tiistai 20. kesäkuuta 2017

Kesä on parasta aikaa

Sotku-Potta

Vaikka maailmalta kantautuu uutisvirrassa aina vaan surkeampia uutisia, yksi asia on varma. Kesä on parasta aikaa. Joka päivä jokin uusi tuoksu tai kukka tai lehti tunkee tajuntaan ja vie ainakin hetkeksi ajatukset pois kiireistä ja murheista. Mansikkakin kukkii jo hienosti, ajatus kesän ensimmäisistä oman maan mansikoista on suloinen. Mieluisampi se on kuin tieto siitä, että kesän muotiasuste ei olekaan vyölaukku vaan pommivyö tai räjähdereppu.

Tänään sain tietää, että Kummipoika sai ajokortin, onnea napero!

Yö on nyt Pohjolassa valoisimmillaan ja toivottavasti lämpeneekin. Meillä yöt pimenevät ja päivät lämpenevät konkreettisesti viimeistään vajaan viikon kuluttua, toivottavasti täällä Suomessakin edes lämpenee.

Tänään oli koleampaa kuin pitkiin aikoihin, mutta ei tainnut sataa isommin. Ainakin meillä pysyi tontti kuivana ihan koko päivän ja lähipäivinä askaroitavien hommien kärkeen kiiruhtikin kasteluletkujen vetäminen maisemaan niin, etteivät vaivalla maahankuokitut taimet vallan kuivetu ja ettei Seniorikansalaisen kesä tärväänny kastelukannujen kantamiseen.

Hevosten suihkupaikaksi on tullut pihan pihlajien alusta tallirakennuksen nurkalla. Siinä on hyvä suihkutella työssä hionnut poni puhtaaksi ja päästää sitten kiiltävin karvoin laitumeen. Katso ylin kuva miltä juuri pesty poni näyttää.

Huomenna on kiva päivä, kesän kunniavieraat istuvat nyt lentokoneessa ja ylittävät yön aikana mm. Grönlannin eteläkärjen. Välilasku on Reykjavikissa ja Suomen maaperälle lento saapuu aamulla. Iltapäivällä haetaan rautatieasemalta. Niin jotta Tervetuloa Suomeen ja meille !

Leffe ja Peetu odottavat myös innolla uusia tuttuja, kumpainenkin suittuna ja kammattuna. Leif kävi parturissa eilen, Peetu tänään. Vielä kun saan ajan Nasselle, on koiratrio taas edustuskelpoinen. Ponimies on aina. Hällä on kesäkarva teflonia, ei tartu lika eikä muta vaikka miten hankautuisi märässä mullassa.

Ja valehtelisin jos väittäisin, ettei huomenna loppuva puhelinkurjuus (vanhan Nokian retrohypetystä en todellakaan ymmärrä) ilahduta. Toivotaan nyt, että rahtirekassa riittää diiseliä ja kuljetus saapuu ajoissa.

Nyt avaan makuuhuoneen ikkunan ja annan yölaulajien hoitaa tuutulaulut. Moikka.
6 kommenttia:

 1. Ponimies on kyllä hieno tuossa alimmassa kuvassa.
  Katsoin edellisestä (?) postauksesta sitä Leffen 70-lukuista ananasta ja pitkää karvaa vähän sillä silmällä, että koira on lomamoodissa.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komia on aina komia.

   Leffe on nyt sileä ja siisti. Se karva ehtii töhähtää kauheaksi pultsaripehkoksi, en tykkää yhtään. Mutta nyt on taas hyvä ja virtaviivainen. Yritän ottaa kuvia lähipäivinä.

   Poista
 2. uusi yritys, joko Blogger tai Mr. Murphy teki tepposet! Ihanaa Aikaa Kunniavieraiden kanssa, mukavaa Juhannusta ja hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 3. No niin, ehkä Isoveli puuttui peliin! Täällä kärvistelen Radisson-kodin loungessa ja huomenna ruuhkassa 99 999 muun auton kanssa Trafin mukaan. Suuntana piti ole ALE:t mutta sade, ukkonen ja aamu klo 5:00 herätys piti hotellin seinien sisällä. Ihanaa matkaa teille ensi viikolla, viikko ehkä toinenkin aherretaan ja sitten nähdään. Odotan kovasti että pääsen tepsuttelemaan ihanaan Fuerteen! Hugs from Nemppa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs tekniikan ihmelapsi siellä häärää? Ehkä se on parempi, että ohjelmoin sulle ne bluetooth -yhteydet ja muut puhutut jutut, sun säädöillä päädyt kyllä aluevesirajan kehnommalle puolelle ;-)

   Maanantaina illalla taidetaan kipittää rinne alas ja tuttuun pizzeriaan, tiistaina herätäänkin jo toooooosi lämpimässä. Nimim. villatakki ja villasukat päällä, Suomen kesäsäällä.

   ps. pitkiä piuhoja sinne ruuhkaan

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com