torstai 18. kesäkuuta 2015

Jo joutui armas aika

Shades of Grey

Säistä päätellen alkaa olla Juhannus. Tihkusateessa laittelin kanojen vesiä ja täyttelin ruokakippoja, asuna virttyneet verkkarit ja kirkuvan keltainen kevytuntsikka. Jaloissa elämää nähneet crocsit, koska niissä pohja sentään pitää vettä, kumppareissa on (taas) joku palkeenkieli. Eivät ole monivuotisia Hunterit, eivät ole.

Vaan hymyssäsuin puuhastelin, ei tässä enää ole montaa herätystä siihen kun herätään aamulennolle ja lounasaikaan ollaan jo pikkuisen suotuisammassa ilmastossa. Oikein odotan jo sitä hetkeä, kun saan kaupan kassalla viisikymppisestä takaisin ja saaliina on neljä kassillista ruokaa ja juomaa.

Suomalainen Juhannus näkyi kaupoissa (kiukkuisia ihmisiä) ja liikenteessä (kiivaita kuskeja). Lidlin parkkipaikalla oli monta keltaliivistä liikenteenohjaajaa, estämässä suomalaisvenäläistä parkkipaikkamaaottelua riistäytymästä täysin hallinnasta. Onneksi tiedän takareitin Lidlin parkkikselle ja siellä oli taas kerran paikkoja valittavaksi asti. Muutkin paikalliset, ajakaa Wahlforssin kadun kautta.

Hymyyn naamani veti myös Iso-J:n ilmoitus autoasioihin liittyen, mikäli tässä nyt kaikki hyvin käy, pääsen kenties sompailemaan liikenteeseen pikku-J:llä, siitä sitten tuonnempana. Ainoita oikeita autojahan minun (haave)maailmassani ovat J:llä alkavat. Ei niitä kai ole kuin kaksi ;-) 
No on tässä maailmankuvaa avarrettu monen merkin verran, pääasiahan on, että ihmiset ja tavarat kulkevat ongelmitta ja niin on tähän(kin) asti ollut. Mutta jos kerran pääsee herkkukattaukseen niin jo vain se passaa. Voi että. Aika kivaa. Aika näyttää. Iso-J:n kiesi on jo valmistuslinjalla, saapunee Suomeen samoihin aikoihin kuin mekin.

Juhannus on kukkeaa aikaa, pionin peijoonit tietysti pihtaavat vielä vuosikymmenen upeinta odotettavissa olevaa kukintaansa, posahtavat varmaan tiistaina kukkaan kaikki yhtä aikaa samalla hetkellä kuin koneemme pyörät irtoavat kotimaan kamarasta. Mutta sireenit, omput, raparperit sun muut kukkivat kieltämättä ihanassa harmoniassa. Tämä kuva on kännykkäräpsy männäpyhältä, iltamyöhällä saunan jälkeen otettu räpsy. Nyt omenapuut ovat jo kukintansa varistaneet, on kuin lunta olisi satanut. 

Eipä se lumisadekaan suurta kulmain kohottelua aikaansaisi, jotenkin sitä vaan tyytyy siihen mitä taivaalta tulee. Ja sää on kaikille sama, se on tasa-arvoinen.

Kukkii, kaikkialla kukkii

Viikonlopun tehtävälistalta saa ruksata jo monta asiaa pois. Migreenilääkkeet on haettu, Perillisten pankkitilien asetuksia muutettu, kananruokaa kuukaudeksi ostettu, Nassen eväät hommattu, kissojen pussiruuat varastoitu, kissanhiekkaa pienen Saharan verran. Huomenna on Esikoisen viimeinen kesätyöpäivä ja minä käyn puhaltelemassa viimeiset treenit ennen 'korkean paikan leiriä'. Rippijuhlien kiitoskortit kuvaliitteineen postitettu.

Huomenna on Nuorimmaiselle tärkeä päivä, hänen Juhannusheilansa saapuu aamupäivällä. Nuori herra Remu saapuu tutustumaan mahdollisiin tuleviin asuinkumppaneihinsa. Nasse lauman vanhimpana tepastelee jäykkäkoipisena upouudessa kesätrimmissään, Peetu rehvastelee kansainvälisenä naistenmiehenä. Saa nähdä tuleeko Torpalle Tres Amigos vai kuinka tässä käy.

Jännää on kuin kissalla pyykkipussissa!

Mukavaa Juhannusaattoa, missä sitä odotteletkin!

Juhannusheila6 kommenttia:

 1. No tsiisöös - amcocki ja vimosen päälle trimmissä. Tämän tarinan haluan vielä kuulla...

  Kesä väläytteli tänään vähän mahdollisuuksiaan ja yöt näyttäisivät lämpenevän tuosta klassisesta +2 asteesta toiselle kymmenelle. Eiköhän porkkanatkin viimeinkin ala itämään.... viime vuonna juhannusviikolla kylvin toistamiseen porkkanat, kun entiset ei itäneet. Kunnes lämpimien jälkeen itivätkin. Oli porkkanoita.

  Leppoisaa loman odotusta ja hauskaa Juhannusta Torpan väelle. Käskytä joku taitoinen kuvaamaan ne pioninen kukat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jenkkicockerin pentuhan se. Ikää 4 kk.
   Ihan hassu tapaus on se kyllä, hyvän tuulen koira.

   Pitäisi lähteä istutushommiin mutta sitä ennen printtaan lentoliput.

   Mukavaa Juhannusta teillekin!

   Poista
  2. Ihana juhannusheila, tyttärelläsi on hyvä maku.

   OP

   Poista
  3. On se vaan niin hyvä juhannusheila, ei raaskittu palauttaa tänään. Ja huomenna kun on pakko palauttaa, puskee varmasti silmähikeä yhdeltä jos toiselta. Hirmuisen kiva koira, niin täysin leimaantunut Nuorimmaiseen. Rento ja rauhallinen tapaus (terriereihin tottuneelle outo, lähes aivokuolleen rauhallinen). Ja mikä ihmeellisintä, on Nassea pienempi, pituutta on hännän verran enemmän mutta korkeudessa ei tule kasvamaan Nassea korkeammaksi.

   Kyllä mä luulen, että Remu tulee meille heinäkuun lopulla takaisin.

   Poista
  4. Ei kun kotivävyksi vaan tuommoinen. Suloinen ja hyväluontoinen.
   OP

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com