tiistai 5. joulukuuta 2017

Tupaukko, paras ukko

Rakas Nasse, vanha kunnon vispiläkinttu täyttää tänään kunnioitettavat 12 vuotta.
Kunto on edelleen mainio ja oikeastaan ainoat vaivat matkan varrella ovat olleet lievät eturauhasvaivat ja nuorempana sisäänkasvaneen ripsen aiheuttamat silmämurheet.

Nassen matkaan on mahtunut paljon.
Siitä kun se pienenä pennunpullukkana taapersi Espoonlahden rantakalliolla, juoksi kerjäämään rapsutuksia nykyisin istuvalta Presidentiltä (joka istui salatupakalla samalla kalliolla kuin minäkin) ja touhusi rantavedessä sorsien seassa, sitten juostiin rantahiekassa hullunkyyryä ja koko rundi alusta.

Monet kilometrit Nasse on hölkännyt maneesissa ja kentällä hevosen perässä tai istunut maneesin katsomossa, milloin viltin päällä, milloin erään kouluratsastusvalmentajan toppaliivin sisällä.

Torpalle muutti vahtikoira joka herkeämättä seurasi perhettä sisään ja ulos. Ensimmäisenä sadepäivänä koira makasi aivan tiedottomana tuolissa, vihdoin koko porukka oli saman katon alla eikä levällään pitkin tiluksia. Nasselle tuli jonniinlainen työuupumus, polkuanturatkin olivat aivan turvoksissa kaikesta kipittämisestä, laihtuikin ressukka ennen kuin tajuttiin, miten rankkaa uuden kodin vahtiminen koiralle olikaan.

Nassemaisteri palasi näyttelykehiin siirtyessään veteraaniluokkaan, pokkasi mokoma kahdeksantena synttärinään Pohjoismaiden veteraanivoittajan tittelin.

Koska pelkkien adjektiivien luettelu olisi kökköä, lataan tähän kuvia vuosien varrelta.

Karvainen kullanmurumme on aina ollut äärimmäisen korrekti käytökseltään. Ei se riehu eikä räyhää.  Kurivajetta ei ole oikeastaan ollenkaan. Haukkuu tietysti pihaantulijat niinkuin pitääkin, mutta muuten on arvokas, ukkona syntynyt vanha sielu. 

Ainoa konflikti joka täällä on vuosien varrella ollut, oli koirien kärhämä teini-ikäisen Peetun kanssa. Kaksi vahvaa terrieriä on yhdessä joko toimiva tai ei-toimiva kombo. Joten Nasse muutti mummolan rauhaan vahtimestariksi. Siitä palasi koirarauha Torpan mäelle ja hyvin on rauha pitänyt.

Olemme kaikki huikean kiitollisia Nassen kotikennelille tästä kultakimpaleesta ja 
toivomme Nasselle monia vuosia ! 

Ettei totuus unohtuisi

10 kommenttia:

 1. Huikeasti onnea ja kiitoksia kuvakavalkadista. Nasse on fiksuin ikinä tapaamani borderterrieri. Ja on niitä nähty kuitenkin melkoisen monia.

  Hersyvin kuva oli tuo, missä kaverukset lukee hangesta yhdessä uutisia. Rapsutukset päivänsankarille!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Hirnakka tästä postauksesta ja mahrottoman paljon onnea Nasselle!
  Kyllä on huikea koiruus ja muutama otos oli niin hupaisa että ihan ääneen piti nauraa :)
  12 vuotta on kova luku koiralle mutta toivon että Nasse saa elää vielä monta vuotta ja mikä ettei, uskon että vanhalla herralla on arvonsa mukainen serviisi ja ansaitut vanhan herran päivät soljuvat rauhallisissa merkeissä.

  VastaaPoista
 3. Napster on koirien Parhautta! Ylpeä Kummitäti onnittelee maailman parasta borderterrieriä, joka on karismaattinen, sivistynyt ja suurisydäminen. Nemppalassa ratkeaa huomenna isoja asioita ja kaiken jännityksen keskellä lohdutin varaamalla kolopallon opetusmatkan Hispaaniaan huhtikuuhun:), nyt on jotain mitä odottaa vaikkakin voi muuttaa Vapun vieton suunnitelmia rakkaassa Marbellassa, ainakin lyhyemmiksi. Hintaero kuitenkin sisältäen opetuksen,pelimaksut tuttu HuippuPro ja varmaan tämä ISO jännän äärellä teettää kaikenlaista. Hienoa ja hyvää Itsenäisyyspäivää ja 100-vuotiaan Suomen juhlapäivää Torpalle! Huomenna kohti Turkua, olisin niin halunnut nähdä Turun linnan juhlavalot mutta aina ei voi voittaa! Warm hugs from Nemppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ansioituneelle kummitädille <3

   Pitää päivittää kalenterit lähiaikoina, ennen kuin buukkaan kevään lentoja.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, hän sai sylyksen verran puruluita ja nakkikäädyt kaulaan.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com