torstai 8. kesäkuuta 2017

Iltakierroksella
Hankkiuduin pihakierrokselle varsin myöhään. Aikaisemmin oli meininki lähteä -ja kunnianhimoinen vuohenputken ja liljakukkojen tuhoamistaistelu oli mielessä myös. No liljakukot unohdin ja vuohenputkea on aivan liikaa kaikkialla. Muutaman metrin sitä pirulaisen juurta nyhdin kuitenkin ylös.

Nyt kun kesä vihdoin tuli meillekin, kaikki posahtaa yhtä aikaa kukkimaan. Toisaalta kiva, toisaalta sääli,  että tämä ihanan kukkein aika on hetkessä ohi.

Tulevan viikonlopun ohjelma täsmentyi, lauantaiaamuna lähden kaverille seuraksi ja varakuskiksi, semmoinen tuhannen kilometrin lenkki meinataan päiväseltään huitaista. Kanojen takia tottakai.

Sunnuntai on istutuspäivä ja sekin homma tietysti lähti ihan laukalle.
Niinkuin se A-katsomon Suomi100 -projekti ei olisi riittävän iso yksinään. Ei, minulle kirkastui etupihalta uuden istutusalueen paikka. Ja koska sattumoisin minulla on jemmassa ruusut kahteen ryhmään, kolme Itoh -pionia ja hyvä setti muuta mukavaa, saan aivan jäätävän hienon penkin aivan parhaalle paikalle.

Ensin pitää kuitenkin vähän myllätä maata, kärrätä ja lapioida. Ja katekangas on nyt uusi musta. Ilman sitä en enää suostu yhtään isompaa istutusaluetta kyhäämään, helpottaa hoitoa aivan mielettömän paljon. Se, mitä tuohon tulee kankaan päälle, on minullekin vielä arvoitus. Täytyy ottaa kierros puutarhoille ja tutkia tarjontaa, uskon ratkaisun olevan lähellä.

Päivä oli kaunis ja aurinkoinen. Just semmoinen suomalainen alkukesän päivä, pelkkää hyvyyttä siis.

Loppuun vielä kanalan iltakokouksen kuvia, nähdään taas !
4 kommenttia:

 1. Voi että nuo teidän pitsipöksyt ovat ihania, siis niin hurmaavia!

  Onpa viikonloppusi buukattu sopivasti täyteen ja tuhannen kilometrin ajo kanojen vuoksi ei ole kovinkaan mahdoton tehtävä, sieltä haetaan mistä saadaan. Omat ilmajokiset hain helteessä Peräseinäjoelta...no se oli ihan tuossa lähellä muutaman sadan kilometrin päässä vain ja olin tyytyväinen matkaani ja olen edelleenkin :D

  Ison istutusalueen teko katekankaalla on ilman muuta ainoa vaihtoehto, jos kesän aikana ajattelee tekevänsä muutakin kuin perata rikkoja ja taistella valvattia tai vuohenputkea vastaan, kahta kavalaa kasvia. Vuohenputkesta olen saanut erävoiton, valvatin kanssa painitaan vielä. Istutusalueestasi tulee varmasti upea!

  Iloista viikonloppua, ottakaa reissulle hyvät eväät mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat, ihania jokainen.
   Onpahan taas muutama hauska juttu kerrottavaksi jälkipolville. Evakkojuttuja ri heru mutta kana-, hevos- ja kadvikeikkoja kyllä piisaa.

   Aina tämä kitkemisen voittaa ja jatkossa panostan katemateriaaleihin.

   Poista
 2. Jahas, ahneus kasvaa ja tauti pahenee :) Kuulostaa hienolta suunnitelmalta ja kasvivalikoima on upea! Odotellaan projektin liikahtamista kuvia toivoen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sodin nykyisin niin monella rintamalla, että kohta tuurenpihlaja tönöttää kanalassa ja muutama kana ottaa ahterille aurinkoa tallinmäelllä. Havuista näpertelen juhannusseppeleen ja saunavastat.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com