torstai 7. toukokuuta 2020

Keväällä on helppo olla kiitollinen
Näin keväällä sitä on äärettömän helppoa olla kiitollinen.
Ensinnäkin, toukokuussa voi jo näilläkin korkeuksilla näyttää pitkää nenää talvelle, siitäs sai mokoma kylmä ja märkä vuodenaika.

Toisekseen, jokainen aurinkoinen ja lämmin toukokuinen päivä on ihana yllätys. Aivan sama, onko päivä maantai vai torstai. Jos aamu valkenee aurinkoisena, on ainakin minun hyvin helppoa olla herttaisen huoleton -ja kiitollinen.

Kevään säihin ei ole ladattu sellaista odotusta helteistä, auringosta ja lämmöstä kuin kesäparan kohdalla usein on (pois lukien muuan Heidin outo asenne kesän lämpöjä kohtaan). Niinpä jokainen suunnilleen räntäsateeton päivä jolloin aurinko pilkahtaa on keväällä ihanuutta ja parhautta.

Tämä toukokuinen torstai on ainakin tähän saakka ollut erinomainen.
Aamulla otin vastaan kesän saunaklapit, kaikki on jo sievästi liiterin ovien takana.

Sitten Iso-J kurvasi pihaan ja päästiin lukemaan tiilenpäitä.
Pyörähdettiin nimittäin eilen paikallisen kiviliikkeen pihamyynnissä ja suorastaan kompastuttiin ihaniin punaisiin mukulakiviin. Siellä se minun kasvihuoneen edustani oli!

No, joutuu ehkä vähän jumppaamaan ennen kuin saan lämmitellä varpaitani auringon lämmittämillä tiilillä.

Sitten lähdettiin kurvailemaan kohti eteläistä savonmuata.


Olisipa ollut valtavan kiinnostavaa tutustua taimiston valikoimaan silleen ajan kanssa. Ehkä viikko olisi riittänyt. Nyt siihen ei ollut aikaa eikä mahdollisuutta eikä Iso-J:llä harrastuneisuutta joten kiireesti takaisin tien päälle ja kohti etelää.

Seuraavalla stoppipaikalla peräkärryn kyytiin lastattiin muutama järjettömän painava piharuukku ja juuri kun olin poistumassa, katseeni kiinnittyi kahteen outoon möhkäleeseen. Nurinpäin pyörähtäneinä näyttivät ihan merimiinoilta. Tarkemmin tutkittuna olin juuri löytänyt kaksi unohdettua rautaista pataa ja joita ilman en voinut elää. Siispä nekin lastattiin kyytiin. Aivan täysiverinen onnenpäivä !


Savonlinnasta suoriuduttiin nopeasti ja seuraavaksi syötiinkin ulkona.
Silmien edessä suomalainen järvimaisema - sylissä prisman ruokatiskistä valikoitu lihapulla-ateria.
Parisuhdeaikaa puhtaimmillaan, kippisteltiin pepsipulloilla.
Tässä korona-arjessa onkin syöty usein ulkona, noutoruokaa parkkipaikalla.

Oli mukava ajella kotiin heleässä kesäillassa, Iso-J vienosti kuorsasi repsikan paikalla.
Reissussa nähtiin kurkia ja joutsenia, kuovi ja metso.

Itse kuulin ukkometson pulputusta eilisaamuna ihan tuosta meidän takametsästä, siellä teutaroi tätä nykyä hormonihuuruinen kosiskelija. Toivottavasti ei osuta koirien kanssa ihan nokakkain.

Olikin ensimmäinen kerta vuosikymmeniin kun kuulin metson pulinaa, kovin harvalukuisia tuntuvat metsälintukannat olevan. Viimeksi näin metsot soitimella kun isävainaan kanssa vasiten hankkiuduttiin katsomaan. Mukavaa jos nyt yleistyy niin, että täälläkin niitä edes kuulee.

Torpan pihalla peräkärrystä nostettiin viimeisenä päivän jymypotti, kaksi hyvinvoivaa rusokirsikkaa!
Kyllä nyt on elämässä hyvyys vikana. On niin helppoo olla onnellinen, kuten laulussa sanotaan.

Kivaa perjantaita sinulle, missä lienetkin!8 kommenttia:

 1. Oli mukava lukea kuulumisia ja reissustanne. Minä haravoin eilen etupiha. Takapihalta lumi on sulanut nyt paria pientä jäistä kasaa lukuunottamatta ja takapiha on nyt vielä liian märkä haravoitavaksi. Eilen paistoi aurinko ja oli ihanan lämmintä!
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja.
   Nopeasti se maa siellä lämpenee ja kuivaa kunhan lumet on kaikki pois. Kun nyt ei juuttuisi pilvimassa itarajan päälle vaan aurinko paistaisi sinne teillekin.

   Oikein mukavaa viikonloppua sinulle.

   Poista
 2. Äääh, pitikö sinun mainita rusokirsikka juuri, kun keikun kahden vaiheilla sellaisen hankkimisesta. Olin jo kallistumassa ideasta luopumiseen - ainakin tältä keväältä.
  Kerrassaan mainioita hankintoja. Tiilistä tulee kaunis ja varpaille lämmin alusta kasvarin eteen. Komeita patoja ei todellakaan sopinut jättää nostamatta kyytiin. Näen jo silmissäni niistä vyöryvän kukkapaljouden.
  Yhteisistä noutoruokaretkihetkistä parkkipaikalla voisi hyvinkin tulla uusi trendihitti. Haepa idealle pian patentti ja lanseeraa malli tulevan kesän kotimaan matkailijoille.
  Keväällä on todellakin helppo olla kiitollinen ja onnellinen.
  Mukavaa viikonloppua ja ihanaa äitienpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhee, piti tietysti mainita.
   Niiden saaminen oli pienoinen työvoitto sillä lähitaimistoilta myytiin joko ei oota tai etelänhetelmiä. Minä halusin ja sain tällä vyöhykkeellä kasvaneet puut. Ihan pieniä ei haluttu, elämänkokemusta pitää puuvartisellakin vähän olla. On sitten vähän varmempi kasvuunlähtö. Ehkä.

   Mukavia sattumia ja löytöjä mahtui kyllä tähän viikkoon, toivottavasti positiivinen vire jatkuu. Nyt lähdetään hakemaan uutta laattakuormaa!

   Kivaa viikonloppua sinulle.

   Poista
 3. No nyt on hyvät hankinnat! Lämmin tiilipatio kasvarin edessä on hyvä valinta, siitä tulee mukava aamu- tai päiväkahvittelupaikka. Minäkin voisin ottaa tuollaiset rautapadat, mutta kaikki vastaaan tulleet ovat maksaneet gourmet-mansikoita, joten ei ole sellaisia sitten tänne kulkeutunut.
  Laitahan sitten kuvia, kun kavarin edusta ja muut projektit alkavat valmistua. Mukavaa äitienpäiväviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmintä ja paljaalle jalalle mukavaa patiota olen haikaillut kasvihuoneen eteen ihan alusta asti, toistaiseksi on ollut kasvihuoneen perustussoralla. Nyt onneksi muuttuu tilanne!

   Rautapadat saatiin sopuhintaan, olihan niiden hintalappu melko suolainen ja noilla kahdella pärjään hyvin. Parasta niissä on niiden pienet sievät tassut.

   Kuvattavaa riittää, sitten joskus. Nyt on ihan vaan raa'an työn aika!
   Kivaa viikonloppua sinulle.

   Poista
 4. " (pois lukien muuan Heidin outo asenne kesän lämpöjä kohtaan)" - > *Hymähtää ihmetyksestä* 😂
  Ps. Kivat tiilet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän kapinallinen ja massasta poikkeava asenne mainita !
   Tiilet tosiaan ovat kivat, vielä paremmat kunhan ne saadaan maahan.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com