perjantai 25. maaliskuuta 2011

Otsa hiessä

No niin, saatiinhan sitä piponalus märäksi ja ihan ruumiillisella työllä. Tehtiin vanhemman perillisen kanssa hevostilalla iltatalli... siitä lisää tuonnempana.

Spinningpyörän polkemiset ja sen tuomat sporttihikoilut ovat nähkäätten edelleen jäissä jalkaterää piinaavan murtuma?kivun takia. Sen ?murtuman? joka syntyi kun joku dorka meni potkimaan uggit tassuissaan auton fillarikoteloista jäitä vähemmäksi. Oiskohan syytä tehdä joku luuntiheyskartoitus ja ryhtyä joihinkin toimenpiteisiin luuston vahvistukseksi? Vitsinhitsit näitä ärsyttäviä ikälisiä...luutkaan ole niinkuin ennen.

Olio-Öyvö muutti Armon tuoliin

Ja jos ei luut ole niinkuin ennen, ei ole kuntokaan...
Juu, me siis junnun kanssa hoideltiin hevoskatraalle yöheinät ja tankattiin vedet. Kun retuutin yhteensä 120 litraa vettä kellarinportaita ylös ja maitokärryihin 20 litran tonkissa ja sen jälkeen kärryjä lumisia pihateitä pitkin pihattoihin, tiesi roudanneensa. Tähän päälle heinäkeikkaa parinkymmenen paalin verran,  bonuksena jonninjoutavaa aloittelijan ramppaamista pisteestä C pisteeseen Ö ja epätietoisena takaisin... juu, oli piponalus hiessä. Äkkinäinen puuskutti kolmannen kanisterin kohdalla kuin sarvikuono.

Autossa raikasi kotimatkalla Jukkapojan levy ja hihitettiin itsemme tärviölle kun älyttiin ääsmarketissa miten kammottavan näköisiä puskapellejä oltiinkaan heinähattuinemme ja karvaisine vaatteinemme. Muodin huipulla... tosiaan. Googlettakaas joskus Landelooks -sivusto. Me oltais toptenissä ihan heittämällä. Tänään älysin sentään jättää reinotohvelit kotiin ja sonnustautua toppatossuihin.

Ykköskuvan Nisse on muuten vanhemman perillisen väsäämä käsityöprojekti. Aika hieno. Ja huolella tehty. Siinä on monta semmoista yksityiskohtaa joita en saanut kuvaan. Hyvää työtä!

Nyt olisi oikeasti syytä vääntää raihnainen kroppa lepoon, aamutallista on oltava kotona heti kahdeksan jälkeen sillä luvassa on täysi työpäivä! Sattui pieni fiba kalenterin suhteen ja työvuorolistoihinkin se ehti.
Sunnuntaiaamuna ennen kirkkokahveja pakataan 5 hevosta isompaan kuljetusvälineeseen ja toivotellaan hyvää matkaa takaisin kotiseuduilleen. Sinne lähtee suomenhevosten värikartta!

Ei mene lepäillessä tämä viikonloppu, enempi actionpätkä. Ota sinä rauhallisemmin. Nempalle rattoisia ja lokoisia lomapäiviä. Toivottavasti et joudu lumitöihin vaan aamujumppa sujuu vaikka bokserityttöjen kanssa lenkkeillen!

3 kommenttia:

  1. Terveisiä työpaikalta! Päivä alkoi mukavasti kun kävin herättelemässä aamuauringossa torkkuvat hevoset. Meneehän se lauantaipäivä näinkin, onneksi illan valoisia tunteja on jo mukavasti, ehtii päivännäöllä ruopimaan hevosenkylkeä sileämmäksi. Kenties pienelle lenkilllekin.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana käsityö! Huisin hieno suunnittelu, sommittelu ja toteutus.

    Kevät edistyy hiljalleen. Ainakin aurinkoa on piisannut pohjanmaalla, samoin päivän lämpöasteita. Kesäaikaan siirtymistä tosin inhoan yli kaiken. Kirottu kadonnut tunti minun yöunista.

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com