keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Valmista tulee, hiljalleen


Pyytelen jo etukäteen anteeksi teitä ei-hevosihmisiä, tämä postaus on enemmän kuin vähän talliremonttiaiheinen. Se mokoma kun vie aikani, ajatukseni ja rahani. Onneksi alkaa vähän kerrallaan tulla valmista.

Tänään saatiin kalterit ja ovet paikoilleen.
Hiljainen vihellys pääsi ilmoille, hyvältä näyttää.
Itse asiassa, eihän tuonne hohtavaan valkeuteen tohdi vähäisiä maalaishevosia laittaa, luulevat päässeensä taivaan iloihin ja ryhtyvät leijumaan.

Viimeistelymaalausta vaille valmis

Oli puhetta patenttiratkaisusta jolla pidetään uteliaan Metsähevosen hampaat ja juoma-astian vedet sopivasti kurissa. Kas kun Metsänpojalla on joko vallan huima ryystö tai/ja tapa kipata 50 litrainen palju nurin. Aamulla se on joka tapauksessa tyhjä ja lattia märkä.

Noh, minä nyt kohtuullisen ylpeänä esittelen tämän meidän versiomme. Ylemmässä kuvassa on luukku joka on karsinan etuseinässä.


Sesam aukene!
Luukussa on kiinnitysosa jossa on yllättävän hyvin yhteensopiva tasareinäinen ämpäri. Vetoisuus 20 l.
Ämpärin voi nostaa pidikkeestä pois pesua varten ja täyttää tuossa paikallaan. Vesihän meillä kulkee letkulla lämpimän verstaan puolelta, muutaman metrin matkan takaa.

Vaikka ämpärin voikin nostaa pois pidikkeestä, en usko, että edes Metsänpoika jaksaa hampaillaan nostaa vesilastissa olevaa ämpäriä pois paikoiltaan. Tai eihän sitä tiedä eikä ponia pidä aliarvioida. On se vaan pikkuisen kiinalainen arvoitus se nostohomma ihmisellekin. Eikä ämpärin takalaita nouse hahlosta ulos ilman pientä kikkakakkosta tyhjänäkään.


Hevosen puolella näyttää tältä.
Ämpäri on paikallisen varustemyymälän valikoimista. Hintaa ämpärille oli merkitty n. 33 € ja kolmella pultilla kiinnitettävälle telineelle n. 11 €. Harvoin näkee noin tukevaa ja tanakkaa vesiastiaa.
Panin paljon rahaa ja uskoni tuohon kapistukseen.

Aika näyttää oliko toimiva homma.


Ettei totuus unohtuisi, tuossa on vielä yksi oven aihio maalausta vartomassa. Ja ritilähomma on mittatilauksena väsätty lattiakaivo. Kestää vaikka tankin painon, ei notku hevosenkaan kavion alla.

Harkkoseinä vaatii maalausta ja tuohon tilaan pitäisi löytää vähän kaappeja. Kierrätyskeskus on ensimmäinen ja toivottavasti ainoa ostoskohteemme. Uskoisin sieltä löytyvän kaappi jos toinenkin. Työtaso meillä jo on. Tänään sain hienoja takorautaisia naulakoita, niitä pitää sovitella ja mallailla ajan kanssa ja ajatuksella.

Maalaushommista puheen ollen, kuvassa Torpan Armon viime aikojen työasu. Vanha kunnon Maupitin purjehdusnuttu alkaa olla ns. parasta ennen kamaa.

Eivätkä nuo harmaat Touhopöksytkään enää aivan freesit ole. Mulla on peräti kolmet harmaat Touhot (Iso-J:n antama nimi rumille ja lököttäville collarihousuilleni) ja kaikki samassa kunnossa.

Rohkenen lähestyä Joulupukkia pienellä pyynnöllä uusien Touhojen merkeissä.

Laitan kolmen setin viimeiseen käyttörundiin ja sen jälkeen pidän niille hiljaiset kiitoshetket, hyvät olivat ja hyvin palvelivat.
Rumat mutta uskolliset Touhoni. Tres Amigos!
Muutoin elämä Torpalla sujuu entiseen malliin.
Ikkunoita ei ole pesty tälläkään viikolla ja Tupaterrieri ukkoutuu.

Onkin kehitellyt aivan uuden ruokaseuralaispalvelun valmiusasennon. Tuolleen ei näe pöydälle mutta muruset ja sattumat yltää kyllä lipaisemaan mikäli niitä osuu ns. hollille.

Käsittämätön kaveri, notkea ja elastinen. Nasse.
Uusia vastaavia ei ole saatavilla, tuo on uniikki ja arvokas.
Ja hyvin hyvin rakas.

Pitkä päivä alkaa vaatia veronsa. Saunan kautta petiin.
Iso-J:n päivä se vasta pitkä olikin, viideltä oli jo eväitä värkkäilemässä ja kuudelta baanalla. Tuli just äsken kotiin.

Huomenna kuulema samanlainen reissu. Perjantaina on vain lähialueliikehdintää ja treffit hierojan kanssa. Tarpeeseen tulevat ne treffit, jumissa koko ukko.

Nyt sinne saunaan ja sitten lepo!


4 kommenttia:

 1. Hmmm.. tuo vaatelookki on perin tutun näköinen. Armahdin oman purjehdustakkini tällä viikolla roskikseen. Maaililäskineen kaikkineen. Hyvin palveli, mutta oli aika luopua.

  Talli näyttää hitsin hyvältä! Pari kertaa vuodessa kun juuriharjan kanssa pesee, niin pysyy puhtaana pari viikkoa... :D Valkoinen on niin valoisa ja ihana pinta, mutta ah - niin herkkä. Ja hevoset sikoja... Mutta ihanat kuvat!

  Toivottavasti patentti kestää ruunan askarteluhalut ja boxi pysyy kuivana. Meillä oli kans Maestron suunnittelemat luukut karsinan etuseinässä, josta laitettiin kauraastiat sisäpuolelle. Syönnin jälkeen ne nostettiin pois pesua ja uudelleen latausta varten.

  VastaaPoista
 2. Huomenta!
  TIta, teiltähän tuo ämpärin luukkuidea onkin ihan härskisti pöllitty. Ihastuin Maestron ideaan ja toteutukseen ja kun sopivat ämpärit osuivat kohdilleen, oli pakko kokeilla.

  Se voi olla, että noihin uusiin hevosbokseihin pannaan perillisten keppihevoset ja sikaosasto pysyy sikaosastolla :-D Ja talli siistinä!
  Maalit ovat kaikki vesipestäviä joten jynssätään jos tahrat ja sotkut alkacat liiaksi ahistamaan.

  Tänään pitäisi saada kaikkea aikaan. Käynnistymiseen tarvitaan epäilemättä runsain mitoin kahvia. Sumuisen suttuinen harmaa aamu, melko mitäänsanomaton sää. Tylsää. Mutta EI sada, jeeee!!

  VastaaPoista
 3. Ompas hienoo ja hyvintehdyn näköstä, WAU!
  Nimim: Pitää hevosesta vaan makkarassa...

  VastaaPoista
 4. Kiitti Pappa, onhan se "tekemällä tehty". Tarkoitus on koko ajan ollut, että tehdään kerralla niin hyvä kuin pystytään, ei tarvitse sitten alvariinsa fiksailla ja viritellä.

  Iso-J suunnitteli laittavansa talliin hyllyn jonne laittaa pelottimeksi pienen lihamyllyn. Että tietää hevonenkin minkä kautta pääsee pois jos hankalan kautta tahtoo elämänsä elää...

  Tänään ei tule uutta postausta, ei ole kuvia eikä mitään uutta kerrottavaa.

  Taivaalla välähti parin pilven välissä häivähdys sinistä ja jos vähän mielikuvitusta venyttää, siellä saattoi välkähdää vilaus auringosta. Sit se meni pois ja tää jäis tälleen suu auki toljottaan...

  Talliin on tänään värkätty pariovien "sisään" pienempi käyntiovi. Hienosti mahtuivat pulleat ponit köpöttelemään sisään, eivät olleet milläskään vaikka nyt leikittiinkin reikä seinässä -leikkiä. Huomenna meillä on kenties jo liukuovikin välivaraston ja tallitilan välillä, wheee!

  Töhräsin vielä vähän lisää metallimaalia ja ruosteensuojaa. Huomenna valkoista paikkamaalausta ja kenties vihdoin ne maalarinteipit voi repiä pois.

  Haukotus ja toinenkin, peti kutsuu...

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com