sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Viikko yksi


Ensimmäiset päivät tiivitettynä

Näin se alkaa kohta ensimmäinen lomaviikko kääntyä lopuilleen. Lämpöä ja rentoutta on riittänyt ihan jokaiselle. Univelkoja on kuitattu ja vähitellen solahdetaan andalucialaiseen elämänrytmiin jossa illallista syödään yhdeksän maissa, mieluummin vähän myöhemmin. 

Pimeys putoaa näillä selkosilla säkin lailla juurikin kymmenennellä illan tunnilla ja sitten elimistö herää vaatimaan evästä. Sisäinen termostaatti puksuttaa hullunlailla yrittäen pitää kehon viileänä kun ilman lämpötila paahtaa omiaan.

Sitä minä vaan mietin, että kun ihmisen normaali ruumiinlämpö on osimoilleen +35° niin miksi hitossa tämä +30° tuntuu ihan kauhean kuumalta?
Näitähän sitä voi pieni ihminen pohtia samalla kun pitää nestetasapainoa yllä huurteisen kylmän tinto de veranon avulla.
Puerto Marítimo Benalmádena
Ostoksia on tehty useampana päivänä, joskin meidän aikuisten ostokset ovat lähinnä ravintolalaskujen kuittaamista ja tunnuslukujen näpyttelyä Lidlin ja Mercadonan kassoilla. Perikunta sen sijaan sipsuttaa ostoskeskusten käytävillä ja nauttii talven säästöistään pitämällä tämän maan kansantalouden rattaat pyörimässä omalla panoksellaan.

Se täällä on kiva, kun perikunnan voi melko huoletta jättää ostoskeskukseen ja luottaa siihen, että lukuisat vartijat ja joutilaat putiikkien ovimiehet pitävät silmällä asiakasvirtoja. Melko tehokkaasti näyttävät karsivan jo ovilla epämääräisen aineksen. Ainakin Marbellan La Canadan ostarilla sisääntulijat tsekataan huolella, mutta ihailtavan huomaamattomasti.

Rantakadun, Paseon, riesana ovat Välimeren vastarannalta tulleet yömustat kaupustelijat. Mitä tahansa voi väärentää, selfiekepeistä merkkilaukkuihin ja rannekelloihin. Euroakaan en heille maksa siitä muovikrääsästä, muovisia kestokasseja saa n. 20 snt:llä supermarketeista ja uskon niiden kestävänkin pidempään kuin nämä Mikael Korssit, Luis Vuihonit ja Ryan Byet.

Kaupungin keskustan kujilla liikumme vähän tiivimpänä porukkana eikä juurikaan mitään syytä ole poiketa pienimmille kujille. Öisin varsinkaan.

Autolla pääsee kätevästi paikasta toiseen ja pienet koipienoikomislenkit tekevät terää kunhan muistaa katsoa missä sen tekee.

Tänään kurvailtiin rantabaanaa pitkin Benalmadenaan. Siellä oli ihan sama meininki kuin ennenkin ja pari harvinaisen ärsyttävää sisäänheittäjääkin jaksoi huudella samat huonot jutut kuin aiemmillakin kerroilla, terveterve onko jano? Kyllä kai meidät melko hyvin suomalaisiksi tunnistaa vaikka parilla tyypillä oli kansalaisuutemme hakusessa, tarjosi jotain flaaminkielistäkin tervehdystä. Saattoi se olla tanskaakin.

Ruokapaikka löytyi. Se oli juuri sellainen paikka jossa juomat tulee pöytään nopeasti, ruoka hitaasti ja lasku salamana. Mutta ihan kohtuullinen eväs kohtuulliseen hintaan ja taas jaksoi.
Löytyi sitten kiva pikku talokin, tuosta sitten laitetaan Torpan etäresidenssi, mahtuu isompikin sukulaisporukka yöpymään.

Asuntosäästötilille tavoitetta

Ruuasta virkistyneinä jaksoimme vielä suunnistaa Torremolinoksen läpi Malagan aeropuerton liepeillä sijaitsevaan Plaza Mayor kauppakeskukseen. Siellä on muutama outletmyymälä joihin Perikunta kuulema haluaa. Voin minäkin toki vilkaista tarjontaa, etenkin Niken outletti kiinnostaa.

Kotiintultua lysähdin hetkeksi takapihan aurinkotuoliin ja noin vartissa tunsin kuinka pekoni käryää ja hiki valuu. Eihän siinä viilennä Tinto de veranokaan vaan tarvitaan kylmä suihku.

Nyt olo on kuin uudestisyntyneellä ja illan viiletessä voisi ehkä pohtia jotain ruokailuaktiviteettia.
Tällä hetkellä, tässä ja nyt on oikein hyvä. Julkaise -nappulaa painettuani luen pari lukua 'kevyttä' kesälukemistoa, vuorossa Erik Axl Sundin Varistyttötrilogian kakkososa. Enpä oikeastaan tiedä miksi luen kirjaa josta tulee paha olo, mutta luenpa nyt kuitenkin. 

Tämmöistä tänään, huomenna on maanantai eikä ärsytä yhtään!
Pidä itsesi lämpimänä, missä lienetkin!

Kliseekin voi osua joskus kohdalleen4 kommenttia:

 1. Kuulostaa aivan upealta! Kotosuomessakin kelit jo vähän lämpenee, mutta vastapainona sääskien määrä on myös radikaalisti lisääntynyt. Joku herkempi voisi jo kärsiä, mulla on norsun nahka.

  Kylmä viini kuumassa ilmassa kuulostaa helpotukselta - nauttikaa elämästä ja lomasta! Minä täällä kytistän pionin nuppuja - pulskia ovat jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja äly valaisi Hirnakan pääkopan. Ihmisen suurin elin, iho, on erityisen kovilla puskuroidessaan sisäisen ja ulkoisen lämpötilan epäsuhtaa. Totesin, että iho laajenee (turpoaa) kuumassa ja vetäytyy suppuun (kananlihalle) kylmässä. Siksi shortseissa kiristää ja varsinkin pinta-ala laajenee näin lämpimässä :D

   Oikeasti, on kiva ja mukava olla ihan vaan jouten. Kyllä sitä saa taas elokuussa juosta kello kaulassa ja sulatella lomapöhöä.

   Minäkin olen pulska kuin pionin nuppu, kuulostaa sievemmältä kuin onkaan.

   Hyh, sääsket. Koeta kestää!

   Poista
 2. Huihai, aurinkovoidetta kertoimella 30 pullo tai kaksi. Benalmadenan suunnalta tiedotettiin 34 asteen päivälämpötilasta, yöllä 27 ja täällä säätiedotus mainitsee jopa 40 asteen lukemista. Voi siis olla että Nemppa pakkaa mukaan bikinit, aurinkovoiteet ja- kapselit sekä luottokortin:) ja passin. Täällä viikko sujuu varsin tiiviisti töiden, golftreenien ja lomafiilikseen laskeutumisen tiimoilla. Aina huomaa kaikki hoidettavat asiat juuri ennen loman alkua, huoh:) Pian nähdään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerroin 50 on oikeasti turvallisempi, yhtään virallista rantapäivää ei ole pidetty ja silti olkapäät punoittaa.

   Et todellakaan tarvitse farkkuja tai nahkatakkia.
   Tervetuloa, hasta pronto!

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com