tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kuvansiirtoja ja hermonmenetyksiä


Munahommilla jatketaan, minä nimittäin munasin ja tyrin oikein huolella läppärini kanssa. Yritän jotenkin olla kauhean nokkela ja fiksu kuvieni arkistoinnissa. Ei kannata.

Totuus on nyt kuitenkin se, että olen tuhannen jumissa kaikkien kuvakansioideni kanssa enkä saa näitä pahuksen helppoja ja fiksuja ohjelmia keskustelemaan keskenään. Silleen, että minäkin pystyisin seuraamaan mitä ne keskustelevat. Ja vieläpä ymmärtämään mitä ne ohjelmat ovat tehneet.

Ei, olen koneeseen kadonnut ja sillä hyvä. Hieman masentaa.
Sain nyt kuitenkin (käsittääkseni) siirrettyä 124 kuvaa paikallisen valokuvaliikkeen nettikaupan kautta kehitysjonoon. Eri kokoja, eri määriä, saa nähdä mitä huominen lunastuskäynti antaa.  Toivottavasti siellä on juuri ne kuvat ja juuri ne määrät joita laskin tarvittavan kiitoskortteihin ja -kirjeisiin, Esikoisen rippijuhlien kuvasato nääs. Kanadaankin on tulossa postia.

Tämä kotiverkkomme sai hieman lisäbuustia kun Iso-J onnistui tyrkkäämään jonkin reitittimen tuvan pistorasiaan. Enää ei tarvitse kohotella läppäriä kohti kurkihirttä vaan nyt Torpan wifi-verkko toimii kohtuullisen nopeasti tuvassakin. Helpotti muuten kuvien lataustakin kun verkko nopeutui. Olin noin tunnin odotellut ja siinä ajassa siirtyi kokonaista 15 kuvaa. Pilkoin määrän pienempiin eriin ja kas, kummasti bitti liikahti.

Masentaisivat myös nämä säät, mutta ei kannata. Ensi viikosta lähtien on takuulla paistetta ja porotusta luvassa, siinä nahka tummuu ja pekoni käryää kun hinaamme talvenkalpeat kinttumme aurinkoon.

Säistä voisi nyt jauhaa ja valittaa maailman tappiin saakka. Tänäänkin on saatu rakeita, vettä, myrskytuulipuuskia, aurinkoa ja hirmuisen hyytävän kylmää tuulta. Kaikki noin vartin välein.

Tälle päivälle tärkeimmät tässä.
Mukavaa illan jatkoa, missä lienetkin!

Hieno Pärskäjuuri8 kommenttia:

 1. Tietotekniset ponnistukset vaativat hyviä hermoja - tuuria. Osaamisesta en puhu enää yhtään mitään.... mutta onnea nopeammasta verkosta. SE helpottaa elämää ja hermoja!

  Onko noi kuvan munat silkkien? Vinkeän pikkuisia, aivan kuin viiriäisten <3 Nyt nopeasti kohti Juhannusta, eiköhän ne kelitkin sitten pikku hiljaa lämpimämmiksi muutu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi munat ovat jonkun maatiaisen, pieniä ja ilman keltuaista. Joku muukin munaa huolella.

   Tietotekniset haasteet ovat juuri niitä viimeisiä joita haluaisin ratkoa.

   Poista
  2. Meillä vastaavasti tämän päivän munauksissa oli strutsinmuna. Ihan järjettömän kokoinen, varmaan kahden keltuaisen versio. Eikös noi jättimunat ole joku merkki siitä, että hengenlähtö on lähellä?

   Poista
  3. Joo, usein äärimunat ovat tuotantoputken alku- tai loppupäästä. Tosin ne teidän teharit ovat munintaikänsä puolivälissä (korkeintaan) joten voipi olla sulkasadon jälkeinen 'patoutuma' jonka jälkeen seuraavat ovat taas normaalia pesäpallo -kokoluokkaa. Nehän olivat aika sulkasatoisia kun tulivat, itsekäin pelästyin mitä räähkiä olen sinne tuomassa.

   Meillä on joku tosi pihi munija, varmaan sala-Laihialainen soluttautunut joukkoon :D

   Poista
  4. Yksi niistä on puolisulkainen, muut on ihan hyvässä kuosissa. Tää puolisulkainen munii vähän pienempiä munia. Lisäksi se tähtää aina iltapäivään munaamisen, kun muut tekee aamupäivästä tuotoksensa. Meillä saa olla yksilöllinen :D

   Lystiä niiden kanssa on. Tämän päivän highlight oli keksiä miten noukitut etanat voi hävittää - vie ne kanoille. Oli kuule jymymenestys, lähes tappelua pukkasi!

   Poista
  5. Kanoista riittää jokaiselle jotakin, hupia ja hyötyä.

   Etanat ja lierot, ne ovat superjymymenestys, aina! Talvella kaalinpää :D

   Poista
 2. Vaikea uskoa että huomenna juhannusaatto. se kylläkin kiteytyi eilisiin rekka- ja peräkärryjonoihin moottoritiellä. Luojalle kiitos että tänään ei autoilla ruokakauppaa kauemmas. Autossa kuuntelin eilen Bambergin sinfoniaorkesteria Classicilta, Marralle vain terveisiä. Blogit ovat hyödyllisiä, en olisi muutoin kiinnittänyt kauniiseen musiikkiin huomiota. Yritetään ehtiä soitella ennen lentoanne, Meikä porskuttaa sitten perästä. Nuorimmalle ja JT:lle tsemppiä neuvotteluprosessiin. Lienee vääntöä vähän työmarkkinajärjestöjen tapaan. Hugs & Happy Midsummer från Nemppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan on aidot juhannuskelit ainakin, kevytuntsikassa tepastelin kanalakierroksella, kevyt tihkusade saatteli kulkua.
   Kaupoissa oli kauhea ryysis, Lidlin parkkipaikalla keltaliiviset liikenteenohjaajat yrittivät pitää kurissa suomalaisvenäläisen maaottelun parkkipaikoista.

   Neuvottelut etenevät, neuvottelujen kohde jalkautuu huomenna Torpalle tutustumaan ilmapiiriin, terrierijohtajan henki on väkevä ja pyrkyrijohtajan pyrky on kova.

   Kohta nähdään! Postia on muuten tulossa, maanantaina ropisee postilaatikko, kenties.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com