keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Sitä sun tätä, sinne sun tänne


Helleviikko jatkuu, aivan uskomattoman suloiset suvisäät. Aamuvarhaisella kirmasin avaamaan kanalan luukkua, eikä yksikään helttapää suostunut tulemaan ulos. Lymysivät viileässä ja hämärässä. Meidän wanhan liiton rouwat eivät ole niin eksoottisia eläimiä, että nämä äärimmäiset sääolot heille sopisivat.

Tipulasta sen sijaan lehahtaa sakkia taivaan tuuliin jos oven avaa yhtään huolimattomammin. Täytyy kiireesti ratkaista ulkoilutarhan laajennus että kaikki saavat osansa kesän iloista.


Hevosilla on rankkaa ja kyseenalaisia kesäiloja. Sääskiä, mäkäröitä ja ties mitä verenimijöitä on laiton määrä. Eilen tehtiin iltarutiinit väärässä järjestyksessä, ruoka ensin ja myrkyt sitten. Joten kun taapersin laitumelle puoli kymmenen maissa, minua vastaan juostiin lisättyä ravia. Vaikuttavan näköinen parivaljakko. Jota ei nauramatta katso. Metsänpoika on ruokottoman läiskikäs pikiöljyliemien sumuttelun jälkeen ja tamma muutenvaan pöljä. Ja mahanalustat mustanaan örkkejä.

Täytyy koettaa löytää jokin vähemmän värjäävä hyönteiskarkote. Jos joku lukijoista moisen tietää, pliis vinkatkaa!

Eilen torpalle saapui lainalapsi, kaupunkilaistyttö Espoosta. Voi sitä hihitystä ja kikatusta joka kaverusten jälleennäkemisestä seurasi. En raaskinut hätistellä heitä heti yöpuulle, nukkukoot tänään pitkään. Viimeisiä viattomia lapsuuden kesiä, kohta joutuu vääntämään festarikeikoista :-(

Elli sen sijaan hankkiutuu hyvää vauhtia hankaluuksiin. On jo kaksi yötä koikkelehtinut ulkona. Harmaa paksu häntä vain heilahtaa kun neiti loikkii uusiin seikkailuihin. Ja väistämättä, törmää jossain vaiheessa kollipoikaan. Lähiseudun kollit ovat ns. konsulttiosastoa mutta ainahan jostain löytyy semmoinenkin joka on väistellyt lääkärin saksia onnekkaasti.


Kiteen kukkaispojat ovat kilttejä homeboy -tapauksia jotka arvostavat pehmeitä petejä enemmän kuin öisiä seikkailuita.

Tänään on hitusen lyhyempi työpäivä mutta juostavia asioita on taas paljon. Kananruuasta lampaiden kivennäiseen, hevosten kauroista koiranruokaan... eikä tietenkään kaikkea saa saman katon alta.

Muistakaahan hakeutua varjoon ja pitää nestetasapainosta huoli! Kylmä sangria ja tapaslautanen tekisi terää ;-) Taitaa olla aika kantaa kalusteet Torpan Tavernaan ja siirtää koko lössi ulkoruokintaan...

Deal!

6 kommenttia:

 1. tämä ei värjää;)
  http://www.horsepro.fi/alakat/165/

  keskustelua aiheesta
  http://www.petsie.fi/forum.php?fid=2037

  VastaaPoista
 2. Thänx, Anonyymi. Tuostapa en ollut tietoinen laisinkaan. Kipaisin jo agrista Flystaria, toivottavasti on tehot hintaa myöten.
  Pitää kurkata myös tuo keskustelu, sieltä varmasti selviää monta muutakin asiaa (enkä ole tuommoisesta foorumistakaan kuullut, minä pussinperällä elävä).

  Ja taas jaksaa... jaksaa jaksaa...

  VastaaPoista
 3. Kyl toi kissa näyttää tietävä parhaat helleppäivän nauttimistavat!

  VastaaPoista
 4. Ei onnistu mikään työnteko näillä lämpötilalukemilla... ei sisällä eikä ulkona. Nyt alkaa vähän viilenemään, mutta sääsket kuppaavat ansioikkaasti.

  Mutta kesä on kukkeimmillaan! Tosin kaikki etenee pikakelauksella, mutta pitää nauttia joka hetkestä! Ei mene kuin hetki, niin pakkanen paukkuu taas nurkissa.

  VastaaPoista
 5. Hrrr, Titan viimeinen lause masentaa... ja niin totta. Mutta nyt nautitaan pahus vieköön kesästä. Kärräsin laitumelta kaksi äärimmilleen pakattua sontakärryllistä pois (mitä kärpäsenpesäkkeitä!) ja kaksi jättisaavillista raikasta vettä. Imuttavat norsun lailla ja hyvä niin.

  Ei muuten potuta noi arkirutiinitkaan yhtään kun tarkenee hellevaatteissa. Toista se on sitten lokakuun loskarallin aikaan.

  Voikukat ovat vaihtuneet yhdessä yössä haituvapalloiksi. Kohta on korvatkin täys niitä höytyviä.

  Iso-J jytkää pihalla kivihommissa, uuttera poika.

  VastaaPoista
 6. Tavernan kalusteet ovat vielä(kin) talviteloillaan. Ei veny ei... ehkä sitten ensi kuussa siirrytään ulkoruokintaan.

  Sauna on pelto-orjan paras kaveri! Siellä saavat rauhan örkinpuremat ja piinatut lihakset.
  Ja kun Ellineitikin suvaitsi pyrkiä kotiin, voidaan kuitata Torpan nuppiluvun täsmäävän.

  Nyt ihan pieni iltapala ja sitten unille.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com