perjantai 16. kesäkuuta 2017

Kuoppa keskellä pihaa

Muutama purkki


Hyvinhän se homma lopulta eteni.
Torstaina aamupäivällä tongin lantalavan etukeulaa ja löysin aivan täydellisesti palanutta multaa. Sitä kiidätin kolme isoa kottarillista uuteen penkkiin.

Seuraavaksi ratsasin saunan tulisijat. Vähän sain tuhkaa saaliiksi sillä edellisviikolla käynyt nuohooja oli vienyt kaiken. Saaliin kopistelin penkkiin.

Tarjoushaukkana olin bongannut hyvän pussimultatarjouksen, minulla oli 280 litraa hyvää  multaa varattuna tähän operaatioon Hopianuolen kontissa ja ne upposivat kaikki kaivantoon. Patja alkoi olla muhkea ja kuohkea.

Katekankaan asettelu kaarevaan penkkiin ei ollut ihan helppoa. Onneksi muistin, että päälle tulee vielä kateaines ja pitkin hampain hyväksyin rutut ja vekit, survoin kangasta riittävästi myös reunojen alle niin, että nurmikko ei aivan heti hyökyisi päälle.

Seuraavaksi operaatio oli ympäri tonttia jemmattujen ... varastoitujen purkkien kuskaus kohteeseen. Asettelin ne suunnilleen paikoilleen ja sitten alkoi ankara pohdiskelu jossa yritin ottaa huomioon rehujen värit, korkeudet, kukinta-ajat ja muut. Niin, että tulisi kohtuullisen tasapainoinen kokonaisuus. Ruusut penkin päihin, pionit keskelle ja muu sulju näiden väliin, eteen ja taakse.
Omat ideat loppuivat välillä, onneksi Perikunnan Vanhin piipahti paikalla ja näki kokonaisuuden selkeämmin. Pääsin vihdoin istuttamaan.

Tähän väliin on syytä mainita, että kuvia operaatiosta kyllä on, puhelimessa. Jonka pudotin vessanpönttöön ja joka mykistyi sukelluksen jälkeen niin, että tänään piti tilata uusi. On muuten varsin vapauttavaa kun puhelin on iänvanha nokialainen jossa ei ole nettiyhteyttä eikä kameraa eikä mitään. Pelkkä soittopeli. Uusi puhelin tulee joskus ensi viikolla, halusin nimittäin tulipunaisen ja se on tilaustavaraa.

Istutus sujui jo helposti ja nopeasti, olin päivällä käynyt verryttelemässä kaupungin hautausmaalla ja taputellut yhden sukuhaudan kukkaset paikoilleen.

Istutuksen aikana Iso-J kärräsi kiviä paikalle ja tänään olisi ohjelmassa sekä reunakivien asettelu sekä kateaineksen levitys. Sitten vaan kasvun ihmettä ja kukinnan runsautta odottelemaan. Sieltä pitäisi löytyä ainakin Scarlett, Hillary ja Cora Louise ja monta muuta.

Olen kyllä jo nyt valtavan tyytyväinen rakennelmaani, paikka on loistava, uskoakseni kasvivalinnat ovat näyttävät ja talvehtiminen pitäisi olla rauhaisaa, keskellä pihaa kun on ja lumipeite on varma. Paikka myös sulaa keväällä nopeasti ja vesi valuu penkistä mäkeä alas.

Kuvia siis myöhemmin, ehkä. Otan kamerani ja käyn.

6 kommenttia:

 1. Puhelimen uintiretki selittänee sen että puhelut menevät suoraan vastaajaan. Yritin illalla rimpauttaa ihan kuulumisten vaihtoa silmällä pitäen. Kuopukselle onnea IB-paikasta, tiedossa kovaa työtä mutta upeita mahdollisuuksia! asiaa erityisesti helpottaa jos on jotain ajatusta tai unelmaa mine suunnata lukion jälkeen. Yritetään pasta koodiin ennen kuin nousette sinivalkoisille siiville! Ah, Bokserineitojen Emäntä on piristänyt päiviäni kuvilla Hispaaniasta, työmatkalta tosin mutta ihanalle näytti! Virittäisinköhän aamukamman:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sepä se. Huono uimari. Onneksi sim-kortti on vielä elossa ja saatiin soitonsiirto pelaamaan. Yritän muistaa pitää tuota turvaluuria mukana ja jopa kuulla sen soiminen.
   Aamukammassa tosi vähän ;-)

   Poista
 2. Ahdistaa tuommoinen aktiivisuus, kun täällä ei emäntä saa mitään aikaiseksi. �� Mutta on mulla tämmöisiä kasvamassa https://goo.gl/photos/nWeTqTPMYUuzAe7w6 eikä mitään hajua jos tuo linkki toimii. Täällä kaivataan auringon paistetta tai edes kuivaa keliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linkki toimii kun sen tuosta kopioi selaimeen. Ihania tipusia ovat <3
   Tämä emäntä täällä on tänään melko lamaantunut, ei vaan pysty eikä kykene. Mutta ehkäpä tästä iltaa kohden aktivoituu.

   Poista
  2. Hupsista mun hymiöt ei nyt tulleetkaan läpi. Eli huumorilla heitetty tuo kommentti.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com