torstai 16. helmikuuta 2017

Kevään merkkejä


Panisitko suuhusi tuommoisen? En minäkään. Se on hevosten hammasraspi ja tuommoisella jynssättiin tänään kummankin ruunan purukalustoa keväthuollon merkeissä.

Käytöskukkanen molemmille erinomaisesta yhteistyöstä ja erikoispalkinnoksi saivat kumpikin matolääkkeet suoraan kitaan. Vähän ne antoivat minulle pahaa silmää ja syljeskelivät matolääkkeen roiskeita. Yrittivät kumpikin tähdätä sylkyklimppinsä naamaani, Otto osui käteen.

Eläinlääkärin kanssa todettiin, että Töttistamman kanssa on nyt hyvät välit kun välimatkaa on reippaat 600 km. Näiden ruunapoikien kanssa on niin älyttömän mukava touhuta kaikenlaisia hoitotoimenpiteitä kun eivät ole mistään milläskään. Kumpaakaan ei tarvinnut edes rauhoittaa raspauksen ajaksi. Ottokin seistä pönötti nätisti kuin seisoisi viikottain raspattavana.

Oton vasemmassa takajalassa on siinä kavion yläreunassa, ruununrajassa, nyt viikonvanha hokinpolkema, tarhassa jotenkin twistasi kinttunsa päällekkäin. Eipä se mitään toimenpiteitä aiheuttanut, vähän niinkuin ounastelinkin. Pidetään päällä suojaputseja ja toivotaan parasta. 

Tämän päivän hommelit ovat varmoja kevään merkkejä. Aina keväällä raspataan ja madotetaan. Parin viikon päästä hiljennyn keräämään aamulannasta näytepalleroita ja lähetän ne madonmuna-analyysiin. Tuloksen perusteella jatketaan madotusta ja ollaan valmiita laidunkauteen.

Ponimies on aloittanut kaiken lisäksi massiivisen karvanvaihdon, pöllähtelee jo oikein lupaavasti. Vuonna 2012 Ponimiehen pylly oli näin pieni ja näin kätevin välinein karvaa irroitettiin jo silloin:Tämä viikko on ollut perusarkea. Iso-J ollut sunnuntaista saakka reissussa, kotiutuu tänään. Mitään mainittavaa saati moitittavaa ei ole saatu aikaan.

Nukku-Matti on vähän leppynyt, on jakanut vähän tuhdimmat unihiekat koska olen ruhtinaallisia kuuden, seitsemän tunnin öitä nukkunut. Välillä toki herään, mutta uni ei karkaa vaan jatkuu melko pian uudestaan. Näin yhtenä yönä jopa unta, ihan väreissä ja äänet päällä. Aamulla arvuuttelin maata ja valuuttaa kun se uni oli niin elävästi vielä mielessä.

Jätin sitten sovulla pois nukahtamislääkkeet, niistä tuli vain paha olo ja päänsärky.

Kevät selkeästi etenee, linnut pitävät meteliä, räystäät tipahtelevat tippojaan ja hangen pinta vajuu päivä päivältä. Takatalveahan se tietää aikainen kevät, joten ei tässä vielä kannata esikoita istutella porraspieliin. Hiihtolomakin lusimatta.

Huomenna tiput täyttävät kolme viikkoa ja silloin taitaa olla kuvien paikka. Ovat niin rumia juuri nyt, että nauruksi pistäisin jos kehtaisin.  Vaikuttaa siltä, että kukkovoittoista porukkaa tuli tässä lotossa vaikka miten yritin manata kanatipuja. No, aina ei voi onnistua ja mahtuvat ne kukkopojat tuonne kanalaan kasvamaan. Kävi nimittäin niin, että siellä oli tapahtunut varsinainen muodonmuutos. Yhdessä yössä Hertasta tuli Herkko. Ja seuraavana päivänä Herkko siirtyi jo uuteen kotiin kukkoilemaan, kävi tuuri kun ei tarvinnut kirveeseen kajota.

Ja taas mennään, heippa!

Felix


8 kommenttia:

 1. On muuten aivan ihanaa, että on saanut yöunia pidemmäksi, ja nukkuu sen 7 tuntia suht yhteen pötköön.

  Yläkuvasta tuli mieleen, että pitäisi käydä hammaslääkärissä, mutta yläkuva muistutti myös, miksi en siitä niin tykkää.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan on erilainen olo herätessä kun on edes muutama katkoton tunti unta takana. Tänään taas heräsin umpiväsyneenä, heräsin monta kertaa yöllä.

   Poista
 2. Ihan parhaita noi haravakuvat :D

  VastaaPoista
 3. Onnea nukutuista öistä - ne elvyttää ihmisen. Kanalan käänteet varsinkin tipujen suhteen pitää jännityksessä. Juuri koskaa ei voi olla varma, tässä oiva osoitus asiasta.

  Kevättä tyrkkää täälläkin. Aivan kuin olis maaliskuu pitkällä. Lumien sulamiseen ei menisi kauaa, kun hankia on vain ohuelti. Ja merikin on sula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Kanala on aivan oma maailmansa. Tuijottelin tänään tipusia ja olen nyt aivan varma, että meillä on viisi erittäin reipasta Light Sussex kukkopoikaa. Tukkapääkanoista en sano sanaakaan, outoja lintuja kerrassaan.

   Se taitaa olla harvinaista, että meri on tähän aikaan sula?

   Poista
  2. Se oli harvinaista vuosia sitten. Onkohan nyt kolmas vai neljäs perättäinen lähes jäätön vuosi. Tuulet ja niiden myötä nouseva vedenpinta murskaa jäät ja kuskaa ne Perämeren pohjukkaan asti.

   Poista
  3. Jäätiedotuksen mukaan pohjanperukassa on paha jäätilanne, Raahen edustalla vaikeakulkuinen sohjovyö. Jäässä esiintyy myös puristusta. Kuuntelin tänään merisään ;-)

   Poista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!