maanantai 16. helmikuuta 2015

Sakset sanoo nips ja naps


Ah ma nauran! Sain kuin sainkin tänään eläinlääkärin puhelimen päähän ja sovittua ajan toimenpiteelle. Niin, juuri sille toimenpiteelle jossa sakset sanoo nips ja naps ja pari machopallukkaa per kissa helähtää kaarimaljaan. Siitä alkaa taas hieman rauhallisempi ajanjakso Torpan paljon nähneiden hirsien huomassa.

Siitähän lähdetään, että nämä kaksi karvaista pentelettä ovat kaikin tavoin pahempia ja riiviöisempiä kuin Veljekset hulluudessa koskaan. Veljekset ovat varmasti lähettäneet nämä kaksi terr... hunnia Torpan kissanvirkaa toimittamaan ja hyrrittävät tyytyväisyyttään siellä jossain. Näihin huligaaneihin on istutettu joku virhekoodi joka saa ne lietsottua sekunnin sadasosassa täysin reikäpäisille riehunta-asetuksille joka loppuu vasta siihen, kun roistot retuutetaan jäähylle.

Vieläkään emme elä niitä auvoisia aikoja, jolloin lämmin kissannahka lämmittää ihanasti jalkoja öisin. Sen sijaan täällä säntäilee kaksi yön saalistajaa portaita ylös ja alas, tehden koko muusta Torpan asujaimistosta hermoraunioita kymmenessä minuutissa. Kokeiltu on. Jätkät viettävät yönsä takaeteisessä ja kylpytiloissa. Siellä on kiva nujuta lämpimillä kaakeleilla ja saunanlauteilla, raadella välillä vessapaperirullaa ja härnätä Justiinamummoa.


Aamulla ne sitten päästetään kirmailemaan ja totta totisesti ne kirmaavatkin. Siis rynnistävät sorkat kopisten huoneesta toiseen, rypistävät matot ja kanttaavat leivinuunin kulmasta superloikalla suoraan portaikkoon. Ja sama alaspäin tultaessa. Tähän kun lasketaan mukaan satunnaiset helähtelyt, räsähtelyt ja kolahtelut erinäisten esineiden tipahdellessa lattiaan ei voida puhua rauhallisista öistä. Ehkä pahimpia ovat mätkähtelyäänet jotka syntyvät kun useampi kilo hyvinsyönyttä kissanlihaa mätkähtää lattiaan, seuraava ääni on vonkaisu, parkaisu tai rääkäisy, riippuu kumpi iski ensin. Joka kerta havahdun sydän takoen hereille, siihen ei vaan ikinä totu.

Minusta (ja koko perheestä) on ihan perusteltua viedä poikakullat huomenna toimenpiteeseen ja toivoa, että tulisi edes vähän jarruja, järkeä tuskin noihin paksuihin umpiluukalloihin mahtuu yhtään.
Kumpikaan ei tiedä kollien ulkoilmaelämästä mitään, tupakissoina ovat olleet tähän saakka. Pissa haisee jo jäätävälle, joten äkkiä ne kilkuttimet pois ennenkuin keksivät reviisinmerkkailun ja kilpakuseskelun.


Lysti alkaa jo tänään kun nämä suursyömärit pannaan paastolle. Vesikippo, murokuppi ja latztarjoilu korjataan pois, sillä ennen nukutusta pitää olla paastolla 10-12 tuntia. Kun aika on aamulla kl. 10 (mikäli lääkärille ei tule jotain lehmänpoikimistapausta), paaston on alettava puoliyön tienoilla, mieluummin vähän ennen. Yhtään en valvo ylimääräistä jätkien tankkauksen nimissä vaan kerään kipot veks ja poistun nukkumaan. Korvatulpilla vältyn kuulemasta raivokasta mouruamista ovien läpi.

Minun osakseni jää huomenaamulla kahden äkäisen ja nälkäisen kissahulttion pakkaaminen kuljetuskoppaan ja lääkärin auttaminen rauhoittamispiikkien kanssa. Loppuhommahan onkin helppoa, krapuloissaan löhnöttävät kissat on helppo pakata laatikkoon ja roudata kotiin selvittelemään päätään. Voin vain kuvitella, etteivät nämä veljet järin riemastu kun ne otetaan yksi kerrallaan boksista pois peltipöydälle ja tuikataan pitkällä piikillä perskannikkaan unetusainetta. Annostus on hankalaa, Felix on iso roikale ja painaa varmasti yli 5 kg, Oscar pienempänä jää alle, toivottavasti pystytään joku arvio painoista laatimaan, kissat eivät taatusti istahda vapaaehtoisesti vaakaan.

Huomenna ollaan viisaampia ja toivottavasti myös pallittomia ja toivottavasti krapulastaan selvittyään jätkät eivät kanna kaunaa, ainakaan kauaa.


Peetu ei tällä kertaa tarvitse eläinlääkärin palveluita, mutta Nassen arvelin pakata mukaan. Eturauhasta olisi taas syytä epäillä ja kenties jarrupiikillä vähän hillitä sitä veitikkaa kasvamasta liikoja. On myös syytä kuunnella mitä Nassella on sydämellään, epäilen jotain vanhuudenvaivaa vaikka terrierin sydän sitkeä onkin. Tiedä vaikka nitroresepti saataisiin.

Tästä maanantaista tuli oikein kiva muutenkin. Vaikka pakkasta oli liki -20°, aurinko paistaa kirkkaasti, linnut visertelevät jo vähän ja uskallan väittää, että aurinko vähän jo lämmittääkin. Onhan se aina juhlavaa vetää kaamoksen jälkeen ensimmäisiä kertoja aurinkolasit silmille, siitä tietää ettei kevät ole kaukana.

Onhan tässä toki hiihtolomatkin vielä edessä mutta mitään suunnitelmia ei sen varalle ole vielä tehty.
Ainakaan mihinkään pidemmälle reissulle ei päästä koko perheen voimin.
Alkaneen viikon sääennuste on mielenkiintoinen, luvassa on roima lauhtuminen ja epäilemättä lisää luntakin saadaan. Esikoisella on koulun liikuntailtapäivä läheisessä laskettelukeskuksessa, onkin mukava nähdä teini pitkästä aikaa toppahousuissa, ilmoittautui nimittäin lumilautailuopetukseen. Koska kyseessä on lähes yhtä onnettomuusaltis tapaus kuin äitinsä, pikkuisen hiottaa jo etukäteen. Torstaille ei olekaan mitään ihmeempää vielä kalenteroitu, Siskolikka tulee illalla hiihtoloman häntiä pitelemään. Toivottavasti ei tarvitse torstaita istua kipsipolilla...

Nuorimmaisella on perjantaina taksvärkki, ehdotti työmatkaa Kuopijoon, siellä on joku kauppa jossa on kuulema liki täydellinen takki. Täydellisin jäi Åhlensin tavarataloon, merkki 48/7 Sweden tai jotain. Ja hintaa aivan törkeän paljon. Kuopijon takin saisi murto-osalla siitä.

Pikkuisen on erilaiset käsitykset Nuorimmalla taksvärkkipäivästä kuin minulla. Minä arvelin pesettää parit ikkunat ja pistää hänet retuuttamaan kaikki sohvatyynyt ja tekstiilit hankeen tuulettumaan. Täytyy asiasta neuvotella kunhan sinne päästään viikossa eteenpäin.

Mukavaa viikonjatkoa, missä lienetkin!


PeeÄääs: ai että minuu turhauttaa. Kitostelin eilen pyhäpäivän ratoksi erään tuote-esitteen Pages -ohjelmalla. Oli hienoa saada valmista. Hienous loppui siihen vaiheeseen kun tallensin tuotoksen pdf-muotoon. Suurin osa kuvista vääristyi aivan tolkuttomaan muotoon. What the hittoa?? Mikä ihme niitä kuvia nyt vääntää kun ovat ihan samat kuvat samoilla paikoilla kuin pages-versiossakin? Mikäli lukijoissa on Pages-tietäjiä, nyt olisi sopiva hetki laittaa parhaat neuvot jakoon.

Ja vielä, suurkiitos Heidille joka niin huomaavaisesti tarjosit lauantaina lippua Sami Hedbergin keikalle. Sydän verta vuotaen oli sanottava ei. Kiitos kuitenkin tarjouksesta. Toivottavasti keikka oli hauska. Hengessä olin mukana. Ja nyt myötäelän suurta menetystänne, voi Pässikultaa.
8 kommenttia:

 1. Eipä kestä, lipulle löytyi innokas ottaja :) Ja kiitos osanotosta :( Samalle päivälle mahtui hulvatonta naurua ja sydäntä raastavaa itkua. Sitä se on.

  Minäkin otin tänään aamulla puhelun eläinlääkäriin ja vielä sinne teidän kylälle. Lähtee meidän Hurjalta hurjan kokoiset pallit pois, epäilen, että Hurja on tehnyt merkintöjään jo lasten huoneeseen ja sekös on nostattanut verenpainetta. Siitäs saa mokoma kolli, ei parane ruveta omiaan touhuamaan, se on järeät toimenpiteet vastassa.

  Ps. Kiitos aamun kakkanauruista, tuloksia odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi se aamun postitilanne oli hauska. Raportoin puhelimessa olevani just postittamassa pskanäytteitä ja postissa asioi pari muutakin. Olisitpa nähnyt millä pihtiotteella virkailija otti kuplakuoren vastaan.
   Kikkarat ovat nyt matkalla ja loppuviikosta saanet tiedot.

   Kolleilla on luvassa ankeat ajat, se on niin pienestä kii :D

   Poista
  2. Mikä mikä kakkanäyte? Tämän tason hjuumori kiinnostaa aina.
   Voie kattiparat mikä teitä odottaa.
   Öh, muistakaahan syödä laskiaispullia manterlimassalla ja hillolla. Ja Briteissä on pancake day, onkohan se ihan samana päivänä, joten pannukakkuja myös.

   OP

   Poista
  3. Hevosilta analysoidaan lantanäyte ja sen perusteella madotetaan täsmäiskulla. Tarkoitus estää matokannan resistenssi nykyisille lääkkeille. Madotetaan vain tarpeen mukaan.
   Lantanäyte lähetetään labraan ja meiltä se kulkee postilla kun ei ole vientimatkan päässä.

   Laskiaispulla hillolla ja kermalla maistuu kyllä.
   Mikäs päivä se olikaan mardi gras? Siitä alkaa paasto pääsiäiseen tai jotain?

   Poista
  4. Sain aamulla Hirnakalta tekstiviestin:
   "Mulla on nyt paskat paketissa ja
   olen lähettämässä niitä eteenpäin :)"

   Olin juomassa aamukahvia ja ensimmäiset sanat luettuani kelasin, että kenenkähän peet tässä on kyseessä. Meinasi siis mennä aamun nautinnot väärään kurkkuun, kunnes tajusin, että sehän koski meitin hevosten lantanäytteitä, eikä viestin lähettäjän ;D

   Poista
  5. No mä ajattelin vaan ilmoittaa että homma hoidossa ja köntsät kuoressa ;-)
   Joskus pitäisi kai panostaa vähän noihin sanavalintoihin.

   Poista
 2. Varmaan ihan kreivin aikaan lähtee pallit pojilta! Toivottavasti operatzuuni meni ihan hyvin ja jotain rauhoittumistakin olisi havaittavissa.

  Lapsen käsitys taksvärkistä on tosiaan hieman... hmmm... erikoinen. :D
  Pyydät ensin pesemään ne ikkunat ja sitten voi ehkä päästä Kuopijoon.

  Minäkin päätin, että terroristineidiltä otetaan vehkeet veks. Se kun nyt siirtyi mun (ja Siipan omistukseen) ilman lisääntymisvelvoitteita, niin mitäpä tuo niillä hormoonimyrskyillään tekee. Otan sen projektiin tuossa kevväämmällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Operaatio ohi, nyt on kauhea kankkunen. Ovat vielä ns. märällä puolella, Oscar jo konttasi saunan puolelle jatkamaan unia, Felix rojottaa sorkat suorana niillä sijoilla joihin kotiintultua hänet laskin.

   Taksvärkki tehdään töitä ja katsotaan sitten myöhemmin sitä työmatkaa ;-)

   Pikkuneiti Terroristin elämä saattaa hyvinkin tasaantua leikkauksen myötä, joskus ne hormonimyrskyt voivat olla hyvinkin rajuja. Tyttöjen operaatio on vaan niin paljon isompi ja toipuminen pidempi.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com