteluunkin.

  VastaaPoista
 7. Juhannuksen jatkoja kaikille : )

  Aloitin aamuni V-R:n kanssa hiljaista kylätietä käppäilemällä ja antamalla herkkusuun napsia tien laidasta sateen raikastamia yrttejä kitusiinsa.

  Erityisesti pujo ja takiaiset näyttävän olevan poppis-lajikkeita ja sulavan toipilaan suussa ?

  Pellosta niitettävä timotei, apila yms. menevät nekin kyllä alas ihan kiitettävästi, mutta kyllä V-R kiittää ja kumartaa kun pääsee itse valkkaamaan tien laidasta suosikkinsa.

  Aikaisemminkin melko "puhelias" hevonen on sairastupameininkinsä myötä muuttunut varsinaiseksi "moottoriturvaksi" ; )

  Tarinaa piisaa kaikille ohikulkijoille ja mun siluetin ei tarvitse kuin vilahtaa pollen verkkokalvossa, niin johan alkaa hirveä hörinä : )

  Onneksi hevosten aikakäsite on ilmeisen erilainen meihin ihmisiin verrattuna. Jos V-R tietäisi koppihoitojaksonsa pituuden, niin voi olla että se protestoisi asiaa hieman... : )

  Itse vietin vaihtoehtoisen juhannusaaton. Tallin perusselvityksen yms. häsläämisen ohella käytiin Siuntiossa kuntosalilla. Oli muuten tilaa !

  Harvemmin sitä saa tyttären kanssa kahdestaan valloittaa uimapuolen sauna-ja peseytymistilat ! Eipä ollut ruuhkaa ei.

  VastaaPoista
 8. Mukavaa Juhannuksen jatkoa kaikille! Kiva kuulla VR:n toipumisesta. Voin niin kuvitella kauniin ja rauhallisen Juhannuspäivän aamun ja kaksi ystävystä käpöttelemässä kylätiellä, hiekka rapisee ja kaviot napsahtaa tien pintaan rauhallisesti. Välillä pysähdytään nappaamaan suullinen hepan herkkuja. Mikä voisi olla kesäisempää. Nemppalassa on seurattu Minea B:n etenemistä LPGA:n kilpailussa tv:stä, tsemppiä Minnille! Muuten täällä on topilaana laiskailtu ja vain oltu ja ihmetelty, edes pallojahti ei sadekuurojen välissä tänään nappaa. Huomenna sitten ehkä...

  VastaaPoista
 9. Hauska kuulla VeeÄrrän kuulumisistakin. Moottoriturpa ;-)
  Ja toivottavasti Nemppa pääsee pallorallin makuun. Täällä pääsisit muuten käppäilemään hevosystävän kanssa pellonreunoja pitkin... tervetuloa vaan heti kun se aikatauluihisi passaa!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com