tiistai 19. joulukuuta 2017

Supermiehiä
Tänään oli sairaalareissu. Siitä vain sen verran, että tällä kertaa mitään uutta vaivaa ei löytynyt, entisillä mennään. Ja niitä pitää nyt tutkia uudelleen, lisää ja tarkemmin. Sairausloma jatkuu aina vaan, ainakin maaliskuun loppupuolelle saakka. Että elä tämän kanssa sitten, ainaisessa löysässä hirressä keskeneräisten asioiden kanssa.

Mutta kaikkein parasta, aivan superihanaa oli lähtiessä tapahtunut todellinen jouluteko. Siellä laskeutui juuri sopivasti palomies ja joulupukki työkamppeissaan alas sairaalan seinää. Ei tuo pukki nyt niin paksulta näytä, etteikö mahtuisi savupiippuun. Parempihan se on pukin kuitenkin ovea käyttää, etenkin kun sairaalamme on koko ajan muutoksen kourissa. Ties mihin ränniin joutuisi jos savupiipun kautta kulkisi.

Voin vain kuvitella pienten potilaiden ilon tuolla kymppikerroksen lastenosastolla kun saivat vieraita.Tästä tuli todella hyvä mieli ja hetkeksi unohtuivat omat murheet. Uskon, että verorahoja käytetään paljon hullumpiinkin asioihin kuin potilaiden ilahduttamiseen, joten rohkeasti vaan, lisää tätä!

Laajempaa kertomusta (ja parempia kuvia) Pohjois-Karjalan Pelastuslaitoksen facebooksivuilta.

Mukavaa illanjatkoa!


6 kommenttia:

 1. No hyvähän tuo kun ei uusia vikoja löytynyt, jos entisetkin vielä alkais lievittyä. Onhan tuo aikamoista rokkumista tuolla, huhhuh. Ei oo tainnu pukki ja joku tonttu löytää savupiippua.
  Hyviä ja hartaita sairaslomapäiviä, on siellä torpassa aina hommia kuitenkin, jottei aika kai ihan hirmu pitkäks käy.
  Musta tuntuu että olen kyllä teidän torpan ohi ajellut monen monta kertaa, ja joskus pienenä tyttönä kävin siellä kylässäkin isän ja äidin kanssa. Siinä asui silloin ihan toinen (vai oisko ollu ensimmäinen) perhe. Hihhih...siitä on todella pitkä aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, tässä on tosiaan ehtinyt vuosikymmenten aikana useampikin perhekunta asumaan. Alkuperäiset muuttivat kai pois joskus 70-luvun lopulla. Merilän tila tämä on ollut aikojen alussa ja joku siitä suvusta kävi katsomassa muutama vuosi sitten mummolaansa.

   Poista
 2. Onneksi sentään "vain" entisillä mennään. Toivon niihin löytyvän asiallisia hoitoja. Löysässä hirressä - sanovat alkuaikojen olevan tiukimmat.

  Huimapäitä ovat pukki ja palomies - siitä varmaan oli paljon iloa ainakin 10. kerroksessa. Meillä jännätään Maestron nuoren veljenpojan kotiin pääsyä Jouluksi. Puhkesi umpisuoli, joten potilas makoilee Oulussa antibioottitipassa. Eka versio lääkettä ei tepsinyt. Peukutetaan, että nuorimies pääsee Jouluksi kotiin! Eka sairaalekeikka on aina ankea kokemus.

  Leppoisaa laskeutumista Joulun pyhiin Torpan koko vahvuudelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, entisillä pärjäillään toistaiseksi. Ihmeparantumista ei ole luvassa mutta jos edes näin pysyisi.

   Voi että, toivottavasti pikkumiehen tulehdus asettuu ja pääsee jouluksi kotiin.

   Poista
 3. Kaikkea hyvää toivon terveyden osalta ja olipa iloinen uutinen tuo pukkihommeli - näitä tällaisia pitäisi olla ehdottomasti lisää jo senkin takia että onnistuneen ja iloa tuovan tempun ei tarvitse olla mikään spektaakkelimainen. Hyvä idea riittää ja kuten aina näissä hyvissä ideoissa, ne eivät maksa juuri mitään.

  Jaksamista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Hieno perinne heillä ja tänä vuonna vielä astetta komeampi entré. Arvostan.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com