torstai 19. helmikuuta 2015

Tekniikka tutuksi

Samsung aukene! Ja Samsung aukeni

Torppaan melko tasan kaksi kuukautta sitten kannettu monsteri-tv osoittautui savolaiseksi malliksi, suattaapa kuva ilmestyä vuan suattaapa olla ilmestymättäkkii. 

Tuommoisilla monsteritelkkareilla on ihan ikioma Vip-huolto jossa huoltomies pyytää luvan käyttää tv:n nettiyhteyttä ja klikkautuu sisään telkkariin sieltä jostain nörttikonttorin peräkammarista. Ihan turha enää pohtia valvotaanko meitä ja kuka niin tekee, telkkarin kautta voi varmaan ihan kuka vaan huoltohemmo tsiigailla perheemme olohuonetapoja, kyllä kai siinä kaksisuuntainen kamera on.
No, siinäpä katsovat ja näkevät monta erilaista tapaa röhnöttää soffalla ja tuoleilla, monta tapaa kaivaa nenää ja laajan kirjon teinien ruokavaliosta. Tokkopa silmät lasittuina ruutua tuijottava, posket lakuja pullollaan mussuttava teini on pidemmän päälle mitenkään inspiroivaa katsottavaa.

Siinä vaiheessa kun kuuntelevat Torpan äänimaailmaa, on minun syytä punastua. Saattaapa nimittäin olla, että nörttikonttorin pojilta menee energiajuomat nenään kuullessaan kuinka meitsi käskyttää kissoja, teinejä tai koiria. Tai keskustelee Iso-J:n kanssa. Ups. Sori.

Asiaan. Telkka piti kantaa tuvan pöydälle koska ei ollut muutakaan tarpeeksi laajaa pintaa mihin sen asettaa. Lattiamatolle ei voinut laittaa koska jalusta. Joten tupaan. Älysin onneksi passittaa eräät nelijalkaiset pallittomat kaaharit jäähyboksiin, olisi kuulkaa tullut rumaa jälkeä kun tuosta virtapiireiltä lähdetään sutimalla hatkaan.

Piti vaihtaa emolevy. Tässä kuitenkin vielä jonkinlainen lähikuva telkan 'sisuksista.

Kuka pölli kuvaputken? Litteä on.
Emolevy, en muista kumpi versio

Niin tuli emolevy vaihdetuksi sekä telkkariin, että erilliseen mustaan ohjausyksikköön. Tämä uusi telkkaan asennettu levy ei keskustellut samoilla sävelillä ohjausyksikön levyn kanssa,  joten molemmat piti vaihtaa. Jopa ilmestyi ääni, jopa tuli kuva.

Kaikenkaikkiaan huoltomies värkkäsi täällä yli kolme tuntia, matkat päälle ja päivä oli hänelläkin täys.

Tekniikka pelaa taas ja Torpassa on sen osalta rauha maassa. Minulle on herttaisen yhdentekevää onko meillä koko vehjettä, en minä sitä juurikaan istu katsomassa, mutta muille se on ajanvietettä ja olkoon niin.

Siskolikka ja kaksi nuorempaa poikaa hurauttivat pihaan iltapäivällä ja viivähtävät täällä vain hetken, lauantaina lähtevät ajelemaan etelää kohti. Pyykkivuori auton perässä vaatii kuulema kiireellisiä toimenpiteitä. Ymmärrettävää.

Meillä saadaan hiihtolomaa odottaa vielä yksi kokonainen viikko, kymppi on se meidän lomaviikko.
Esikoinen viihtyi eilen lumilautailuopetuksessa niin hyvin, että tahtoo kuulema toistekin. Opettaja oli kuulema 'tosi kiva, nuori ja jajaja... *punastus* joten äkkiähän tuosta johtopäätöksen tekee :D

Mikäs siinä, kyllä minä häntä rinteelle kuskaan, eihän lähimmälle nyppylälle ole kummoinenkaan matka. Se opekin on kuulema hänen ikäisensä ja käy Itä-Suomen koulua (venäjä ekana vieraana kielenä). Ja oli se lautailukin kuulema ollut tosi hauskaa ja sujuvaa sitten loppuvaiheessa.

Huoh. Nuorena kaikki on niin täyttä ja totta ja ihanaa.

Nuorimmainen valmistautuu huomiseen taksvärkkipäivään. Kotitalousope oli antanut tehtäväksi suunnitella ja valmistaa italialainen tai ranskalainen kolmen ruokalajin ateria ja siihen on nyt suurella hartaudella paneuduttu. Yritin ehdotella jälkiruuaksi limoncelloa mutta ei kuulema kuulu terveelliseen ruokavalioon. Höpöhöpö. Mulla on Limoncelloflinda pakkasessa ja äkkiä sieltä suut makiaks saadaan.

Taksvärkkiläinen saa retuuttaa kaikki irtisaamansa tekstiilit hankeen, raanut ja tyynyt ja torkkupeitot ja matot. Sitten luvassa on jännittävä imurikiertoajelu joka huipentuu lattian huolelliseen pesuun.

Mukavaa illanjatkoa, missä lienetkin!
Tähän loppuun suosikkipoliisini Rauno Repomies kiteyttää tv-kannanottoni:

Nykyajan laitteet!

6 kommenttia:

 1. Nemppalassa valmistaudutaan huomiseen käden arviointiin ja katsotaan mitä se tuo tullessaan...todennäköisesti Doc Martin, Sydänmailla ja vino pino dekkareita vaihtuu arkiseen aherrukseen... we'll see. Toivottavasti eilinen konserttiretki oli onnistunut. Terkkusia ja palaillaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan kädelle hyvää parantumista ja sinulle jatkossa tarkkuutta jalkojen asetteluun, siellä ON liukasta nyt. Meilläkin piha on ihan kiillotettu ja kaikkiin suuntiin viettävä, ei pysy sora ei sepeli eikä ihmisen jalka. Autokin on mallia 'kaikki pyörät sutii'.

   Konsertti on tänään, odotan innolla. Aamulla käytiin salilla Siskolikan kanssa äheltämässä. Minä sain kiritystä koutsilta, Siskolikka veivasi issekseen. Voipi olla, ettei pyhäaamuna kahvikuppi nouse, sen verran muhkeaksi olkapäät pullistuivat... huh!

   Poista
 2. Tekniikka on hienoa ja aina vain kauemmas katoaa sen ymmärtäminen. Tai edes käyttäminen. Rauha maassa ainakin perheen keskellä nyt toimivan masiinan äärellä. Onnea siitä.

  Hämmästyttävästi kevät on tehnyt ainakin välihyökkäyksen pohjanmaalle. Lumien pinta laskee ja vesien pinta nousee. Ensimmäiset erät sulavesiä on pitänyt lapata kellarista ulos.

  Harkitsen vakavasti siemenkylvöjen aloitusta. Yleensä teen sen vasta huhtikuussa, mutta on lupa odottaa aikaista kevättä ja nyt on kasvihuonekin kautta aikaistamassa.

  Leppoisaa viikonloppua Torpalle ja muille kulkijoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, viikonloppu on juuri niin leppoisa kuin toivoinkin.

   Talvi jatkaa sekoillaan ja alan pian syyttää Luontoäitiä sekakäytöstä harhaiseksi. Eivät ole nämä helmikuun helteet hyvän eeltä! Maaliskuu maksaa, se on vissi.

   Poista
 3. Nonni. Kais pidät huolen että kaikki menee takuuseen ettei tule mitään ylläreitä?
  Ja mitä taasen SAmsungiin tulee, niin tiedä että Samsung on asentanut salakuunteluohjeman (totta, juttua linkkeineen on mun blogissa) joten ei ole ihan tuulesta temmattu tuo kuuntelujuttu. Mun blogissa on myös toive sulle ja se liittyy just tähän asiaan :D

  Hyvää lauantaita äläkä liukastele <3 (siis ei telomista elikkäs kaatuilemista)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juujuu, takuuhuoltoon meni.
   Siellä saattaa Samsungin kuuntelusentraalissa nörttejä yskityttää jos näkevät putkirullailutuokioni. Etenkin jos kuulevat. Kireää on, kovin kireää...

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com