perjantai 3. kesäkuuta 2011

Onpahan mitä vanhana muistella


Kas näin, torpan Vanha Armo kuittaa itsensä keski-ikäisten kerhoon. Nuorimmainenkin on jo toisella kymmenellä. Sankarityttö sai toivomansa aamiaisen sänkyyn tarjoiltuna ja kakkuun kymmenen kynttilää. Sivuhuomautuksena, kakun pinnalla oleva valkosuklaaraaste näyttää aivan juustoraasteelta *yrks*

Täyttä elämää tässä saa elää, ihanaa! Onneksi ei aivan maitohapoilla sentään, vaikka täysillä mennäänkin.
Aamulla piti oikein miettiä, onko kaikki eilisen aikana tapahtunut oikeasti totta vai vain mukava uni. Joo, hulmuharjat löytyivät laitumelta, bäbättimet mäikäsivät nurkan takana ja kukot lauloivat aivan yhtä epävireisesti kuin ennenkin.

Herkkä Heidinkukka

Jos mulle olisi joku sanonut pari vuotta sitten,  että pikkukiesini akku on hevosten sähköpaimenen virtalähteenä, olisin varmaan hihittänyt itseni tärviölle.

Katsotaan nyt miten pitkään tämä elämäntapa jaksaa ilahduttaa, veikkaanpa että marraskuussa voi jo vähän hymy hyytyä... Tässä sitä nyt kuitenkin ollaan ja ootellaan, että taivas putoo niskaan. Toisaiseksi tuli vain pala taivasta ja sen kanssa voin kyllä elää ;-)

Asiantuntijaraati

Tänään olen hankkinut keritsimet, ukkosjohtimen aitaan ja lampaiden nuolukiven. Elämään on tullut uusia, mielenkiintoisia alueita. Enpä olisi uskonut, että maatalouskaupan tuotekuvasto on mielenkiintoisempi kuin uusin Gloria.

Tänään illalla kotikaupungin laulurinteelle kokoontuvat Karjalan laulumaiden alakoululaiset laulamaan niin Suvivirren, Haitaribussin kuin Karjalaisten laulunkin. Luultavasti kympin uutisten loppukevennys ainakin mainitsee asiasta. Suomen Suven avaus on täällä tärkeä perinne ja jää taatusti lapsille mukavana muistona eletyn elämän muistojen reppuun.

Carneval de Nice

Torpalle lehahtavat tänään myös Iso-J:n vanhemmat ja mainio velipoika. Kivakiva ja taas saatiin hyvä syy täräyttää grilli tulille. Perilliset tosin esittivät eilen toivomuksen, että olisi kiva syödä joskus vaikka pizzaakin eikä aina vaan grillipihviä. Lohduttelin heitä sillä, että talvella saavat syödä Saarioisen gurmeeta, äiti ei jouda kokkaamaan kun tilusten nuppiluku alkaa vaatia ajankäytöllistä akrobatiaa.

Huominen vapaapäivä vaihtui ainakin osittaiseksi työpäiväksi, työntekijällä kuume ja kurkkukipu eikä silloin tulla töihin. Jotenkin en enää osaa hämmentyä, enemmänkin olisin ihmeissäni jos vapaapäivä edes etäisesti muistuttaisi vapaapäivää.

Joku vuokko, Tita kertoo myöhemmin mikä... HÄMYVUOKKO

Toivottavasti jostain välistä löytyy pikkuisen aikaa tutustua Lillaniin, siihen pieneen. Eilen näin vain pienen ruskean, kiivasta laukkaa revittelevän kiireisen kavioeläimenpoikasen. Vauhdikas on, erittäin. Suoritushevonen parhaasta päästä. Jäädäänpä odottelemaan, että kykyjenetsijät löytävät tänne raukoille rajoille ja keräävät multilahjakkaan hevosen kyytiinsä.

Nyt vielä loppurutistus oikeita töitä, tänä iltana olisi minullakin vakaa aikomus nähdä kotitorppa ennen iltahämäriä.

Pässipoikia ujostuttaa

8 kommenttia:

 1. Korostetaan vielä kerran, nuo kuvien Kainuun harmas -rotuiset lampaat EIVÄT asu torpanmäellä. Tuommoisia pässipoikajengejä nähtiin eilisellä verkonhakureissulla.

  Äitikullan bäbättimet ovat asia erikseen ja heitä kuvataan sitten kun on sitä joutoaikaa...

  VastaaPoista
 2. Hauskannäkösii päkättimii, vaik ei teilpäi asukkaa... :)

  VastaaPoista
 3. Oikein kelpo päivähän tästä tuli ja työntäyteinen iltapuhde. Siivosin laitumelta kärryllisen tuoretta jytymiittiä ja hevoset ovat saaneet örkkimyrkyt yöllisiä terroristeja vastaan.

  Siellä ne kaksi onnenpossua nojailivat toisiinsa ja rapsuttelivat toisiaan antaumuksella. Minäkin sain osani turpaterapiasta -ja ruohovihreän nutturan.

  Huomenna perilliset saavat lukukausitodistukset ja se on sitten lapsosilla loma!
  Nyt hetki hiljaisuudesta nauttimista ja sitten taitaakin olla tattis ja tasaraha.

  VastaaPoista
 4. Mä jo luulin, että teille oli muuttanut vähän isompikin bääbää-jengi :-) Olis hevosilla ollut ihmeteltävää ja kissoilla kummasteltavaa.
  Aika ihanalta näyttää ja kuulostaa tuo teidän homma. Yritä nyt vaan vähän vielä löytää sitä "omaa aikaakin" - mitä se lie sitten onkaan....ehkä se hetki kun saa ihan itsekseen korjata sähkölankoja? :-)
  Tää tekee nyt vaan tällaisii pikaisia kommentteja ja niitäkin harvakseltaan. Olen perhana joutunut välillä tekemään töitä enemmän kuin olin todellakaan ajatellut. Sinällään positiivinen juttu tietty, että kiva on kun pyydetään ja suositellaan, mutta ajankäyttöön se tuo tiettyä haastetta lisää.

  Vaan minäpä olen tänään tehnyt tänään elämäni ensimmäiset oikeat laukanvaihdot. Siis sellaiset oikeat kouluratsastuksen vaihdot, puhtaat ja hyvät. Pienet on ilot, mutta tällä menen taas pitkään. Ja on se meidän oma kimokin parantunut ihan älyttömästi, mutta kun ei anna mitään ilmaiseksi, niin en aina osaa riemastua kaikesta hyvästä kun vastapainoksi on välillä suht paljon vaikeaakin. Nuo vaihdot teki tänään mun kanssa puolieläkeläinen entinen maajoukkueponi. On se hienoa päästä ratsastamaan hienolla hevosella eli isolla ponilla tässä tapauksessa. Hetkittäin sitä tuntee itsekin osaavansa. Ja niillä hetkillä elää pitkään. Kunnes varmaankin huomenna jälleen pudota mätkähdän mahalleni, kun on kimon kanssa valmennus erään aika tunnetun, vihtiläisen koulutuomarin silmien alla. Totuus iskenee vasten naamaa siis huomenna taas puolen päivän aikaan :-)

  Vaan Torpalle terveisiä ja hyvää oloa. Ja joo joo pitäis muuten nähdäkin!!!

  VastaaPoista
 5. Vastaus on Hämyvuokko. Valkovuokon sinivioletti muunnos.

  Hieno vapaapäivä ollut tänään, kamalasti olen istuttanut purkeista maahan perennoja. Ja illalla olin pakotettu ostamaan lisää, kun purkkiarmeija meinasi huveta vähäiseksi. Hullun hommaa.... hullun hommaa - mutta halvatun hauskaa!

  Huomenna meilläkin tenavat kuittaavat itsensä kesälomalaisiksi. Että aukeaa ne kesälaitumet täälläkin!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tita, muistelin jotain tuollaista mutta kiva kun vahvistit. Nätti pieni tupsukka tuossa torpan päädyn keräilyeräpenkissä asustaa.

  Ja just noin se taitaa mennä, aina pitää olla muutama purkki istutettavaa. Mulla ei onneksi ole paljoa, Äitikulta on tehokas apu.

  Paplulle etähali. Kyllä puhdas laukanvaihto leijuttaa, pitkään. Niitä pieniä hohtohetkiä joita ratsastusharrastus sangen kitsaasti jakelee. Talleta tunne lihasmuistiisi, sitä haet aina uudemman kerran. Kun nyt kerran tiedät miltä puhdas laukanvaihto tuntuu. Hyps ja hyps, kauniisti ja rytmissä.

  Ja miten ihanaa, että saat välillä ottaa tuntumaa opetusmestareihin. Ne ovat kullanarvoisia veivaajia.

  Olen hengessä mukana puolilta päivin.

  Nyt taidan ottaa sitä omaa aikaa ja maleksia hetkeksi laitumen laidalle. Otanpa tilkan valkoviiniä mukaan.

  VastaaPoista
 7. No johan, älä Hirnakka ihmettele edellistä..olen kyllä täysissä ruumiin ja hengen voimissa, Blogger ei vain ole suostunut moneen päivään yhteistoimintaan ja olen ollut vähintään fedup. Joten tein testin ennen epistolan kirjoittamista, katsotaan kuinka tälle käy. Juniorille onnea TUHAT KILOA, samoin herrasväki Pitkänaamoille onnea uuteen kotiin tai paremminkin laitumelle kai tässä vaiheessa. Kulunut viikko hurahti Kuopiossa ja Isolla Kirkolla..nyt olen ladannut akkuja kotona ja vähän pallojahdissa. Palaillaan!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com