perjantai 30. kesäkuuta 2017

Hipsaania

Tämmöistä Hipsaania-analyysiä vuonna 1821

Pikainen päivitys.
Aurinko on tallella mutta oudon viileä tuuli puhaltaa jostain Atlantin suunnalta. 
Käräytin vatsanahkani eilen rantsussa, napa onkin lähinnä aurinkoa joten rasvata saa ahkerasti. Dieetti alkaa syksyllä.

On tavattu serkkuja ja sukulaisia, syöty hyvin ja nautittu elämästä.
Tänään vuorossa kampaaja, Ikeareissu ja ihan vaan rento koti-ilta pokkarin parissa.

Huomasin, että täällä on vähemmän turisteja kuin aiempina vuosina. Todennäköisesti tämä on joku väliviikko ennen heinäkuun sesonkia ja elokuun megasesonkia. On vaan niin outoa kun rantapaseolta saa parkkipaikan melkein helposti ja rannalla on enemmän tyhjiä patjoja kuin täysiä. Ravintoloissa on väljää ja kauppakeskukset kumisevat tyhjyyttään. Omituista.

Nyt pitää mennä, morienttes!

6 kommenttia:

 1. Ihanaa että saatte nauttia väljyydestä turistipaljouden sijaan. Olkoon tuulet suotuisat jatkossa ja aurinkorasva suojakertoimen väärti. Iloa ja rentoutta lomaanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän täällä mummolamäellä ole ikinä ruuhkaa mutta nyt tuo alakaupungin väljyys kyllä vähän oudoksuttaa. Tulin juuri yövuorosta takapihan muuriväliköstä, kitkin pois viikunaa ja köynnösruusuja kiusanneet mitkälie rikkakasvit ja leikoin piikkipensasta aidan läpi sen minkä pystyin. Inhottava riesakasvi, en tiedä mikä se on, mutta ilkeät piikit muuten miedonnäköisessä puskassa. Käsivarressa on vähän taisteluarpia ja mekon helma reijitetty.

   Huomenna hakkaan sitruunapuusta versot pois ja kerään naapurille kopallisen sitruunoita. Yritän vielä googlettaa limoncellon reseptiä ;-)

   Poista
 2. Tänään kokouksessa huvitin itseäni tutkimalla säätietoja ja ihmettelein Marbellan, vain +23 astetta, selittynee siis tuulilla Atlantilta. Muistan Bokserineitojen emännän kertoneen että tuulet tuo niin helteet, hiukkamyrskyn ja sateen Atlantilta ja muutokset ovat nopeita.Muutamaan kertaan syksyisin olen ilmiötä myös todistanut. Madridiin näytti myös varsin maltillisia lukemia. Anywaiskia, helle palaa pian. Kreetalla näytti olevan 41 astetta...Ensi viikko täällä on taas sateinen, joten hyvin ehtii lihaskalvon ärtymystä lepuuttaa ja Mr. Delliä nakuttaa vielä viikon. Nauttikaa väljyydestä, on varmasti lyhytaikainen ilo. Täällä uutisoitiin Espanjan olevan poikkeuksellisen suosittu ja viime heinäkuun A7:n ruuhkat on hyvässä muistissa! Hugs from Nemppa P.S maltan tuskin odottaa limoncelloa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillähän iski oitis salaliittoteoriat laukalle ja mietittiin myös miksi koneita on ilmatilassa ihmeen vähän ja missä luuraavat poliisit, aiempina vuosina molempia on ollut ruuhkaksi asti. Rauhallista ainakin on, ensi viikko näyttää varmasti jo erilaiselta. Ja lämpenee. Pakko on kuitenkin hakea joku huppari Hollisterilta.

   Limoncellon valmistusta pitää nyt kovasti suunnitella ja etenkin kotiinlennätystä huolella harkita. Raaka-aineista ei tule pula.

   Poista
 3. Wikipedia: "Eräs alkuperäinen resepti juoman valmistamiseksi kuuluu seuraavasti: Kymmenen - viidentoista paksukuorisen sitruunan puhdistetut kuoret liotetaan huoneenlämmössä litrassa kirkasta viinaa (esimerkiksi vodkaa) vähintään kaksi viikkoa. Tämän jälkeen kuumennetaan kaksi litraa vettä kiehuvaksi ja sulatetaan siihen 800 grammaa sokeria. Sokeriseoksen annetaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sitruunankuoriuute suodatetaan kirkkaaksi ja sekoitetaan yhteen sokeriseoksen kanssa. Valmis Limoncello pullotetaan sopiviin annospulloihin ja pannaan jääkaappiin kypsymään. Mitä pidempi säilytysaika, sitä hienostuneempi maku. Juoma tarjoillaan aina hyvin jäähdytettynä. Sopii hyvin esimerkiksi digestiiviksi eli aterian päätteeksi tarjottavaksi juomaksi."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grazie mille <3 Tuo oli juuri se minkä opin Sorrentossa <3

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com