maanantai 18. syyskuuta 2017

Reippaana uuteen viikkoon?


Syyskuu kääntyi jälkipuoliskolle ja kohti lokakuun hyisiä kelejä mennään vaikkei välttämättä haluttaisikaan. Jostain pitäisi nyt ammentaa positiivista asennetta, energiaa ja muita tarpeellisia elementtejä, taidan aloittaa reippaalla huikalla tyrnimehutiivistettä. Raakana.

Syysflunssa yrittää puskea läpi, mutta toistaiseksi olen saanut sen torpattua sinkillä ja lämpimillä juomilla. Villasukat ovat täällä lähes lakisääteiset. Tänään on sen verran korkeapainetta ainaisen vesisateen sijaan, että uskallan tuikata tulet isoon uuniin. Siitä se lämmityskausi taas lähtee.

Ei tämä sentään pelkkää surkeutta ja ankeutta kuitenkaan ole. Tällä viikolla on vuorossa kolmas istunto aiheesta työhön paluu. Tekisi mieli kirjoittaa Jedin paluu mutta jääköön. Olen kyllä oikeasti hurjan utelias näkemään miten prosessi etenee ja mistä itseni löydän. Onneksi ei ole sitä kristallipalloa, tämän keissin haluan nähdä ja kokea ihan ilman mitään ennakkotietoja.

Joku on joskus kuvannut täysin uutta tilannetta hyppäämiseksi uima-altaan syvään päähän ja uskomista siihen, että vesi kantaa. Niinkai se on parasta. Ja onhan sitä ihmisellä kuvitteelliset siivet joilla räpistellä.

Aasinsillallakin kopisee, siivistä tuli mieleen eiliset ja lauantaiset massiiviset hanhiparvet jotka läpsyttelivät länteen. Toivottavasti ne eivät nyt parkkeeraa viljelijöiden puimattomille pelloille, sillä nimittäin viimeistellään täystuho huonolle viljavuodelle.

Pistänpä tässä joutessani kädet kyynärpäitä myöten ristiin ja iloitsen siitä, että meidän heinäntekijän varastossa on meille varattu iso kasa pölytöntä kuivaheinää suurpaaleissa. Siitä saattaapi tulla huuto ja parku ensi keväänä kun varastot tyhjenevät ja huonot erät homehtuvat käyttökelvottomiksi.

Nyt sitten sitä reippautta. Iloa viikkoosi.


PeeÄäs:
kuka osaisi ohjeistaa Bloggerin kanssa? Pitäisi saada Top5 all the time -suosituimmat tekstit listattuna tuohon sivupalkkiin. Siitä on niin pitkä aika kun olen säätänyt tämän blogin kanssa viimeksi, että ihan olen unohtanut kaiken. Ja uusi bannerikin olisi kiva saada.

4 kommenttia:

 1. Syysflunssa?!? Käy hitossa valkosipuleita kiskomassa maasta! Niitä raakana kitusiin, niin helpottaa rööreissä. Sulla on reseptin ainekset omassa maassa.

  Sulla on jännät edessä työhön paluussa, mulla taas uuden ammatin kouluttautumisessa. Jep - siirryn taas opin tielle tähtäimessä pikainen viheralan ammattitutkinnon suorittaminen. Tietää kuukausittaista ajelua Etelä-Pohjanmaalle.

  Tuli ostettua riisseli mersu, joten halpoja kilometrejä (kai) on tiedossa. Merkkivalinta oli kuopuksen, joka halusi saada projektiautoksi Marsun. Eihän sillä ole enää kuin toista vuotta ajokortin saantiin. Jep jep... 1995 vuosimallin melkein puolimiljoonaa kilometriä taivaltanut mese täytyy olla oikea helmi. Niihinhän on niin pirun halvat varaosatkin :P
  * sarkasimia *

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syysflunssapa hyvinkin, kaikki konstit kokeillaan ja tropit otetaan.

   Tuohan on huikea juttu, että nyt tulee virallisesti sinulla harrastuksesta ammatti, niin sen just pitikin mennä. Minähän sanoin.

   Tuohon riiselivatkaimeen en mitään tohdi sanoa, nyökyttelen vain myötätuntoisena. Täällä Perikunnan vanhin on syventynyt nettiauton tarjontaan, mielii ensiautoa jo vaikka autokoulukaan ei ole alkanut. Voi hyvänen aika miten tämä aika rientääkään, justiinhan hänelle nimeä mietittiin.

   Poista
 2. Mukavaa työhönpaluu- ja uuteen heittäytymisprojektia!
  Voin sanoa pienen kylmään veteen heittäytymisen jälkeen, että kokemus voi olla antoisa. Mulla ainakin jo tämä alku on ollut muutos parempaan, tietty ahdistus on vaihtunut rennompaan epävarmuuteen, heh. Jo se että on matkalla jonnekin uuteen voi olla hauskaa. Samaa kokemusta hyvästä vipinästä toivon sinulle.


  Mulla ei tietysti ole takana semmoista myllerrystä kuin sinulla. Päädyin erinäisistä syistä jättämään vanhan duunin ja nyt opiskelen keski-ikäisenä tätsynä uuteen ammattiin. Saa nähdä mihin tämä irtiotto ja riskinotto vie. Toivottavasti johonkin uuteen työhön...

  Kivaa projektia siis!

  t. Anu


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu ja ihana 'kuulla' sinusta pitkästä aikaa! Melontakuviasi olen ihastellut toisella kanavalla, niin kaunista ja todella luonnonläheistä toimintaa.

   Muutoksen puhuri näemmä puhaltaa useammassakin suunnassa. Minulta onkin ihan ohi mennyt tuo duuninvaihto, laita vaikka sähköpostia ja kerro lisää. Vaihtuuko paikkakuntakin??

   Kaikkea kivaa syksyysi ja muutoksiin!

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com