sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Toukokuun toinen sunnuntai



Uskomatonta miten nopeasti Äitienpäivään on tultu.
Korona kirittää ilmeisesti myös kalenteria vai onko se sittenkin niin, että aika rientää kun on paljon tekemistä.

Kuluneella viikolla olen päivittäin joutunut tekemään valintoja sisä- ja ulkotöiden suhteen. Repsottavasta ja sekaisesta kodista päätellen valintani on selvä. Eikä kovin yllättävä.
Sama tahti jatkunee tulevinakin viikkoina, ei haittaa minua yhtään.

Jollekin pilviselle päivälle on kyllä lukkoon lyötynä ikkunoiden pesua.
Tällä kertaa saan Iso-J:n avuksi sillä sisälle avautuvia yläikkunoita en enää ryhdy yksin pesemään. Edellisellä kerralla pahuksen painava ikkunan karmi rojahti ranteelleeni koko painollaan ja ranne oli sanalla sanoen romuna pitkän aikaa.
Koska mies rientää apuun, hänellä on siihenkin hommaan työtä helpottava kone, höyrypesuri.

Tänä keväänä ei ole juhliakaan. Seuraavan kerran täällä skoolataan ylioppilaalle joulukuussa ja siihen mennessä on taas löytynyt aikaa sisätilasiivouksellekin, oletettavasti.

Tänään vuosia täyttävää Seniorikansalaista juhlitaan pienimuotoisesti omalla porukalla ja tietysti vietetään äitienpäivää. Juhlan kunniaksi istutan rusokirsikat. Perinteisesti äitienpäivänä on täällä käkikin kukkunut.

Oikein mukavaa sunnuntaita ja äitienpäivää kaikille joiden elämään äiti jossain muodossa kuuluu tai on kuulunut.



6 kommenttia:

  1. Ostin pari vuotta sitten höyrypesurin ikkunoita varten. Kerran pesin sillä ikkunat ja sitten palasin perinteiseen tapaan. Ihan näppärä vekotin, mutta sopii ehkä paremmin Ukkokullan käyttöön.
    Kyllä niitä sisätiloja ehtii siivota sateella ja talvella. Rytmitän omaa aikatauluani paljolti sään mukaan, jos vain mahdollista. Kun on kaunista, pyöritään pihalla. Kun sataa, pureudutaan kodin rästihommiin.
    Tästä tuli nyt tällainen etä-äitienpäivä. Parin metrin etäisyydeltä käytiin äitiä ja anoppia huhuilemassa. Näkihän sen naamasta, ettei ollut mieluista toimintaa, mutta enpä halunnut olla ihminen, jolta vanhus mahdollisesti viruksen saisi.
    Mukavaa äitienpäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miehiä varten ne taitaa noita pienkoneita kehitellä. Minä pesen fairy-etikkavedellä, pesköön mies yläikkunat koneellaan.

      Taitaapa viikko alkaa sisähommissa, täällä aurinkoinen ja lämmin päivä kääntyi tuuliseksi ja pilviseksi illaksi ja huomenna sataa. Kaikenlaista onkin jo kertynyt sen ikkunan pesun lisäksi.

      Äitikulta sai täällä hurjasti puheluita, koko pieni sukumme taisi hänen synttärinsä muistaa. Me toimimme kukkalähetteinä ja kiikutettiin monta kukkatoimitusta hänelle. Oli ilmeisen tyytyväinen eli ei ehkä elämänsä kurjin syntymä/äitienpäivä.

      Vastuullisuuskin on välittämistä, viruksen välttäminen viisautta. Ehkä ensi vuonna olemme taas 'normaalissa' tilanteessa.

      Poista
  2. Tuttuja valintoja. No, perjantaina oli pakko siivota sisällä ihan kunnolla, kun kuulin saavani lapset (aikuiset) tänne tänään. Hyvä, että jollain porkkanalla tuli välillä tehtyä sisätöitäkin, nyt on mieli siitäkin tyytyväinen. Ikkunat tosin vielä odottavat minullakin pesua ...
    Mieheni äiti 91 v. ja reipas vielä olisi niin halunnut tavanomaiseen tapaan viettää äitienpäivää ja ymmärrettäväähän se on - kun ei edes tiedä, monta äitienpäivää on jäljellä. Yritimme kyllä muistaa eri tavoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi saatiin edes muutama remppakohde täällä kotona finaaliin ennen näitä pihakiireitä. Seuraava remppakohde on pihasauna ja sitä ennen pitäisi saada pihan keväthommat johonkin vaiheeseen. Sisätilojen sipistely täällä kotona on nyt ihan perussiisteyden ylläpitoa ja pyykinpesua. Mihinkään ylimääräiseen ei energia enää ulkotyöpäivän jälkeen riitä.

      Ensi viikko vaikuttaa ainakin alkavan epävakaisena lähes koko maassa. Silloin voi kai hyysätä kylvöksiä ;-) Mukavaa viikkoa sinulle.

      Poista
  3. Minäkin olen tehnyt saman valinnan sisä- ja ulkopuuhien suhteen. Huomiselle on ennustettu vesisadetta, mutta silloin on myös työpäivä. Ehkä siinä välissä kuitenkin ehtii jonkun nurkan siistiä, ettei tarvitse ihan hirveässä sekamelskassa asua. Ikkunatkin pitäisi pestä... tai siis isännän pitäisi pestä ne ostamallaan pesurilla :D Hyvää äitienpäivän iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohtalotoveri :D
      Meillä kertyy kummallisia läjiä ja pinoja sisätiloihin, se on kai sitä vie mennessäs, tuo tullessas -ajattelua kun noita lähtövalmiita pinkkoja on kaikkialla. Muistaisi vaan mikä on menossa mihinkin.

      Kolme koiraa ja kaksi ulkoilevaa kissaa pitävät huolen siitä, ettei imuri loju toimettomana. Se louskuttaa päivittäin moneen otteeseen ja on aina lähtövalmiudessa. Sekaisuus on ihan ookoo, likaisuus ei. Näillä periaatteilla mennään nyt kevätkiireiden ajan ja sateella sipistellään sisänurkkia.

      Mukavaa iltaa ja kivaa viikkoa !

      Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com