lauantai 21. helmikuuta 2015

Korkealta ja kovaa

Ja se soi

Tämä Steinway & Sons -merkkinen flyygeli (?) soi niin kauniisti säestäen perjantai-illan konserttia. Istuimme Äitikullan kanssa eturivin parhailla paikoilla ja nautimme ensimmäisestä koskettimen helähdyksestä lopun huikeaan O sole mion -yhteisesitykseen. Ihan pitää vasiten mainita, että Herra Kaupunginjohtaja puolisoineen istui takanamme *tirsk*

On syytä merkitä tämä korkeakulttuurin annos Torpan päiväkirjaan, niin merkittävä se oli. Vaikka en tuntenut alkuosan ooppera-aarioita sen kummemmin, nautin kyllä Taikahuilun, Jevgeni Oneginin, Toscan, Turandot'n, Carmenin ja monen muun aarian tulkinnoista. Väliajan jälkeen oli kevyempi osio musikaalisävelmiä ja napolilaislauluja.

Tähtinä loistivat tenori Tero Harjunniemi (ihan Orlando Bloomin näköinen), karismaattinen baritoni Juha Kotilainen ja sopraano Henna-Mari Luolamo. Flyygelin ääressä istui Kemal Achourbekov ja harmonikkaa näpelöi Arto Tarkkonen. Tanssijana lihotti Mira Heiskanen. 

Kovasti paljon tykättiin kuulemastamme ja yritetään jatkossakin hankkiutua musiikkitaiteen äärelle jos tilaisuus tarjoutuu. Ehdotinkin Äitikullalle kotiin ajellessamme, että seuraava onkin sitten Deathmetalkeikka tai Tuskafestarit, kun sitä mukavuusaluetta pitää kuulema aina vähän laajentaa.

---

Viikonloppu on ollut oikein leppoisa. Perjantaina rehkimme Siskolikan kanssa salilla, minä koutsin kanssa ja Siskolikka omillaan. Sitten käytiin toinen keikka kaupungilla, Esikoinen osti ne farkut *hmph*. Tänään kävin viemässä Esikoisen ja Peetun kaupunkiin aamuvarhain, lähtivät Savonmuan puolelle näyttelyyn. Tuliaisina oli vaatimaton EH, koska turkki ei ollut hyvä ja Peetun liikkeet hieman töpöt, niin on kipeästi hieronnan tarpeessa koko piski. Hälytin jo Heidin hommiin eli parkkeerasin Peetun hoitojonon jatkoksi.

Siskolikka lähti etelän tielle, seuraavan kerran sitten pääsiäispyhinä, ehkä.
Illan ohjelmassa on lähinnä vötkistelyä naistenlehtien parissa, väsyttää ankarasti eikä ulkoilukaan maita. Siellä on nyt niin liukas pääkallokeli, että saattelin Äitikullan saunalle ja takaisin, hän hiihteli potkurin avulla ja minä yritin varmistaa, ettei kuljetus kellahda kumoon. Mikään hiekoitussepeli/hiekka ei pysy vaan valuu vetisen jäiseltä pinnalta sivuun. Ainoat pitävät jalkineet ovat ihme ja kumma vanhat uskolliset crocsit, niissä on jokin pito sentään. Kumppareilla on nurin saman tien.

Huomenna Iso-J lähtee hänkin etelään, me jäämme aloittelemaan viimeistä viikkoa ennen hiihtolomaa. Rippikoulupassi vaatii vielä rasteja ruutuun joten Taize -messu on luvassa illalla. Kyllä sitä kaikkea näkee ja kokee kun tarpeeksi vanhaksi elää. Ihan kivaahan tämä on, näkee vähän uuttakin ja muuta kuin kotitorpan nurkat.

Leppoisaa lauantai-iltaa, missä lienetkin!8 kommenttia:

 1. Tuosta korkeakulttuurista en osaa kommentoida mitään, kun itse odotan vain Nightwishin keikkaa Oulun Qustockiin ens kesänä... mutta liukkaus on myös täällä. Samoin ns. paska-housussa -tyylinen vaappuminen vetisellä jäätiköllä kohti autoa on tuttua.

  Kyllä kevät on täällä. Ei tästä enää pakkasia tule, se alkaa olla vissi asia. Jos onkin maaliskuussa yöllä pakkasta, niin aurinko nitistää lämpötilat päivällä. Toki kevät voi olla sitten haista-paska-kylmää-on systeemi. Mutta se on sen ajan murhe sitten.

  Miten on se teidän (siis seniorikansalaisen...) kasvihuoneprojekti???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamun lehtikin kovasti kiitteli konserttia, kerrankin olin kriitikon kanssa samaa mieltä.
   NW:n keikkaa kannattaakin odotella, meiltä se jää tod.näk. väliin kesällä kun on ne rippijuhlat dagen efter ja kutsuvieraita talossa.

   Lunta sataa, sakeasti. Mutta eipä ole liukasta enää.

   Kasvihuone odottaa maan sulamista ja se rykäistään pystyyn ekana pihahommana. Hirveän huono omatunto siitä kun se jäi viime kesän melskeissä.

   Poista
 2. Konsertti on varmasti ollut upea kokemus koska elävä musiikki soi aina erilailla kuin digitaalinen vaikka se olisi kuinka HD - tasoa. En tiedä mistä johtuu vai onko vanhuus tehnyt tekosensa mutta olen alkanut pohtimaan josko kävisi katsomassa jonkun oopperan. Se voi olla kyllä liian raskas kokemus koska en musiikkimaustani huolimatta ole mikään korkeakulttuurin harrastaja, ts. se menee yli hilseen.

  Olehan varovainen jäätiköillä, täällä on tullut vettä siihen malliin että teiden/pihojen jääpinnat ovat pääosin sulaneet sohjoksi mutta saas nähdä mihin kelit menee koska nyt tulee lumivoittoista räntää taivaan täydeltä.

  Jaksamista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se kiva kokemus. Suosittelen jotain kevyempää oopperavaihtoehtoa tai vaikka jotain konserttia ihan alkuun. En minäkään ole tähän saakka juurikaan noissa oopperoissa viihtynyt mutta nyt tuli halu nähdä ainakin Carmen.

   Tänään haettiin riparipassiin leima Taize-messusta. Erittäin mukava kokemus ilman veisuuta, saarnaa ja ankeutta. Kaunista munkkilaulua ja ehtoollinen. Menen kyllä toistekin.

   Lunta satoi mutta nyt ei ole liukasta, loskaa vain.

   Poista
 3. Carmen on iki-ihana ja se koukutti aikanaan allekirjoittaneen Carmen-bongariksi....Toreador, Carmenin aaria ja tarina, jonka voi aina kuunnella uudelleen ja monta muuta Toscassa Scapia, Turandot:n aaria rakastetulleen...vaikka ooppera kuullostaa ehkä tylsälle suosittelen lämpimästi sitä kokeilemaan:) avoimin mielin. Täällä valmistaudutaan huomiseen lääkärivisiittiin ja arkeen. Terkkusia Nempalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän kuomaseni Carmen -mieltymyksesi, pitäisi joskus järkätä yhteisreissu. Saisin paikattua sen(kin) aukon sivistyksessäni.

   Poista
 4. Verdin Aida olis ooppera, jonka haluaisin nähdä jossain. Toistaiseksi olen aina onnistunut sen missaamaan sekä sumujen saarella että Savonlinnassa. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aida on minulle ehkä tutuin vaikka en sitäkään ole koko oopperana nähnyt/kuullut. Tästähän voisi aloittaa pienen bongailun.

   Joitakin baletteja olen sentään nähnyt, en ihan metsäläinen ole niiden suhteen.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com