torstai 15. kesäkuuta 2017

Minä olen kaivanut


Siitä se lähti

Eräs unettoman yön idea on nyt jalostunut tähän pisteeseen. Pistolapion kärki tökkäsi kenttään illalla ja pala palalta nurmi siirtyi kuopan laidalle. Ihme kyllä, Torpan maaperään olennaisesti kuuluvia isoja kivenlohkareita ei nyt löytynyt, pienempää kiveä kyllä -ja paljon. Ne on tätä kirjoitettaessa kiikutettu ja alapihan havujen helmoihin.

Kaivu-urakkaa tahdittivat äkäiset sääsket, niitä oli suunnilleen tuhat kertaa enemmän kuin pieniä kiviä. Onneksi muistin viime kesän pelastaneet elektroniset karkoittimet ja yksi sellainen pelasti eilisen. 

Nurmen alta paljastui erittäin vähäinen kerros ruokamultaa, loppu olikin soraa. Tuossa ei vesi seiso. Koska kasvuvoimaa ei sorassa käsittääkseni paljoa ole, tänään on ohjelmassa kiivasta kottikärryrallia lantalavalta pihalle. Hopianuolen perässä köllöttää 280 litraa muhevaa multaa. Titan ohjeistuksen mukaan otan vielä tuhkatkin pesästä tämän projektin tarpeisiin.

Illalla pitäisi päästä istuttamaan. Tulee ruusua, pionia, syysleimua, korallikeijunkukkaa ja pari muutakin juttua. Eihän se tänä kesänä vielä miltään näytä mutta ehkä jo ensi vuonna.

Istutusalaa on useampi neliö ja mikä parasta, optio laajennukseen on käytettävissä kohtuullisen pienin ponnituksin, kuokkaa vaan tantereeseen.

Nyt vielä pari sähköpostihommaa ja sitten pihalle. Siellä on hieno sää!!

Klo 22.30

Suunnittelukokous, tossut vinossa
Paranee päivä päivältä
Ekana kukassa
PeeÄääs:
Riemun aihetta tähän päivään tuli yhteishaun tuloksista, Perikunnan nuorempi pääsi ykkösvaihtoehtoon eli Lyseon IB-linjalle. Kova urakka on edessä mutta Perillisen tahtotila ei helposti heilu.


2 kommenttia:

 1. Onnittelut perikunnan nuorimmaiselle IB-paikasta, se on todella hyvä vaihtoehto. Käsittääkseni myös siksi hyvä, että siellä saa keskittyä itsellään kiinnostaviin aineisiin, osa kursseista on laajempia kuin suomalaisessa lukiossa (omalla alallani taso on tosi vaihteleva) ja opiskelutekniikka on yliopistomaisempi, mikä helpottaa myöhempiä opintoja.

  Miksi otit ruohon pala palalta irti? Aiotko siirtää sen jonnekin? Ihan vaan kysyn.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen minä kyllä molemmista Perillisistä hyvin ylpeä, ovat onnistuneet imaisemaan itseensä jostain järkevyysgeenejäkin.

   Ruoho siksi paloina pois, että sitä kierrätetään paikkausta vaativiin paikkoihin ja lähteepä tuolleensa juurineen. Siirtonurmikko tavallaan.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com